Stugor i St. Havelse Strand
Destination

St. Havelse Strand

St. Havelse Strand

Hyr semesterstuga i St. Havelse Strand - Boka här

Stuga i St. Havelse Strand, Själland, Danmark till uthyrning!

St. Havelse Strand bjuder på härliga naturupplevelser direkte intill den vackra Roskilde Fjord på Själland.

Område

Semesterorten karaktäriseras av ängar, våtmarker, fjordar, uddar, stränder, vikar, sjöar och åar. Sommarstugeområdet ligger bara några få meter från Roskilde Fjord och bara ca tre km från Arresø, Danmarks största sjö. Här finner Ni allt vad Ni kan begära. Gläd E r till Kattegatts rena stränder, naturupplevelser vid Roskilde Fjord, fritidsaktiviteter i den friska luften, samtal med intressanta konstnärer i området samt besök på spännande museer, t ex i staden Frederiksværk (7 km), där Ni också finner bra inköpsmöjligheter. Det finns också möjligheter att köpa dagligvaror i området omkring St. Havelse Strand.

Strande

Sommarstugeområdet ligger bara några få meter från fjorden, men om Ni gärna vill bada i havet kan Liseleje Strand rekommenderas. Den vackra, barnvänliga stranden i Liseleje, som ligger ca 12 km från St. Havelse Strand, är en av Danmarks bästa Kattegattstränder. Stranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten), fin sand, klitter och badvakter under sommarsäsongen. Det är riktigt bra förutsättningar för vindsurfare här. Om Ni vill bada i Roskilde Fjord, så kan Ni välja Marbæk Strandpark (16 km), som har sandbotten och grunt vatten och där Ni också kan spela beachvolley.

Natur

Längs med sjön Arresø är det goda möjligheter för vandring och cykelturer. En cykeltur sjön runt är 50 km lång. Dessutom är det möjligt att ta en trevlig segeltur på sjön med MS Frederikke (3 km). Från den markerade vandringsstigen Bakkerstien, som bjuder på kullar, sluttningar, skogar och stränder har Ni en vacker utsikt över Frederiksværk och Roskilde Fjord (7 km). Tibirke Bakker är ett vackert, fridlyst naturområde med kullar täckta av ljung. Från en av utsiktspunkterna i området är det en härlig utsikt över Arresø, Grib Skov och lite av Roskilde Fjord (20 km). Grib Skov är med sina 5 600 ha en af Danmarks största skogar. Här finns ett antal markerade vandrings- och cykelleder samt flera vackra och historiska platser (34 km). Vid Grib Skov ligger också Esrum Sø, vackert omgiven av ostörd natur med skogar och ängar. Här kan Ni bada, segla och studera fåglar i fågelreservatet.

Aktiviteter

Hyr cyklar i Frederiksværk (7 km) och ta en cykeltur på vandrings- och cykelstigen Fjordstien längs med Roskilde Fjord. Fjordstien går från Hundested över Frederiks-værk, Frederikssund och Jyllinge till Roskilde, och därifrån kan Ni komma vidare till Holbæk och Rørvig. För sportfiskare finns det bra möjligheter längs hela Nordsjällands kust och bara ca 5 km från sommarstugeområdet ligger Put & Take fiskesjön 'Hagelsegård Ørredfiskeri', som ligger där till Ert förfogande. Roskilde Fjord lämpar sig också bra till fiske och särskilt kan platsen norr om Kronprins Frederiks Bro rekommenderas (14 km). Golfspelare kan besöka Asserbo Golfklubb och en av de äldsta och bästa golfbanorna i Danmark, som ligger mitt i en underbar natur vid Arrenakke Bakke (9 km). Åk t ex med på en tur med kanot på kanalen, som förbinder Roskilde fjord med Arresø. Kanoter kan Ni hyra på Frederiksværk Camping eller på vandrarhemmet.

Attraktioner

I närheten av sommarstugeområdet finns det ett antal gallerier, ateljéer och konsthantverkarnas verkstäder där Ni kan beundra målningar, glaskonst och konstnärliga metallarbeten. Bara ca 6 km från St. Havelse Strand ligger det fantastiska, kulturhistoriska Arresødal Slott i den underbara skogen med samma namn. Slottet kan dock enbart beskådas från utsidan. Besök Frederiksværk med de många butikerna, restauranger och museer (7 km). Stadens museum kan varmt rekommenderas då det kan ge en historisk, lokal återspegling. Dronningholm Slottsruin är också värt ett besök. Här kan Ni beundra den en gång så starka borganläggningen med vallgrav och vindbrygga. Besök också Asserbo Slottsruin (13 km). Slottet byggdes av munkar under 1100-talet.

Utflykter

På Nordsjälland finns flera intressanta slott. Fredriksborg Slott har ett äventyrsaktigt utseende (19 km), Fredensborg Slott är Drottning Magrethes sommarresidens (26 km) och Kronborg Slott finns i Helsingør (41 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museums byggnaderna och den vackra gamla parken bildar en spännande ram om konsten (36 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund är inrett med gallerier, utställningar, Karen Blixens egna rum, en avdelning med diabilder, biblioteksrum och café (37 km). Känn på den fantastiska atmosfären i det gamla fiskeläget Gilleleje med 'gamla stan', de små fiskarstugorna och den trevliga och karaktärsfyllda hamnen (41 km). Besök också huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, København Zoo och mycket mera (53 km).