Stugor i Enö
Destination

Enö

Enö

Hyr semesterstuga i Enö - Boka här

Stuga i Enö, Själland, Danmark till uthyrning!

Den natursköna Enø vid Karrebæksminde bjuder på enastående, fridlyst natur och mysig badortsstämning.

Område

Den natursköna Enø ligger i Sydvästsjælland, ut till Smålandsfarvandet, och består av två delar som är förbundna med en smal ås. På den norra delen ligger Enø by och sommarstugeområdet, och på den södra udden finns ett fridlyst fågelområde. Enø är via en bro förbunden med den mysiga fiske- och badorten Karrebæksminde. Här hittar ni en mysig atmosfär, en stämningsfull båthamn, minigolfbana, bra inköpsmöjligheter samt flera matställen och kaféer. Prova ev. en 'Enø Steak', som orten är mycket känd för. Vid kanalen och båthamnen kan ni uppleva fiskekuttrar, ett rökeri och en livlig fiskehandel. Hela sommaren arrangeras det aktiviteter som tivoli, knallemarknad, kappsegling och musikunderhållning i byn. Dessutom hittar ni härlig strand, fridlyst natur och ett rikt fågelliv på Enø. Den närmaste större staden är den gamla handelsstaden Næstved, som har bevarat en rad medeltidsbyggnader (10 km).

Strande

Den härliga, breda sandstranden vid Enø/Karrebæksminde har sandbotten och Blå Flagg. Vattnet är klart, det är långgrunt och stranden är därför mycket barnvänlig.

Natur

Den norra delen av Enø präglas av fält, planteringar och kuststräckningar. Den södra delen, Enø Overdrev, är ett fridlyst fågelområde där det också finns möjlighet att få uppleva sälar. Platsen präglas av strandängar, vass-skogar och mindre skogsarealer; och hela fjordområdet samt havet utanför är utsatt som Ramsarområde och EU-fågelskyddsområde. De två härliga skogarna: Horsemoseskov och skogen 'Fruens Plantage' ligger båda c:a 14 km från Enø.

Aktiviteter

I Karrebæksminde kan ni spela minigolf. Det finns bra möjligheter för kustfiske längs kusten på Enø Overdrev. Næstved Ny Golfklub ligger bara 4 km från Enø med fin utsikt över Karrebæk fjord. Sydsjællands Golfklub vid Mogenstrup ligger c:a 20 km härifrån.

Attraktioner

Enø och Karrebæksminde kan, förutom stämning och atmosfär, också bjuda på ett ljusstöperi, en antikvitetsbutik och ett galleri. Besök den livliga handelsstaden Næstved, som är omgiven av skön natur och som bl.a. kan bjuda på en rad historiska sevärdheter samt bra shoppingmöjligheter (10 km). Nordost om Enø ligger Gavnø med det gamla slottet. Gavnø Slott har en av Danmarks vackraste blomsterparker. Upplev också fjärilslandet på platsen och naturligtvis själva slottet, där det är rundvisning dagligen (14 km). Bonbonland i Holme-Olstrup har mer än 70 aktiviteter för hela familjen; bl.a. Danmarks vildaste bergochdalbana 'Vildsvinet', raftingbana, karuseller, cirkus, barnteater, sjörövarsjö och mycket mer (18 km). På Holmegård Glasværk vid Fensmark kan ni, under de dagliga rundvisningarna, uppleva framställning av konstglas och besöka butiken (19 km).

Utflykter

Gisselfeld Slottspark vid Bråby är en av Nordeuropas vackraste trädgårdar med många botaniska rariteter. Parken är öppen för allmänheten, som verkar som en engelsk trädgård (29 km). Sagolandet Fantasy World vid Ringsted är en värld av äventyr och magi. Ett fascinerande och mekaniskt fantasiland med bl.a. troll, tomtar och färggranna djur (36 km). Sagnlandet Lejre vid Roskilde är en järnåldersby där ni kan åka i urholkade stockbåtar, hugga ved med järnåldersyxa, mala mjöl och baka små brödkex (69 km). Missa inte den 15 kilometer långa och upp till 41 meter höga kritklinten Stevns Klint. 'Flagbanken' är klintens mest dramatiska plats med en enastående utsikt. Därutöver är den gamla kyrkan vid Højerup, som ligger ända ute vid klinten, värd ett besök (61 km). Besök huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo osv. (80 km).