Stugor i Udby
Destination

Udby

Udby

Hyr semesterstuga i Udby - Boka här

Stuga i Udby, Själland, Danmark till uthyrning!

Udby är ett litet, trevligt stugområde på det natursköna Tuse Näs i Odsherred

Område

Det lugna och trevliga stugområdet Udby, är ett vackert och kuperat naturområde på norra sidan av halvön Tuse Näs i Odsherred. Från området har ni utsikt över Holbæk Fjord, Lammefjorden och Orø. Udby är ett idealiskt semesterområde, för den som vill bada, fiska, spela golf, njuta av naturen och åka på utflykter till några av Odsherreds många sevärdheter. Upplev t.ex. den vackra Kisserup Kvarnen, Odsherred Djurpark och Sommerland Själland. Ni kan handla i livsmedelsbutiker i området, och 15 min. bilfärd härifrån ligger Holbaek, som bland annat bjuder på hamnmiljö, butiker, restauranger, gallerier, wellness- och båtturer på fjorden.

Strande

På halvön Tuse Näs finns det flera stränder, och de bästa finns vid Løserup och Kisserup. I Sejrø bukten, i väster, ligger några av Odsherreds bästa stränder. Ni kan t.ex. bada vid Hønsinge Lyng, där ni hittar en fin, barnvänlig sandbadstrand med låga sanddyner. För att komma till denna strand skall ni över en bro, som förbinder kusten med sandbankarna (26 km). Genom Høve Strand skapar vinden goda förutsättningar för vindsurfare (30 km).

Natur

Udby och Tuse Næs kännetecknas av sin vackra natur med bokskogar, ängar och åkermarker och hav till nästan alla sidor. Nära Udby ligger den vackra Hønsehals Skog och på halvöns sydöstra sida hittar ni den stora Bognæs skogen. I Grevinge skog vid Herrestrup kan ni se på flera stendösar, och mitt i skogen ligger ett röse med en stor gravkammare (14 km). Vid Ordrup, på östkusten, hittar ni landtungan Ordrup Naes, som är ett delvis fridlyst naturområde med löv-och barrträd. Här betar ofta både får och nötkreatur. Från spetsen av udden, kan ni se på både tumlare och knubbsäl, om ni har tur (30 km).

Aktiviteter

Tuse Næs är ett idealiskt semesterområde för naturälskare, sportfiskare och golfare. Ni kan vandra och cykla i områdets skogar, fiska längs kusten eller från en fiskebåt på havet samt spela golf på Holbæk Golfklubb. Golfklubben har ett unikt läge, direkt ut till halvön Kirsebærholmen. I H Holbæk kan ni utmana varandra på Gokart-land, som bjuder på en stor, flott utomhusanläggning. Och i Holbæk Klatrepark kan ni prova på en linbana och att klättra i trädtopparna - en spännande och utmanande upplevelse för hela familjen. Kanske kan ni också besöka Søbadet Venedig vid Isefjorden i Holbæk, som arrangerar roliga sommaraktiviteter för hela familjen. I Hamam Turkiskt bad i Holbæk kan få wellness och välbefinnande för kropp och själ.

Attraktioner

Ni hittar många konsthantverkare på Tuse Næs och ofta kan ni besöka dem i deras gallerier, ateljéer, verkstäder och utställningar. I Tuse kyrka kan ni titta på unika fresker från perioden 1460-1480. Det vackra vita Dragsholm slott är det äldsta slott, och härstammar från tidig medeltid. Här kan ni också uppleva en vacker slottspark och en gourmetrestaurang (11 km). På Museet Odsherred i Asnæs kan ni se målningar och konst av Odsherredskonstnärer och Malergården i Plejerup ställer ut målningar från områdets natur (18 km). Odsherred Djurpark är Danmarks enda djurpark och Rescue Center. Här lever djuren i naturliga omgivningar, och ni kommer mycket nära dem. Titta även på de intressanta djuren från det tropiska Sydamerika i Tropehuset. Och runt omkring i parken går påfåglar, kaniner och höns helt fritt (18 km).

Utflykter

I Holbæk kan ni shoppa, äta på restaurang, njuta av atmosfären, den trevliga småbåtshamnen och besöka gallerier och museer (23 km). Besök Andelsbyn Nyvang vid Holbæk. Här blir forntiden levandegjord. Följ livet och livet och vardagen i den lilla byn, så som det också föregick i början av 1900-talet. Andelsbyn är ett annorlunda friluftsmuseum, där ni kan klappa och röra djuren, se hur det gamla hantverket utfördes, känn lukten av nylagad mat och köp med den hem. Ett besök här är en upplevelse för hela familjen (24 km). Den härliga familjeparken Sommerland Själland bjuder på mer än 60 roliga aktiviteter för hela familjen. Ni kan paddla kanot, åka berg- och dalbana, klättra i en jättestor klätterställning eller här simma på Själlands största vattenland (24 km).