Stugor i Tiköb
Destination

Tiköb

Tiköb

Hyr semesterstuga i Tiköb - Boka här

Stuga i Tiköb, Själland, Danmark till uthyrning!

Tikøb ligger på Nordsjälland - mellan Helsingør och den 'orörda' Esrum Sø.

Område

Nordsjälland är ett sant semestereldorado. Från Tikøb har Ni varken långt till Esrum Sø (4 km) eller till staden Helsingør (13 km) med dess många butiker. Orådet bjuder på sevärdheter, utbud av aktiviteter, en färjeförbindelse till Sverige och Öresunds härliga stränder. Tikøb är ett litet, levande och aktivt samhälle med affärer, en kyrka och ett museum. Njut av en avkopplande semester bland den vänliga lokalbefolkningen, eller ta en avstickare till Sverige - turen med färjan från Helsingør till Helsingborg tar bara 20 minuter.

Strande

Öresunds stränder finns på ett avstånd av ca 12 km från Tikøb. Stranden i Ålsgårde är en liten, vit sandstrand med en badbrygga och den sköna, finkorniga sandstranden i Hornbæk är på grund av sitt grunda vatten mycket barnvänlig. Dessutom har stranden höga sanddyner, den 'Blå Flaggan' (av myndigheterna godkänt badvatten) och livräddare under högsäsongen. Strandaktiviteter som vattencykling, beachvolley och vindsurfing är mycket populära här. Hornbæk Havn ligger ovanför stranden och pirerna sörjer för, att det uteslutande är fin sand på stranden. Ni kan också bad i Esrum Sø. I Fredensborg (ca 15 km) finn Ni t ex. ett bra badställe i närheten av Fredensborgs Slott, som är sommarresidens för den danska Drottning Margerethe och hem för Kronprins Frederik och Kronprinsessan Mary.

Natur

I det böljande och omväxlande landskapet omkring Tikøb ligger det två stora sjöar. Arresø, är med sina 40 km2 Danmarks största sjö och Esrum Sø ligger i ett landskap som omgivet av skog. Grib Skov är Danmarks största lövskog och ligger vid Esrum Sø. Landskapet omkring Hornbæk (8 km) karaktäriseras av sjöar, åkrar, skog och hav. Den kuperade terrängen har flera bra utsiktsplatser. Här ligger också Hornbæk Plantage, som har ett rikt djur- och växtliv och många markerade vandrings- och cykelleder. Tibirke Bakker (25 km) är ett härligt, fridlyst område med ljungbevuxna kullar. Från en utsiktsplats i området är det en härlig utsikt över Arresø, Grib Skov och en bit av Roskilde Fjord.

Aktiviteter

I området finns det möjligheter för att spela minigolf och tennis, att rida, vindsurfa, köra med häst och vagn eller åka med veterantåg och spela beachvolley. Sex av Danmarks bästa golfbanor ligger på Nordsjälland. I Tikøb står en 9-håls bana till förfogande. Asserbo Golfklubb (33 km) är en av de äldsta och bästa i Danmark och ligger i det vidunderligt vackra området vid Arrenakke Bakke. Här är det utmaningar för både nybörjare och redan kunniga. Det är bra möjligheter för fiske längs kusten i Put & Take fiskesjöar, från hyrd jolle eller på havet från en kutter och naturligtvis i Esrum Sø. I Rågeleje (26 km) hittar Ni Heatherhill, som med sina höga branter gynnsamma vindförhållanden är ett attraktivt område för paragliders. Vindförhållandena gör också området väl passande för vindsurfing.

Attraktioner

Tikøb Frysehus (3 km) är ett litet museum, som visar, hur man förr i tiden kunde klara sig utan kyl och frys och som också berättar om Tikøbs forna historia. Ca 5 km från Tikøb ligger det gamla cistercienserklostret, Esrum Kloster, grundat 1151 mitt inne i ett område av oberörda skogs- och åkerarealer. I klosterbyggnaderna är det olika utställningar och den vackra klosterträdgården finns det ett stort antal örter. Också ruinerna av Gurre Slott är värda ett besök (7 km). Här blir gamla tider levande igen och om natten sägs det att det spökar. Hornbæk Konstmuseum (8 km) är en kulturell mötesplats med alternerande konstutställningar. På Rudolf Tegners Museum i Villinge är bildhuggaren Tegner's skulpturer utställda och de är gjorda av gips och marmor (11 km). I Dronningmølle finner Ni också Munkeruphus, en utställningsplats med konst, konsthantverk, design och arkitektur.

Utflykter

'Hammermøllen och Turbinehuset' i Hellebæk (12 km) är en restaurerad väderkvarn, som i dag användes som museum. Fram till 1870 tillverkades här gevärs- och pistolpipor. Besök också Fredensborg Slott och ta t ex gå med på en guidad tur (ca 15 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museums byggnaderna och den vackra gamla parken bildar en spännande ram om konsten (15 km). Karen Blixen Museet i Rungstedlund (27 km) är inrett med gallerier, utställningar, Karen Blixens privata rum, en avdelning med diabilder, biblioteksrum och café. Besök huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget'. Här finns det attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mera (49 km).