Stugor i Veddinge Bakker
Destination

Veddinge Bakker

Veddinge Bakker

Hyr semesterstuga i Veddinge Bakker - Boka här

Stuga i Veddinge Bakker, Själland, Danmark till uthyrning!

Veddinge Bakker är ett grönt och kuperat stugområde med utsikt över Sejrøbukten

Område

Det natursköna och fridfulla fritidsområdet Veddinge Bakker ligger i ett kuperat område vid skog och strand. Här kan ni njuta av utsikten över Sejrøbukten och Själlands Udde från de flesta semesterstugorna eller från de omkringliggande kullarna. Ni har nära till gårdsbutiker, byar med butiker, bra restauranger, golfbanor och flera intressanta sevärdheter. Besök till exempel Odsherred Zoo, Dragsholm slott eller Sommerland Själland, som ligger alldeles i närheten. Veddinge Bakker är ett perfekt resmål för, er som vill vara omgiven av vacker natur och vill bo i närheten av sevärdheter för hela familjen.

Strande

Vid Veddinge Bakker kan ni använda er av en bra och barnvänlig badstrand. Här finns det också fina förutsättningar för sportfiskare och vindsurfare. Vid Hønsinge Lyng, 7 km norr om Veddinge Bakker, ligger en av Odsherreds bästa stränder. Den härliga, barnvänliga sandstranden är omgiven av låga sanddyner, och för att komma till stranden måste ni gå över en bro, som förbinder kusten med sandbankerna.

Natur

Veddinge Bakker är omgiven av kuperade skogsområden, som nästan går ända ut till vattenbrynet. Från kullen Esterhøj bakom Veddinge Bakker, kan ni njuta av en fantastisk utsikt över Sejrøbukten. Vid Ordrup, strax söder om Veddinge Bakker, hittar ni landtungan Ordrup Næs, som är ett delvis bevarat naturområde med löv- och barrträd. Här betar ofta både får och nötkreatur. Från spetsen av udden, kan ni uppleva både tumlare och knubbsäl, om ni har tur. Det skyddade området i Vesterlyngen vid Havnsø är Själlands största hedområde. Här kan ni uppleva ett fantastiskt område med ängar, små sjöar, ljung och sällsynta växter (20 km).

Aktiviteter

Sportfiskare har fina möjligheter i Odsherred och kan fiska från land, i Put & Take sjöar samt från en fiskebåt på havet. Och golfare kan besöka de två närliggande golfbanorna på Dragsholm Golfklubb, ca 7 km söder om Veddinge Bakker, och Odsherred Golfklubb, som ligger ca 16 km mot nordost. På Ordrup Næs kan ni gå utmed en stig hela vägen runt det natursköna området, som också är väl lämpat för drakflygning, på grund av de goda vindförhållandena på näset. Och ca 50 m från land, ligger en gammal stenåldersboplats, som ni kan dyka in i och utforska.

Attraktioner

Vid Høve, strax innan Veddinge Bakker, ligger gravkullen Esterhøj, som innehåller 3 gravhögar från bronsåldern. Dessutom bjuder gravkullen på en fantastisk utsikt åt alla håll. På 3 km avstånd från semesterområdet, kan ni besöka Odsherred Zoo, Danmarks enda djurpark och Rescue center. Här kan ni komma helt tätt på djuren, som befinner sig i naturliga omgivningar. I Tropehuset kan ni se på spännande djur från det tropiska Sydamerika. Och i parken går påfåglar, kaniner och höns fritt omkring.

Utflykter

Besök det vackra, vita Dragsholm slott, som är Danmarks äldsta slott från tidig medeltid. Slottet omges av en vacker slottspark och bjuder också på en gourmetrestaurang (11 km). Sommerland Själland är en harlig familjepark med mer än 60 roliga aktiviteter för hela familjen. Paddla på en trevlig tur i en kanot, åk med på en vild tur i berg-och-dalbanan, håll balansen i den gigantiska klätterställningen, eller ta en promenad i Själlands största vattenland (13 km). Från Havnsø kan ni ta färjan till den oförstörda Nekselø. Här kommer ni att välkomnas av en helt annan värld. Ön är oförstörd, kuperad, mycket vacker och full av fåglar. Båtturen tar ca 20 min. och det tar ca 2 tim. att gå runt ön. Ni kan också segla till Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat. Här är det ett kuperat landskap, många små badstränder och flera gravhögar och en bautasten.