Stugor i Höve Strand
Destination

Höve Strand

Höve Strand

Hyr semesterstuga i Höve Strand - Boka här

Stuga i Höve Strand, Själland, Danmark till uthyrning!

Från Høve Strand har ni utsikt över Sejerøbugten med landtungan Sjællands Odde i bakgrunden.

Område

Det lugna och mysiga sommarstugeområdet Høve Strand ligger på Västsjællands nordkust, ända ut mot Sejrøbugten. Här hittar ni frid och ro, härlig natur, strand och vatten, som lämpar sig för bad, surfing, dykning, fiske och segling. Området är idealiskt för i synnerhet naturälskare och fritidsfiskare. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området, och i Holbæk, 30 km mot sydost, hittar ni ett otal butiker, restauranger, aktivitetsmöjligheter och kulturella erbjudanden.

Strande

Vid Høve Strand hittar ni en härlig, barnvänlig sandstrand med låga klitter och Blå Flagg. Här är Förutsättningarna för vindsurfing goda. Mellan Høve Strand och Ordrup, ett par km söderut, ligger ytterligare en barnvänlig sandstrand. Här finns en strandterrass med bord och bänkar. Det har lagts ut en ramp ner till vattnet så att rullstolar och barnvagnar också kan ta sig fram här. Vid Hønsinge Lyng (7 km norrut) finns en av Odsherreds bästa stränder. Här finns härlig, barnvänlig sandbadstrand och låga klitter. För att komma till stranden skall ni över en bro, som förbinder kusten med revlarna.

Natur

Det vackra skogsområdet vid Høve sträcker sig nästan helt ut till strandkanten. I den gamla skogen hittar ni ett stort antal lövträd, och när bladen om hösten färgas gyllene är det möjligt att hitta ätliga kastanjer här. Från högen Maglehøj vid Høve är det en fantastisk utsikt över Sejrøbugten och Jyderup Skov. Ordrup, som ligger naturskönt ett par km söder om Høve Strand, är omgiven av skog och vatten, och här hittar ni landtungan Ordrup Næs; ett delvis fridlyst naturområde med löv- och barrträd. Från spetsen är det möjligt att få uppleva både tumlare och fläckiga sälar. Vesterlyngen vid Havnsø är Sjællands största hedområde med gräsängar, småsjöar, ljung och en sällsynt flora. Området är fridlyst och här finns en härlig, allmän badstrand (17 km).

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter hela vägen längs Västsjællands kust, i områdets Put & Take fiskeparker samt på havet, ombord på en kutter från t ex Havnsø eller Sjællands Odde. Det finns minigolfbana i Hønsinge Lyng (7 km), och området bjuder på flera golfbanor, bl.a. Odsherred Golfklub och Mensalgård Pay & Play-bana med 9 hål. På flera platser finns det möjlighet att hyra ridhästar. På Ordrup Næs kan ni följa en stig hela vägen runt i det natursköna området. På grund av de goda vindförhållandena på näset, är det också en populär plats att flyga med drake på. Vågar ni dyka, är det möjligt att, vid Ordrup Næs, hitta resterna av en gammal stenåldersboplats c:a 50 m från land.

Attraktioner

Från den vackra gamla Høve Mølle har ni en fin utsikt över Sejerøbugten och Sjællands Odde. På Odsherreds Zoo Dyrepark vid Asnæs kan ni uppleva 600 djur, fördelade på 100 arter (3 km). Dragsholm Slott i Hørve är Danmarks äldsta slott. Den ursprungliga fästningen från tidig medeltid har både fängelsehåla och spökhistorier. Till slottet hör en vacker slottspark (12 km). Gånggriften vid Højby är en av Danmarks bäst bevarade gånggrifter med två kamrar. Gånggriften är 4,5 m hög, 26 m i diameter och var gravkammare för 98 människor (14 km). Utställningen från utgrävningen kan ses på det närliggande Stenstrup Museum (16 km).

Utflykter

Ta ev. en färjetur från det lilla färjeläget Havnsø (17 km) över Sejerøbugten till den bilfria ön Nekselø, som kan bjuda på ett vackert och spännande landskap med ett rikt djurliv och storslagen utsikt, eller till Sejerø, som har Danmarks mildaste klimat, ett kuperat landskap, många små badstränder samt flera gravhögar och en bautasten. Sommerland Sjælland vid Nykøbing Sjælland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en mysig tur i kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Sjællands största vattenland (17 km). Besök huvudstaden København med ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer (90 km).