Stugor i Sjællands Odde
Destination

Sjællands Odde

Sjællands Odde

Hyr semesterstuga i Sjællands Odde - Boka här

Stuga i Sjællands Odde, Själland, Danmark till uthyrning!

Det mysiga sommarstugeområdet Själlands Odde är omgivet av vatten och vacker natur. När ni tillbringar semestern i en sommarstuga här, kan ni njuta av de fridfulla omgivningarna, köpa färsk fisk i Odden Hamn och besöka några av de många närliggande sevärdheterna för hela familjen.

Område

Isefjord, Kattegat och Sejerø Bugten omger Sjællands Odde och som en naturlig följd av det, så pulserar det här av en härlig stämning och karaktären på denna fiskeort. Se på kuttrarna, rökeriet, båtvarvet, fiskförsäljningen och sportfiskarna. Rökeriet är tecknat av den världsberömde arkitekten Arne Jacobsen. På udden ligger samhället Yderby, som är en liten by med bara några få hus och en väderkvarn, Odden Havneby med en liten fiskehamn och Yderby Lyng där det finns möjligheter för inköp av dagligvaror.

Strande

Sydsidan av udden har bra sandstränder nästan överallt. På nordsidan är det mer stenigt, men här finns enstaka sandstränder.

Natur

Landskapet på Sjællands Odde karaktäriseras av åkrar, skränter, böljande hedar och utsikt över vattnet. Sonnerup Skov i Lumsås har en 3 km lång kuststräcka och den täcker ett område på 290 ha. Här finns flera markerade vandringsstigar. Rørvig Sandflugtsplantage är ett vackert, färgrikt ock varierat område med inlandsklitter och ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

Kilometervis av vandrings- och cykelleder inbjuder till att vilja uppleva Sjællands Odde till fots eller på cykel. Området är mycket populärt bland sportfiskare, som kan fiska längs de varierande kusterna med många bra fiskeplatser, i Lammefjordskanalerna eller på havet, ombord på en fiskekutter, som seglar från Havneby och ut till Sjællands Odde Rev. Det finns bra möjligheter för att dyka här, bl. a på Gniben, den yttersta spetsen av udden.

Attraktioner

Det finns flera museer i området, som illustrerar Odsherreds intressanta kulturhistoria, bl. a i Fårvejle Kirkeby, Høve, Nykøbing Sjælland och Stenstrup. Lumsås Mølle är ett aktivt kvarnmuseum, där mjölet males på gammaldags vis. Upplev de imponerande konstruktionerna och köp kanske med Er mjöl hem (11 km). Gånggriften i Højby är en av Danmarks bäst bevarade stenåldersgravar med 2 kammare. Griften var gravkammare för 98 människor. Utställningen från utgrävningen kan ses på det närliggande Stenstrup Museum (15 km).

Utflykter

Från Havnebyen på Sjællands Odde går det dagligen färjor till såväl Ebeltoft som Århus. Bägge städerna bjuder på flera sevärdheter, trevliga stadsmiljöer, restauranger och spännande butiker. Nykøbing Sjælland är en trevlig handelsstad med gågata, all världens affärer och trottoarcaféer (20 km). Sommarland Själland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en trevlig tur med kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Själlands största vattenland (20 km). I Odsherreds Zoo Dyrepark i Asnæs kan Ni få en spännande upplevelse bland 600 djur fördelade mellan 100 olika arter (34 km). Besök huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' som ligger 100 km från Sjællands Odde. Här finns det attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mera.