Stugor i Hornbäk
Destination

Hornbäk

Hornbäk

Hyr semesterstuga i Hornbäk - Boka här

Stuga i Hornbäk, Själland, Danmark till uthyrning!

Hyr en sommarstuga i Hornbäk på Nordsjälland och njut av semesterortens många fördelar. Här kan ni bada vid en vacker strand, som ligger vid sidan av den charmiga hamnen, eller gå på upptäcktsfärd i den mysiga och aktiva staden. Hornbäk är omgiven av vacker natur och många sevärdheter och är ett idealiskt fritidsmål för hela familjen.

Område

Hornbæk är ett före detta fiskeläge vilket ses på de gamla husen. Den härliga och trevliga hamnen är idag en modern båthamn, där båtar och små fiskebåtar ligger sida om sida. Båthamnen är välbesökt och ligger längs stranden. I Hornbæk och området däromkring finns många aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen i närheten. Precis utanför Hornbæk ligger Hornbæk Sjö samt den vackra skogen Hornbæk Plantage med stig till stranden. I Hornbæk stad hittar ni många butiker som livsmedelsaffärer, modebutiker osv. samt åtskilliga fina restauranger och caféer.

Strande

Stranden vid Hornbæk är en fantastisk badstrand med fin sand, barnvänligt vatten, höga dyner, Blå Flagga och livräddare i högsäsonen. Strandaktiviteter som vattencykling, beachvolley och windsurfing är populära här. Hornbæk hamn ligger bakom stranden, och pirerna säkrar att det endast finns fin sand på stranden.

Natur

Landskapet kring Hornbæk präglas av hav, sjöar, åkrar och skog. Den kuperade terrängen bildar många fina utsiktspunkter. Den vackra skogen Hornbæk Plantage har ett rikt djurliv och flora samt många markerade vandrings- och cykelstigar. Området runt Hornbæk Sjö är bebyggt och med parkområden. Det är möjligt att cykla eller gå runt sjön. I Nordsjælland hittar ni dessutom Danmarks största sjöar, Arresø och Esrum sø, samt den vackra Gribskov, som är Danmarks största lövfällande skog.

Aktiviteter

I de många naturområden, som omger Hornbæk, finns ett nät av markerade vandrings- och cykelstigar. I eller i närheten av Hornbæk är det möjligt att spela minigolf, tennis och golf, hyra ridhästar och båtar, windsurfa, åka hästvagn eller veterantåg, spela handboll eller beachvolley på stranden samt att fiska. 6 av Danmarks absolut finaste golfbanor ligger i Nordsjælland. Det finns fina möjligheter för fiske från kusten, i Put&Take-sjö, från hyrd jolle eller på havet från fiskebåt.

Attraktioner

Hornbæk Konstmuseum är en kulturell mötesplats med omväxlande utställningar. På Rudolf Tegners Museum har bildskulptören Tegners skulpturer av gips och marmor utställts. Munkerupshus är en utställningsplats med konst, konstjhantverk, design, arkitektur och temautställningar. I Hammermøllen tillverkades det pistol- och gevärpipor ända till 1870. I dag fungerar den retaurerade vattenkvarnen som museum. Det gamla cistercienserklostret Esrum Kloster från 1151 ligger norr om Esrum Sjö i ett vackert, orört landskap med skog och äng. Det finns en utställning i klosterbyggnaden och i den vackra klosterträdgården finns ett stort utval av medicinska örter. I Nordsjælland finns ett flertal interessanta slot. Bl.a. Kronborg Slot vid 'porten' till Öresund, Frederiksborg Slot, som med sina torn och spir har ett nästan äventyrligt utseende, och Fredensborg Slot, som är Drotning Magrethes sommarresidens.

Utflykter

Köpstaden Helsingør med bl.a. det vackra Kronborg Slot, som är ett av Nordeuropas betydligaste renässanceslott, ligger bara 12 km från Hornbæk. Huvudstaden Köpenhamn med ett levande kulturliv, museer, musik,teater, gallerier, nöjesställen, och Europas längsta gågata Strøget ligger bara 45 km från Hornbæk. Här finns attraktioner som Tivoli, Plantetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerna, Köpenhamn Zoo och mycket annat. På andra sidan Hornbæk skymtas Skånes kust. En 20 minuters båttur tar er till Sveriges kust. Karen Blixen Museet på Rungstedlund innehåller galleri, utställningar, Karen Blixens egna rum, diaavdelning, biblioteksrum och café. Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De enastående museumbaggnaderna och den vackra gamla parken bildar en spännande omgivning till konsten.