Stugor i Bisserup
Destination

Bisserup

Bisserup

Hyr semesterstuga i Bisserup - Boka här

Stuga i Bisserup, Själland, Danmark till uthyrning!

Bisserup - en liten idyllisk by på Sjællands sydkust.

Område

Semesterområdet ligger i Karrebæksminde Bugt och vid strandsjön Holsteinborg Nor, ett viltreservat med ett speciellt rikt fågelliv. Här kan ni inte bara njuta av den uppfriskande naturen och de rekreativa omgivningarna, men också av kulturella upplevelser i den närliggande gamla handelsstaden Næstved, som har bevarat en del av sina byggnader från medeltiden (c:a 21 km).

Strande

Öster om Bisserup hamn hittar ni en härlig badstrand med Blå Flagg. Den fina breda sandstranden vid Karrebæksminde (c:a 18 km) har sandbotten och Blå Flagg. Det är klart vatten och långgrunt, så därför är stranden mycket barnvänlig.

Natur

Strandsjön Holsteinborg Nor är förbunden med havet (Smålandsfarvandet) genom två små vattendrag. Stora delar av Holsteinborg Nor är torrlagda i perioder, vilket ger de talrika fåglarna rika möjligheter att finna föda. Väster om Holsteinborg Nor ligger Basnæs Nor. Båda strandsjöarna delas av en fördämningsvall till ön Glænø. På Glænø är landskapet präglat av backar och sluttningar. Här finns också en fin badstrand och ett fågelreservat. Från Glænø har ni en fin utsikt över ön Ormø. Enø Overdrev (c:a 18 km) är ett fridlyst fågelområde, där det också finns möjlighet att få se sälar.

Aktiviteter

Golfklubben 'Næstved Ny Golfklub' ligger bara 16 km från Bisserup med fin utsikt över Karrebæk Fjord. 'Sydsjællands Golfklub' vid Mogenstrup ligger c:a 22 km härifrån. Det finns bra fiskemöjligheter från pirarna i Karrebæksminde (c:a 18 km), eller i ån Susåen (c:a 27 km), där ni bl.a. kan fånga gäddor. Vill ni rida, kan ni besöka ridskolan Baunehøj vid Næstved. I och kring Næstved finns det aktivitetsmöjligheter som t ex tennis, volleyboll, bordtennis, bowling, skytte och go-cartbana. Det finns också simhallar i området.

Attraktioner

Ni kan vandra längs strandsjön Holsteinborg Nor. Över fält och genom skogar kommer ni efter c:a 16 kilometers vandring till Holsteinborg Slott, som på grund av sin ståtliga belägenhet är ett av Danmarks mest kända slott. Från huvudbyggnaden kan ni se Smålandshavet, Storebælt och de idylliska små öarna Glænø och Ormø. Den vackra ön Enø (c:a 18 km) består av två delar som är förbundna med varandra genom en smal landtunga. På den norra delen ligger byn Enø, och på den södra delen hittar ni ett fridlyst fågelområde. Enø är förenad med den mysiga fiske- och badbyn Karrebæksminde via en bro. Här finner ni en mysig stämning, en båthamn fylld med atmosfär, en minigolfbana, bra inköpsmöjligheter och flera restauranger och kaféer. Vid kanalen och båthamnen finns det ett rökeri, fiskekuttrar och en livlig fiskehandel.

Utflykter

Besök den levande handelsstaden Næstved, som är omgiven av skön natur och som bl.a. kan bjuda på en rad historiska sevärdheter (c:a 21 km). Nordost om Enø ligger ön Gavnø med det gamla slottet. Gavnø Slott har en av Danmarks vackraste blomsterparker. Upplev också fjärilslandet på platsen (c:a 26 km). Bonbonland i Holme-Olstrup kan bjuda på mer än 70 aktiviteter för hela familjen, bl.a. Danmarks vildaste bergochdalbana 'Vildsvinet', raftingbana, karuseller, cirkus, barnteater och sjörövarsjö (c:a 28 km). Gisselfeld Slottspark vid Bråby är en av Nordeuropas vackraste trädgårdar med många botaniska sällsyntheter (c:a 41 km), men reservera också lite tid till huvudstaden med den kungliga stämningen - København (c:a 108 km).