Stugor i Tørslev Hage
Destination

Tørslev Hage

Tørslev Hage

Hyr semesterstuga i Tørslev Hage - Boka här

Stuga i Tørslev Hage, Själland, Danmark till uthyrning!

Tørslev Hage är ett lugnt och trivsamt bostadsområde i Roskilde Fjord.

Område

I Hornsherred på Nordsjälland, ligger det lugna, natursköna stugområdet Tørslev Hage - alldeles nere vid Roskilde Fjord. Här kan ni bada, fiska, segla, vandra, cykla och njuta av solnedgången över fjorden. Byn Tørslev 2 km ligger inne i landet och här finns det inköpsmöjligheter och många gårdar, som ligger centralt placerade runt dammen. Tørslev Hage ligger i ett område med många sevärdheter. Ni kan bland annat se ett fridlyst fågelreservat, flera slott och golfbanor i omedelbar närhet. De närmaste större städerna är Jægerspris och Frederikssund, som båda ligger 8 km från Tørslev Hage. I Roskilde (37 km) och Köpenhamn (51 km) finns det stadsliv och attraktioner för hela familjen.

Strande

Vid Tørslev Hage hittarr ni en fin, barnvänlig strand. Stranden har mjuk havsbotten med stenar och mycket grunt vatten. Fjorden är lämplig för bad samt båtliv och fiske.

Natur

Tørslev Hage ligger i ett naturskönt område med fjord och ett rikt djur- och fågelliv. Nära stugområdet ligger ett fridlyst fågelreservat med bland annat svanar, änder, gråtrut och häger. I Jægerspris Nordskog kan ni titta på Danmarks äldsta ekar. Tre av de tusen år gamla ekarna kallades Storkeegen, Snoegen och Kongeegen. Här finns dessutom ett antal vandrings- och cykelleder (14 km). Arresø, på den andra sidan av Roskilde Fjord, är Danmarks största sjö. Här kan ni promenera och cykla längs sjön eller följa med på en trevlig segeltur på sjön (22 km).

Aktiviteter

Roskilde Fjord inbjuder till bad och segelsportsaktiviteter. Det är bland annat mycket populärt att surfa eller paddla kanot och havskajak på fjorden. Ni kan också promenera eller cykla på cykelvägen, som finns anlagd längs med fjorden. Sportfiskare kan fiska horngädda och havsöring, som det finns en del av i Roskilde Fjord, eller besöka en av områdets Put & Take fiskesjöar. Golfare kan besöka Frederikssund Golfbana, som bara ligger ett par km från Torslev Hage.

Attraktioner

Bara några minuters bilresa från Torslev Hage ligger det medeltida slottet Jægerspris Slott. Här kan ni se autentiskt möblerade rum, utställningar och en vacker slottspark. I Gerlev Rosenpark kan ni se på mer än 5000 vackra växter (4 km). På sommaren kan ni köpa nymalet mjöl vid den historiska väderkvarnen Jægerspris Mølle (8 km). I den charmiga handelsstaden Frederikssund finns det gågator, butiker och bra restauranger. Men stan är också vikingarnas hemmaplan och under sommaren genomförs vikinga spel i stan (8 km). Vikingabyn vid Frederikssund är en vackert belägen, välbevarad by med hus och skepp. I Skibby kan ni besöka Selsø slott från renässansen och se landets förnämsta riddarsalar med jättestora målningar, varierande utställningar, landets äldsta intakta kök och en fängelsehåla. Dessutom kan ni njuta av att se på det vackra, fridlysta fågelreservatet vid sjön Selsø (10 km).

Utflykter

J.F. Willumsen Museum i Frederikssund ställer ut målningar, keramik, skulpturer och fotografier av JF Willumsen (8 km). Den charmiga staden Kulhuse på udden i Hornsherred i Nordsjälland finns en trevlig hamn med färjeförbindelse till Sølager. Färjan tar med både cyklar och bilar och överfarten tar bara 8 minuter (18 km). På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan ni få en fascinerande inblick i vikingarnasd och fartygens historia. Och ni kan prova på en båttur på Roskilde Fjord i ett av museets skepp (36 km). En 45-minuter lång bilresa tar er till huvudstaden Köpenhamn, där ni kan besöka alla de berömda sevärdheterna, som till exempel Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott, Köpenhamns Zoo och många fler (61 km).