Stugor i Jungshoved
Destination

Jungshoved

Jungshoved

Hyr semesterstuga i Jungshoved - Boka här

Stuga i Jungshoved, Själland, Danmark till uthyrning!

Jungshoved i Fakse Bugt ligger i härliga naturomgivningar, lite isolerat, men ändå centralt.

Område

I semesterområdet kan ni se ruinerna av en gammal herrgård, som enligt sägnen skulle ha byggts av sjörövaren Joffne. Herrgården uppkallades efter Joffne 'Joffneshoved', som senare blev Jungshoved. Men förutom sjörövarhistorier bjuder området också på badmöjligheter, aktiviteter i den sköna naturen och utflykter till spännande sevärdheter. Från sommarstugeområdet är det, trots den lugna belägenheten, inte långt till affärer. Dagligvaror kan ni handla inom en radie av 3 km, och den närmaste större staden med många affärer och sevärdheter är Vordingborg (24 km).

Strande

Semesterstugeområdet ligger bara några få hundra meter från en bra badstrand, och även på halvön Feddet hittar ni en skön, bred och vit sandstrand med små klitter och härligt badvatten (27 km).

Natur

Præstø Fjord är rik på simfåglar - här kan ni bl.a. betrakta olika sim- och dykänder. Feddet, en 5 km lång halvö som sträcker sig genom Præstø Fjord, har en mycket omväxlande natur. Det fridlysta hedområdet med klitter och strandängar har dessutom ett rikt fågelliv, som kan observeras från ett fågeltorn. Både Præstø Fjord, den lilla ön Maderne och Feddet är fågelskyddsområden. Møns Klint (45 km) är ett givet utflyktsmål. De olika lagren av krita, lera och grus gör att branterna hela tiden är i rörelse. Stevns Klint är med sina kritvita kritklinter mer än 40 m hög. Upplev den enastående klinten från de många utsiktsplatserna. Flagbanken är den mest spektakulära platsen vid Stevns Klint.

Aktiviteter

Ni kan fiska i t ex Præstø Fjord, på Feddet eller i Vesterled Put & Take-sjö (18 km). Hyr ev. en kajak på Roneklint Kajakcenter (6 km) och gör en utflykt på egen hand ut från Roneklint strand. Det arrangeras rid- och vandringsturer på den fridlysta halvön Feddet (27 km). Rønnede Golfklub (34 km) kan erbjuda en naturskön och spännande 18-håls golfbana. Det finns också en segelflygklubb vid Rønnede.

Attraktioner

Jungshoved Kyrka innehåller några kalkmålningar som sägs visa en dödsdans. Præstø (13 km) är en charmig gammal handelsort. Här hittar ni många affärer, bra restauranger och mysiga kaféer. Titta förbi krukmakeriet Rødeled och upplev hur det i krukmakeriet med sin historiska atmosfär skapas en vacker skål eller ett krus av en klump lera. Besök också handelsstaden Vordingborg (24 km) med många sevärdheter och fritidserbjudanden. Byns kännetecken är Gåsetårnet, som hör till en av Danmarks största slottsruiner från medeltiden. Østsjællands Museum Fakse (32 km) ställer ut mer än 500 olika fossiler. Fakse Kalkbrud är 45 m djupt, och här kan ni hitta fossiler av t ex hajar och krokodiler som levde här för miljoner år sedan.

Utflykter

Ta en tur på Præstø Fjord med turbåten Fjordkaperen, som går från Præstø till Fed Havn på Feddet. Gisselfeld Slottspark är en av Nordeuropas vackraste trädgårdar med många botaniska rariteter. Parken, som framstår som en engelsk trädgård, är öppen för allmänheten (41 km). Bonbonland i Holme-Olstrup (43 km) bjuder på mer än 70 aktiviteter för hela familjen, bl.a. bergochdalbanan 'Vildsvinet', raftingbana, karuseller, cirkus, barnteater, sjörövarsjö och mycket mer. I Knuthenborg Safaripark vid Bandholm på Lolland (83 km) lever de vilda djuren i 'naturliga' omgivningar ¿ alldeles omkring er bil. Besök också huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer (103 km).