Stugor i Eskebjerg Vesterlyng
Destination

Eskebjerg Vesterlyng

Eskebjerg Vesterlyng

Hyr semesterstuga i Eskebjerg Vesterlyng - Boka här

Stuga i Eskebjerg Vesterlyng, Själland, Danmark till uthyrning!

Eskebjerg är en mysig gammal by med charmiga hus, belägen vid Sejerøbugten och det natursköna, fridlysta området Vesterlyng.

Område

Semesterområdet Eskebjerg Vesterlyng är beläget mitt i Sejerøbugten på Västsjælland. Den lilla byn Eskebjerg ligger alldeles bakom vid Sjællands största hedområde Vesterlyng, som är ett mycket populärt och naturskönt utflyktsmål. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Eskebjerg, som också bjuder på flera grönområden med lekplats, bollplan, bmx-bana, petanquebana och eldplats. Området inbjuder till vistelse i naturen där ni kan vandra, bada, fiska, studera fåglar och uppleva forntidsminnen i form av bl.a. gravhögar och dösar. Den närmaste större staden är Kalundborg (13 km), och här hittar ni en spännande hamnmiljö, en helt unik medeltidsdel med smala gator och välbevarade korsvirkeshus, Danmarks enda 5-tornskyrka, många utställningar och den mysiga stadskärnan med restauranger och affärer.

Strande

På den fridlysta Vesterlyngheden hittar ni en kilometerlång härlig badstrand med fin sand, klitter och härligt vatten. Trots att stranden ligger i ett fridlyst område är den öppen för allmänheten. Vattnet är grunt vid strandkanten, vågorna är små och stranden är därför mycket barnvänlig.

Natur

Semesterområdet Eskebjerg Vesterlyng är omgivet av en mycket varierande natur med fält, strandäng, små sjöar, klitter, enebuskar, ljung och vall med många vilda örter. Vesterlyng är det största sammanhängande hedområdet på Sjælland, där djuren betar fritt. Området är ett lågland där ljung och gräs har vuxit ihop över de små sandklitterna. Området är fridlyst och har därför en spännande flora. Här kan ni bl.a. träffa på orkidéer. Margueritruten leder alldeles förbi detta natursköna område. Fågelreservatet Saltbæk Vig är en kustlagun som i de våta klittsänkorna är bevuxen med vass. Området börjar några få km från Eskebjerg Vesterlyng. Tissø är Danmarks fjärde största sjö med en areal på 13 km2. Sjön ligger 12 km sydost om Eskebjerg Vesterlyng, och här är präglas naturen av fält och flackt moränlandskap västerut, och högt beläget, backigt och varierat landskap österut. Området har ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

På den fridlysta Vesterlyngheden hittar ni två markerade vandringsstigar. Den gröna leden tar er förbi en långdös, genom Mareskoven och förbi några bronsåldershögar, och följer ni den bruna leden kommer ni genom en plantage, ned till stranden och förbi en vandringsklitt. Det finns bra fiskemöjligheter längs hela Västsjællands kust och i områdets Put & Take-sjöar. Vill ni fiska på havet kan ni åka med på en fiskekutter som lägger ut från Havnsø (8 km). Området är rikt på golfbanor och ni kan t ex prova Kalundborg Golfklubs 18-håls bana, som bjuder på utmaningar för både nybörjare och tränade golfspelare. Banan ligger i natursköna omgivningar c:a 12 km från Eskebjerg Vesterlyng. På flera platser i området finns det möjlighet att hyra ridhästar. Vågar ni dyka, är det möjligt att, vid Ordrup Næs, hitta resterna av en gammal stenåldersboplats c:a 50 m från land (21 km norrut).

Attraktioner

Omådet är känt för sina många intressanta gravhögar, stendösar och gånggrifter. Havnsø (8 km) ligger i Nekselø Bugt och har alltid varit ett viktigt färjeläge. Njut av stämningen i hamnen, köp ev. nyfångad fisk eller åk med färjan från Havnsø till den bilfria ön Nekselø, som med sitt vackra och spännande landskap och ett rikt djurliv är värd ett besök - eller till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett backigt landskap, många små badstränder samt flera gånggrifter och en bautasten. Besök medeltidsstaden Kalundborg med de kullerstensbelagda smala gatorna och välbevarade korsvirkeshusen (13 km). Dragsholm Slott i Hørve är Danmarks äldsta slott. Den ursprungliga fästningen från tidig medeltid har en fängelsehåla och kan bjuda på många spökhistorier. Till slottet hör en mycket vacker slottspark (18 km).

Utflykter

På Odsherreds Zoo Dyrepark vid Asnæs kan ni uppleva 600 djur, av 100 olika arter (23 km). Birkegårdens Haver vid Tågerup är en vacker upplevelse och en fröjd för ögat och näsan. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en fålla med tama djur (28 km). Gånggriften vid Højby är en av Danmarks bäst bevarade gånggrifter med två kamrar. Gånggriften är 4,5 m hög, 26 m i diameter och var gravkammare för 98 människor. Utställningen från utgrävningen kan ses på det närliggande Stenstrup Museum (36 km). Nöjesparken Sommerland Sjælland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen: en mysig kanottur, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Sjællands största vattenland (39 km). På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan ni uppleva skepp från Vikingatiden, vikingaskeppskopior samt andra nordiska bruksbåtar (61 km). Besök också huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo mm. (94 km).