Stugor i Kregme
Destination

Kregme

Kregme

Hyr semesterstuga i Kregme - Boka här

Stuga i Kregme, Själland, Danmark till uthyrning!

Kregme ligger mellan Roskilde Fjord och Danmarks största sjö, Arresø

Område

Kregme är en trevlig by och förortsområde på Nordsjälland, som ligger 4 km sydost om Frederiksværk. Byn blev anlagd vid vikingatidens Kattegattbukt, den nuvarande Arresø, som är Danmarks största sjö. Kregme är bara några km från fina sandstränder och ni hittar även livsmedelsbutiker inom en radie av några km. Om ni vill ta en tur till sta'n, kan ni besöka Frederiksværk, som har bra specialbutiker och många restauranger samt många andra fina erbjudande för turister.

Strande

Det är bara ca 10 km till den vackra, barnvänliga sandstranden i Liseleje vid Kattegatts kust. Stranden har en Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna) och under skolloven håller en badvakt utkik på badgästerna. På stranden finns också goda möjligheter för surfare. Besök även badorten Tisvildeleje (ca 18 km), där ni hittar en kilometerlång, vit och barnvänlig sandstrand, som också har Blå Flagga. Stranden i Rågeleje (ca 24 km) är en lång, härlig badstrand med fin sand och få stenar. Stranden ligger längs strandpromenaden och Strandvejen och det finns goda förutsättningar för vind- och kitesurfare.

Natur

Arresø (ca 2 km) är med dess 40 km2 Danmarks största sjö. Om man gillar att vara aktiv i naturen, finns det fina möjligheter till promenader och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är ca 50 km lång, men en trevlig båttur på sjön är också en möjlighet. Tibirke Bakker (ca 18 km) är en vackert, fridlyst naturområde av ljungbevuxna kullar. Från en utsiktspunkt i området är en härlig utsikt över Arresø, Gribskov och en bit av Roskilde Fjord. Med sina ca 5000 ha, är Gribskov (17 km) är en av Danmarks största skogar. Här finns en antal markerade vandrings- och cykelleder samt flera vackra och historiska platser. Vid Gribskov ligger också Esrum sjö, vackert omgiven av ett orört landskap med skogar och ängar. Här kan ni bada, segla och studera fåglar i fågelreservatet.

Aktiviteter

I området kring Kregme finns det fina förutsättningar för sportfiskare, som kan fiska från land eller sjön. Sportfiske är tillåtet på Arresø. Det går att fiska från de platser, där det är lagligt allmänt tillträde och från båt. För golfare är möjligheterna också bra, eftersom det finns ett antal golfbanor i området. Banorna på Frederikssund Golfklubb (17 km) och Asserbo Golf Club (6 km) ligger närmast Kregme. Asserbo Golfklubb är den äldsta och bästa i Danmark och ligger i ett vackert naturområde vid Arrenakke Bakke. Här finns banor för både nybörjare och vana golfare. Genom Rågeleje (ca 23 km) är Heatherhill. De branta sluttningarna och de gynnsamma vindförhållandena gör området till en attraktiv plats för paragliders och vindsurfare.

Attraktioner

Besök museigården Birkely i Kregme, som visar ett typiskt lantbruk från 1800-talet. Eller Kregme kyrka, som ursprungligen var en romansk stenkyrka, men som senare har fått sengotiska tillbyggnader. Även Asserbo Slotttsruin (ca 6 km) är värda ett besök. Slottet byggdes av munkarna på 1100-talet, igensandades och grävdes först fram igen av Frederik VII 1849.

Utflykter

Ta en tur till det gamla fiskeläget Gilleleje med de små fiskarstugorna och den mysiga, charmerande hamnen (ca 40 km). På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan ni få en fascinerande inblick i vikingarnas och skeppens historia eller ta en segeltur på Roskilde Fjord på ett av museets skepp (40 km). Frederiksborg slott i Hillerød (18 km) är definitivt värt ett besök. Slottet byggdes på 1600-talet av kung Christian IV och är ett överdådigt, praktfullt slott. Ett måste, är huvudstaden Köpenhamn (52 km) med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Carlsberg Glyptotek, Experimentarium, Rosenborg Slott med kronjuvelerna och Köpenhamns Zoo och mycket mer.