Stugor i Kaldred
Destination

Kaldred

Kaldred

Hyr semesterstuga i Kaldred - Boka här

Stuga i Kaldred, Själland, Danmark till uthyrning!

När ni har semester i Kaldred är ni omgiven av vacker, fridlyst natur, strand, städer och sevärdheter.

Område

Semesterorten Kaldred är ett lugnt och trivsamt stugområde på Bregninge Hedeslette. Kaldred ligger i natursköna omgivning vid Sejerø bukten på Västsjälland - nära intill Själlands största hedområde Vesterlyng. Det vackra, fridlysta området är ett populärt och naturskönt utflyktsmål. Området lockar till att vistas i naturen, där ni kan promenera, bada, fiska, observera fåglar och se forntidsminnen i form av gravkullar och stendösar. Det finns möjlighet att göra inköp av dagligvaror i området och i Kalundborg finns det en spännande hamnmiljö, en ganska särskilt sevärd stadsdel från medeltiden med smala gränder och välbevarade korsvirkeshus. Danmarks eneste kirke med 5 spir, en hyggelige bymidte med restauranter och forretninger samt flere seværdigheder (13 km).

Strande

Med bara 10 minuters bilväg från Kaldred finns en av Nordvästsjällands bästa och mest barnvänliga stränder - Vesterlyng. På den fridlysta Vesterlyng-hede ligger den kilometerlånga badstranden med fin sand, klitter och friskt badvatten. Stranden ligger i ett fridlyst område, men är tillgänglig för allmänheten. Vattnet är grunt vid strandkanten, vågorna är låga och stranden är därför mycket barnvänlig (7 km).

Natur

Semesterorten Kaldred är omgiven av en mycket varierande natur med åkermarker, strandäng, små sjöar, sanddyner, enbärssnår, ljung och i allmänhet med många vildväxande örter. Det fridlysta Vesterlyng är det största, sammanhängande hedområdet på Sjælland, där djuren betar fritt omkring. Området är ett låglandsområde med ljung och gräs, som har vuxit ihop över de små sanddynerna. P.g.a. att området är fridlyst finns det en spännande flora här. Ni kan bl. a. hitta orkidéer. Margueritleden för er precis förbi detta natursköna område. Fågelreservatet Saltbæk vik är en kustlagun, som i sanddynernas våta håligheter blivit bevuxna med vass. Området ligger bara några få kilometer från Kaldred. Tissø är Danmarks fjärde största sjö med en areal på 13 km2. Här präglas naturen av åkermarker och platta moränlandskap mot väst och högt liggande, kulliga och varierande landskap mot öster. Området har dessutom ett rikt fågelliv (16 km).

Aktiviteter

På den fridlysta Vesterlyng-hede finns det 2 markerade vandringsstigar. Den gröna leden tar er förbi en stenåldersgrav, igenom Mareskogen och förbi några bronsåldersgravar och följer ni den bruna leden kommer ni igenom en odling, ner till stranden och förbi en vandrande sanddyn. Det är bra fiskemöjligheter längs hela Västsjällands kust och i områdets Put & Take fiskesjöar. Har ni lust för att fiska på havet, kan ni följa med på en fiskekutter, som seglar ut från Havnsø (8 km). Området er rikt på golfbanor och ni kan t. ex. prova 18-håls banan på Kalundborg Golfklubb, som erbjuder utmaningar för både nybörjare och tränade golfspelare. Banan ligger i natursköna omgivningar (12 km). Det går att hyra ridhästar på flera platser i området. Om ni är modiga nog att dyka, är det vid Ordrup Næs möjligt att finna rester efter en gammal stenåldersboplats, ca. 50 m från land (22 km norr ut).

Attraktioner

På Landbomuseet på Birkendegaard kan ni titta in i rum, kök och kammare med intakta interiörer, verkstäder med redskap och verktyg samt lantbruksmaskiner från förr i tiden (6 km). Havnsø (9 km) ligger i Nekselø bukten och har alltid varit ett viktigt färjeläge. Njut av stämningen i hamnen, köp t. ex. nyfångad fisk eller åk med på färjan från Havnsø till den bilfria ön Nekselø, som med sitt vackra och spännande landskap och ett rikt djurliv är värd ett besök - eller till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett böljande landskap, många små badstränder och flera gånggrifter och en bautasten. Besök medeltidsstaden Kalundborg med de kullerstensbelagds smala gränderna och välbevarade korsvirkeshusen (13 km). Dragsholm Slott i Hørve är Danmarks äldsta slott. Den ursprungliga fastningen från den tidiga medelåldern har en fängelsehåla och kan bjuda på många spökhistorier. Till slottet hör en mycket vacker slottspark (19 km).

Utflykter

I Odsherreds Zoo Dyrepark i Asnæs kan ni se 600 djur av 100 olika arter (24 km). Birkegårdens Haver i Tågerup är en vacker upplevelse och en fröjd för både ögat och näsan. Upplev en engelsk, japansk och dansk trädgård samt en inhägnad med tama djur (29 km). Nöjesparken Sommerland Sjælland har mer än 60 aktiviteter att erbjuda för hela familjen: en trevlig tur i kanot, en våldsam tur i rutschbanan eller en tur i Själlands största badland (32 km). Gånggriften i Højby är en av Danmarks bäst bevarade gånggrifter med 2 kamrar. Den stora gånggriften fungerade som gravkammare för 98 människor. Utställningen från utgrävningen kan ni se på det närliggande Stenstrup Museum (36 km). Besök Köpenhamn med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott, Köpenhamns Zoo och mycket mer (94 km).