Stugor i Udsholt Strand
Destination

Udsholt Strand

Udsholt Strand

Hyr semesterstuga i Udsholt Strand - Boka här

Stuga i Udsholt Strand, Själland, Danmark till uthyrning!

Udsholt Strand ligger vid Kattegatt på Själlands nordkust, i omgivningar med vacker natur.

Område

Alldeles i närheten av Kattegatts kust, som inbjuder till ett förfriskande dopp, ligger Udsholt Strand. Njut av den salta havsluften, vågornas brus och den härliga naturen. Udsholt Strand är den perfekta semesterorten för Er, som gärna vill ligga på stranden och sola, men som också i bland vill ha möjlighet för att njuta av ön Själland, som bjuder på många intressanta möjligheter. Inom en radie av 2 km finner Ni dagligvarubutiker och den närmaste större staden är Hillerød (30 km) med Frederiksborg Slott som varumärke och Helsingør (32 km), som också kallas för 'Porten till Øresund'.

Strande

Udsholt Strand är mycket barnvänlig. Den härliga och breda Smidstrup Strand är en sandstrand med sten, sandbotten, 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) och badbrygga med räcken och trappa. Under sommarperioden finns det livräddare på stranden. Vid sidan av badvaktstornet finner Ni en plats där Ni får tända bål. Smidstrup Strand är en av de få platser i Danmark, där det är tillåtet att göra upp eld på stranden. Det finns stora grönområden precis ovanför stranden. Njut av den enastående utsikten från stranden eller från badbryggan.

Natur

Heatherhill i Rågeleje är ett stort, fridlyst, böljande och mycket vackert område, som går ända ned till Kattegatt. Huvuddelen av Heatherhill är täckt av hedar och ljung och fåren går fritt runt omkring på de ljungbevuxna kullarna (3 km). Branten Gilbjerghoved i Gilleleje (8 km) ligger ca 35 m ö h. Härifrån är det en vacker utsikt över området och Kattegatt och vid klar sikt, kan Ni se över till Hesselø. Gilbjerg är en fin rastplats för flyttfåglar. Tibirke Bakker är ett vackert, fridlyst naturområde med kullar täckta av ljung. Från en av utsiktspunkterna i området kan Ni se Arresø, Grib Skov och lite av Roskilde Fjord (12 km).

Aktiviteter

Det är bra möjligheter för fiske längs kusten och särskilt vid revet utanför Smidstrup Strand. Det finns dessutom Put & Take fiskesjöar i området. I Norssjälland finns det också ett antal golfbanor. Bland dem är banorna på Passebækgård Golfklubb (12 km), Gilleleje Golfklubb (16 km), Helsinge Golfklubb (ca 18 km)och Asserbo Golf Klubb (23 km) de närmaste. De höga branterna och de gynnsamma vindförhållandena i Heaterhill gör detta naturområde till en attraktiv plats för paragliders. På badorten Gilleleje (8 km) finns det tennisbanor till förfogande och vackra naturupplevelser väntar Er längs de många vandringslederna i området.

Attraktioner

Besök Smidstrup-Farmen, där Ni kan se exempel på alla de djur, som finns på en dansk bondgård, köra traktor och rida på ponnyhästar (4 km). Besök badorten Gilleleje (8 km) med 'gamla stan', de idylliska gränderna och de små fiskarstugorna. I stadens trevliga hamn, där det är livlig aktivitet och fullt med karaktär, kan färsk fisk köpas direkt från fiskebåtarna (6 km). På Gilleleje Museum kan Ni se utställningar rörande fisket och bl. a också en gammal fiskarstuga. I det natursköna, fridlysta området Rusland i Dronningmølle finner Ni bl. a ett konstmuseum och en stor samling av bronsstatyer, som är utställda i det fria (16 km).

Utflykter

På Nordsjälland finns flera intressanta slott. Bl. a Fredriksborg Slott, som med sina tinnar och torn har ett nästan äventyrsaktigt utseende (28 km) Kronoborg Slott i Helsingør (32 km) och Fredensborg Slott, som är Drottning Margrethes sommarresidens (33 km), Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museums byggnaderna och den vackra gamla parken bildar en spännande ram om konsten (38 km). Karen Blixen Museet i Rungstedlund är inrett med gallerier, utställningar, Karen Blixens egna rum, en avdelning med diabilder, biblioteksrum och café (44 km). Besök också huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' samt ett antal attraktioner (63 km).