Stugor i Haraldsted Sö
Destination

Haraldsted Sö

Haraldsted Sö

Hyr semesterstuga i Haraldsted Sö - Boka här

Stuga i Haraldsted Sö, Själland, Danmark till uthyrning!

Haraldsted Sø - härliga naturupplevelser direkt vid sjön på den härliga ön Sjælland.

Område

Prova att ha semester bara några få meter från en sjö. Haraldsted Sø bjuder inte bara på rent badvatten, men också på en skön natur som ni kan uppleva under en vandringstur längs strandkanten. Även historiska upplevelser väntar er i den lilla byn Haraldsted (2 km), som kan berätta om dramatiska händelser, och i ett av Danmarks äldsta samhällen, Ringsted (7 km), som är känd för sina karaktäristiska, röda taktegel. Här hittar ni också många butiker, men dagligvaror kan ni köpa inom en radie av några få km.

Strande

Bara några få meter från sommarstugeområdet finns en badplats vid Haraldsted Sø, som har den Blå Flaggan. Vill ni bada i havet, så kan Køge (32 km) med sin fina sandstrand och det fina vattnet rekommenderas.

Natur

Haraldsted ligger i en långsträckt dal, som uppstod under den senaste istiden. Längs den norra sidan av sjön, från fördämningen vid den västra änden till skogen Vrangeskov, kan ni följa en c:a 5,5 km lång, markerad vandringsstig. Skogen Vrangeskov präglas av bok, som på de branta sluttningarna, växer ända ned till sjön. Vid foten av sluttningarna finns källor, och här växer den lilla, gröna milturt (sv. Kustgullpudra). Stevns Klint (59 km) är med sina kritvita kritklinter mer än 40 m hög. Upplev den enastående klinten från de många utsiktsplatserna. Flagbanken är den mest spektakulära platsen vid Stevns Klint.

Aktiviteter

I Haraldsted Sø kan ni endast fiska om ni är medlem i sportsklubben, men i Ringsted Å (som rinner upp i Haraldsted Sø) finns det bra fiskemöjligheter. Golfspelare kan prova banorna hos Skjoldenæsholm Golf Center (9 km), som ligger i sköna omgivningar. Den härliga naturen i semesterområdet inbjuder till en vandrings- eller cykeltur. I Ringsted (7 km) kan ni hyra cyklar. Ni kan också bowla i Ringsted. Tolv toppmoderna banor står till förfogande i Ringsted Bowlingcenter, där det också finns restaurang, kafé och spelmaskiner.

Attraktioner

Byn Haraldsted (2 km) blev känd på grund av det dramatiska mordet på hertig Knud Lavard på 1100-talet, och Knud Lavards Kapel (4 km) var under den katolska tiden centrum för martyren Knud Lavard. Besök också Haraldsted Kyrka, som stammar från 1100-talet (2 km). Fästningen 'Ridebanen' ligger på nordsidan av Haraldsted Sø och är antagligen en förhistorisk tillflyktsort. Fantasy World (6 km) är ett sommarland med oförglömliga upplevelser för hela familjen. Här kan ni få möta H. C. Andersen, de sju dvärgarna och apor. Ringsted (7 km) är en av Danmarks äldsta orter. Här hittar ni Ringsted Museum & Vindmølle, som är ett kulturhistoriskt museum. Till museet hör en väderkvarn, där det idag framställs ekologiskt mjöl. Det tillhörande Radiomuseum ställer ut föremål från 1880-1980.

Utflykter

Gjorslev Slott (21 km), är byggt av kalksten från Stevns Klint. Slottet är omgivet av en vallgrav och en härlig park, anlagd i engelsk stil med en sjö. Besök ev. staden Køge (32 km) med sin mysiga gamla stadsdel, en stämningsfull båthamn, museerna Køge Skitsesamling, Køge Museum och Køge Legetøjsmuseum, en förtrollande kyrka, gågatan, marknadsdagarna och bra restauranger. Under sommarperioden uppförs det Vikingaspel i Frederikssund (c:a 58 km), och här hittar ni också J.F. Willumsens Museum, som uteslutande visar verk av J.F. Willumsen. Besök också huvudstaden København (72 km) med museer, musikliv, teatrar, gallerier, nöjen och den längsta gågatan i Europa - Strøget, samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer.