Stugor i Nyköbing Själland
Destination

Nyköbing Själland

Nyköbing Själland

Hyr semesterstuga i Nyköbing Själland - Boka här

Stuga i Nyköbing Själland, Själland, Danmark till uthyrning!

När ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Nyköbing Själland bor ni vid en charmig och livlig hamn, en aktiv handelsstad och en härlig badstrand. På denna semesterort, i Nyköbing Själland finns det vacker natur, sevärdheter för hela familjen och sommarstugor för alla smaker. Här hittar ni en bra kombination av stadsliv och naturupplevelser.

Område

Nykøbing Sjælland är belägen i Odsherred, Västsjællands norra hörn, men bara några få km till både Kattegatt och Nykøbing Bugt i Isefjord. Sommarstugorna ligger ut mot Isefjorden, ett par km från själva samhället och här kan ni också uppleva stämningen i den härliga småbåtshamnen. Nykøbing Sjælland bjuder på ett otal affärer längs gågatorna, matställen, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen.

Strande

Det är möjligt att bada i Isefjorden i närheten av Nykøbing Sjælland, men ett par km norrut hittar ni den sköna och barnvänliga sandstranden Nykøbing Nordstrand. Här är det långgrunt. I Sejrøbugten, c:a 10 km västerut, finns det också flera härliga och barnvänliga badstränder med Blå Flagg, bl.a. Lumsås Strand samt Gudminderup Strand med låga klitter. Det är särskilt bra förhållanden för vindsurfare i Sejrøbugten. Se till att ni inte missar att uppleva solnedgången över havet från stranden.

Natur

Nykøbing Sjælland är omgiven av härlig natur med fält, skog och massor av vatten. Vid Ulkerup Skov och Overdrev är de gamla hustomterna, stängslen och dammarna från en skogsby fortfarande synliga. Vid Hovvig, öster om Nykøbing, kan ni uppleva ett spännande fågelreservat. Isefordsstien från Rørvig till Kongsøre går genom våtmarker där ni kan observera fåglarna från ett stort fågeltorn. Klint Bakker är ett helt enastående och kuperat naturområde med bra vandringsstigar (7 km). Området kring stranden vid Hønsinge Lyng är fridlyst, men får gärna nyttjas. Härliga naturomgivningar med skog, plantager med fur och gran samt backigt, varierat landskap omger området (12 km).

Aktiviteter

I Nykøbing Sjælland kan ni bowla på ortens bowlingcenter som också bjuder på underhållning för de minsta. Sjælland har ett otal golfbanor och området kring Nykøbing Sjælland bjuder också på bra möjligheter för golfspelare, bl.a. kan Odsherred Golfklub vid Højby (7 km) och Melsalgaard Pay & Play-bana med 9 hål i Gudminderup (9 km) rekommenderas. För fritidsfiskare finns det fina möjligheter längs kusten, i Lammefjordens kanaler eller på havet ombord på en kutter från t ex Sjællands Odde (26 km) eller Havnsø (35 km). Dessutom finns det flera Put & Take-sjöar i området. Området är dessutom idealiskt för cykel- och vandringsturer, då en mycket naturskön rutt går precis genom Nykøbing Sjælland.

Attraktioner

Nykøbing Sjælland är en mysig handelsstad med gågata, allvärldens affärer och trottoarkaféer och bra, kulturella erbjudanden. Upplev t ex den märkvärdiga skulpturen, inspirerad av Berlinmurens fall, där en duva flyger genom en granitmur. Alldeles söder om Nykøbing Sjælland hittar ni Anneberg, som är en stor samling av skulpturer, antikt glas och konst. Sommerland Sjælland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en mysig tur i kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Sjællands största vattenland med bl.a. Splach Land, där det utspelar sig organiserat vattenkrig (5 km). Gånggriften vid Højby är en av Danmarks bäst bevarade gånggrifter med två kamrar. Gånggriften är 4,5 m hög, 26 m i diameter och var gravkammare för 98 människor. Utställningen från utgrävningen kan ses på det närliggande Stenstrup Museum (7 km). Många konsthantverkare har bosatt sig i området och ni kan besöka deras gallerier, ateljéer, verkstäder och på deras utställningar.

Utflykter

Besök Lumsås Mølle, som är ett fungerande kvarnmuseum, där mjölet mals på gammaldags vis. Upplev de imponerande konstruktionerna, den vackra interiören, de vita kvarnvingarna och köp ev. mjöl med hem (12 km). På Odsherreds Zoo Dyrepark vid Asnæs kan ni uppleva 600 djur, fördelade på 100 arter (20 km). Ta ev. en färjetur från Havnsø (35 km) över Sejerøbugten till ön Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett kuperat landskap, många små badstränder samt flera gravhögar och en bautasten. Sagnlandet Lejre består av fyra hus och åtta mindre verkstäder från järnåldern. Här kan ni åka i urholkade stockbåtar, hugga ved med järnåldersyxa, mala mjöl (60 km). På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan ni uppleva skepp från Vikingatiden, vikingaskeppskopior samt andra nordiska bruksbåtar. Museet har dessutom egen ö och hamn (66 km). Besök huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott, København Zoo osv. (99 km).