Stugor i Hundested
Destination

Hundested

Hundested

Hyr semesterstuga i Hundested - Boka här

Stuga i Hundested, Själland, Danmark till uthyrning!

Semesterområdet Hundested ligger på landtungan Halsnæs mellan Hesselø Bugt, Isefjord och Roskilde Fjord med vatten på tre sidor.

Område

Är ni en anhängare av sol, hav och ett omväxlande landskap, så är semesterområdet vid Hundested kanske det helt rätta. Speciellt fritidsfiskare och seglare kommer att få ut mycket av semestern på landtungan Halsnæs, som är omgiven av vatten på tre sidor. Även gästfriheten och den helt speciella stämningen gör Hundested till en härlig semesterort. Hundested är känd för att få flest soltimmar och minst mängd regn på Sjælland. Sommarstugeområdet ligger bara några få hundra meter från havet. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området; och Hundested (6 km) och Frederiksværk (10 km) är de närmaste större städerna.

Strande

Stranden vid Gråstenvej ligger c:a 2 km från sommarstugeområdet och har Blå Flagg. I Lynæs (7 km) hittar ni ett av Danmarks bästa surfområden. Liselejes sköna, barnvänliga sandstrand ligger bara 9 km från Hundested. Även här hittar ni den Blå Flaggan, inbjudande klitter och under sommarlovet en badvakt. Vid den här stranden är det också goda betingelser för vindsurfing.

Natur

Följ ev. den markerade vandringsstigen Halsnæsstien - till fots eller på cykel. Halsnæsstien förenar de olika fjord- och havsområdena med varandra och tar er genom ett omväxlande landskap med små byar. Den sammanlagda leden är c:a 12 km lång. Arresø (10 km) är, med sina 40 km2, Danmarks största sjö. Här finns det bra möjligheter för vandrings- och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är 50 km lång. Det finns också möjlighet att ta en mysig segeltur på sjön. Tibirke Bakker (18 km) är ett härligt, fridlyst naturområde med ljungklädda backar. Från en utsiktsplats i området är det en härlig utsikt över Arresø, Gribskov och en bit av Roskilde fjord. Gribskov (31 km) är en av Danmark största skogar. Här finns ett otal markerade vandrings- och cykelleder samt flera sevärdheter.

Aktiviteter

Hundested med omnejd erbjuder många aktiviteter. Se fram emot bl.a. konserter, loppmarknader och hamnfest. Fråga efter den aktuella aktivitetskalendern på Hundested turistinformation. Även i badorten Liseleje (9 km) är det många arrangemang hela sommaren. Se fram emot att få uppleva drakfestivalen, marknadsdagar och midsommarfesten med fackeltåg och stort Sankt Hans-bål på stranden. Asserbo Golfklub (9 km) är den äldsta och bästa i Danmark och ligger i ett härligt naturområde vid Arrenakke Bakke. Här hittar ni utmaningar för såväl nybörjare som mer tränade. Vid Rågeleje (26 km) ligger Heatherhill, vars höga branter och gynnsamma vindförhållanden gör detta naturområde till en attraktiv plats för paragliders. Vindförhållanden gör också området lämpligt för vindsurfing. Fritidsfiskare hittar bra möjligheter för kustfiske längs hela den nordsjælländska kusten.

Attraktioner

Besök Kikhavn (5 km), den äldsta fiskehamnen på Halsnæs från 1200-talet. I det vackra fästningsområdet i Hundested från 1807 hittar ni polarforskaren Knud Rasmussens hus (5 km). Huset är idag en minnesplats och ser precis likadant ut som den gången det övergavs. Njut av det aktiva livet i Hundesteds fiske- och båthamn samt den mysiga stämningen i butikerna, restaurangerna och rökeriet. Hundested är ingen typisk turiststad, även om den med sina vita sandstränder och de doftande furuskogarna är särdeles attraktiv. I Grønnesse Skov (8 km) hittar ni Karlssten, som är en av de vackraste och största stendösarna i Danmark. Denna sten kan ni endast besöka till fots genom att följa de blå skyltarna från Grønnesse Gods. Besök också Asserbo Slottsruin (11 km). Slottet byggdes av munkar under 1100-talet.

Utflykter

I Nordsjælland finns flera intressanta slott, bl.a. Frederiksborg Slott, med ett nästan sagoaktigt utseende (31 km), Fredensborg Slott, som är Dronning Margrethes sommarresidens (39 km) och Kronborg Slott i Helsingør (48 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museibyggnaderna och den vackra gamla parken skapar en spännande ram kring konsten (48 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund är inrättat med galleri, utställningar, Karen Blixens egna rum, diabildsavdelning, bibliotek och kafé (50 km). Besök också huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer (65 km).