Stugor i Svallerup Strand
Destination

Svallerup Strand

Svallerup Strand

Hyr semesterstuga i Svallerup Strand - Boka här

Stuga i Svallerup Strand, Själland, Danmark till uthyrning!

Svallerup Strand ligger i den idylliska Jammerland Bugt på Västsjälland.

Område

Semesterorten i Svallerup Strand är omgiven av hav och härlig natur och ligger 11 km norr om Gørlev och 12 km söder om Kalundborg på Västsjälland. Ett trevligt semestermål för bl. a sportfiskare och naturälskare. På ett avstånd av ca 10 km ligger Danmarks 4:e största sjö Tissø.

Strande

Svallerup Strand är en barnvänlig badstrand med grovkornig sand. Stranden i Bjerge (5 km) är uppdelad på Bjerge Sydstrand och Bjerge Nordstrand. Bägge två har en fin sandstrand med klart vatten och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Speciellt är det Bjerge Sydstrand som är mycket barnvänlig, eftersom det här inte är så mycket strömmar i vattnet och det bara gradvis blir djupare. Vid ebb bildas det små sandbanker, som nästan når ända upp till stranden. I den södra delen, på Bjerge Sydstrand, finner Ni en beachvolleybana och en lekplats. Förutom att kunna bada, spela beachvolley, vandra eller utöva andra strandaktiviteter finns det här också bra möjligheter för att surfa, segla och fiska.

Natur

Svallerup Strand är omgiven av skogar och fridlysta områden. Sjön Tissø (23 km) är med en yta på 13 km2, Danmarks 4:e största. I västlig riktning karaktäriseras naturen av åkrar och ett slätt moränlandskap och öster ut av ett högt liggande, kulligt och varierande landskap. Området har ett rikt fågelliv. Halvön Røsnæs är ett vackert, attraktivt naturområde väster om Kalundborg (23 km).

Aktiviteter

I ån 'Halleby Å' och i kanalen 'Sukkerkanalen', som båda rinner ut från sjön Tissø och in mot stranden i Bjerge, är det bra möjligheter för fiske. Dessutom finns det många bra fiskeplatser längs kusten, bl. a är skränten 'Bjerge Klint' en vacker plats, särskilt vid lågvatten. I sjön Tissø kan Ni fånga sötvattensfisk. I närheten av Bjerge finns det flera golfbanor. De närmaste är golfklubbarna i Kalundborg (19 km), Korsør (46 km), och Sorø (46 km). Området med den långa, fina stranden inbjuder till olika former av aktiviteter på stranden och i vattnet.

Attraktioner

Svallerup Kyrka byggdes under 1100-talet i romersk stil. Lägg märke till 'tionde' skjulet, öster om kyrkan. Där förvarades 'tiondet', den årliga skatten, som bönderna måste betala till herremännen. Runt omkring byn Bjerge (5 km) finns flera gånggrifter, bl. a Regnarshøj i Bjerge och Rævehøj, varifrån Ni har en fantastisk utsikt över Stora Bält. Besök den levande handelsstaden Kalundborg (12 km) med dess intressanta hamnmiljö och den fantastiska gamla stadsdelen, med ursprung från medeltiden, med trånga gränder och välbevarade korsvirkeshus, den enda kyrkan i Danmark med fem spiror, många utställningar, den fascinerande stadskärnan och Kalundborgs Museum. Det mångsidiga lantbruksmuseet Fløjgården (15 km), innehåller bl. a en stor, privat samling av jordbruksmaskiner från tiden mellan 1850-1950, totalt ca 2000 olika föremål. Gårdens starka, belgiska draghästar användes vid speciella tillfällen som arbetshästar, förspända gamla vagnar och redskap.

Utflykter

Minnesstenarna i Mullerup Mose (17 km), visar på platser, där fynd har gjorts, som visar hur stenålderns jägare och fiskare förändrade Danmarks historia. På halvön Reersø ligger det intressanta, lilla Reersø Museum - en undantagsbostad från 1700-talet (ca 18 km). Ta t ex en tur med färjan från Havnsø (29 km) till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett böljande landskap, många små badstränder samt flera stenåldersgravar och en bautasten. Birkegårdens Haver i Tågerup (32 km) är en fröjd för ögat. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en inhägnad med tama djur. I Odsherreds Zoo Dyrepark i Asnæs (48 km) kan Ni få en spännande upplevelse bland 600 djur fördelade mellan 100 olika. Sommarland Själland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen och här hittar Ni också, Själlands största vattenland (64 km).