Stugor i Rösnæs
Destination

Rösnæs

Rösnæs

Hyr semesterstuga i Rösnæs - Boka här

Stuga i Rösnæs, Själland, Danmark till uthyrning!

På Själlands västligaste punkt finner Ni ett storslaget och helt enastående naturområde, halvön Røsnæs.

Område

Røsnæs ligger precis ute vid Sejerøbugten och det sägs att det skall vara det torraste och mest solrika området i Danmark. Halvön är 15 km lång och kan erbjuda en natur med fantastiskt områden av skog, kullar, åkrar, sjö, ängar och mossar. På grund av det kuperade landskapet, är det vacker utsikt över Stora Bält från många ställen på Røsnæs. På halvöns västligaste punkt ligger den 15 m höga Røsnæs Fyr, som byggdes 1844. Området är perfekt för naturälskare, fågelintresserade och sportfiskare. Det finns inköpsmöjligheter i området. Den närmaste större staden är Kalundborg, som ligger 15 km från Røsnæs.

Strande

Stranden i Røsnæs är en sten- och sandstrand. Vattenståndet varierar mycket i samband med flod och ebb. Det är branta sluttningar ned till stranden. Gå inte miste om den fantastiska solnedgången över Stora Bält. I Saltbæk Vig, 15 km öster ut, finns en härlig badstrand med sand.

Natur

Røsnæs är ett fantastiskt område, kuperat och med skog, gröna kullar, åkrar, en sjö, mossar och många små stigar och utsiktspunkter. Røsnæs har ett rikt djur- och fågelliv. Halvön är en av de få platser i Danmark, där Ni kan höra den fridlysta klockpaddan kväka. Dessutom lever det små ödlor här. Baunbjerg Skov är nog den vackraste skogen längst ut på Røsnæs. I Skanseskoven finns ett rikt fågelliv och två betongfundament från 2:a världskriget och utanför skogen finns det möjlighet för att få se sälar i vattnet. Det finns flera markerade vandringsleder på Røsnæs, som bl. a leder genom skogarna. Från utsiktsplatsen Vågehøj, 55 m ö h, har Ni en storslagen utsikt över halvön, Sejerøbugten, Fyn, Samsø, Mols och Storabält bron.

Aktiviteter

Bara några få kilometer från sommarstugeområdet på Røsnæs, ligger Kalundborg golfklubb, som har en 18-håls golfbana. Det finns riktigt bra möjligheter för sportfiske längs halvöns kuster. Det anordnas dessutom med fisketurer på havet från fiskekutter med avgång från Røsnæs Havn. Den varierande och enastående naturen på halvön lockar till vandring längs de markerade stigarna.

Attraktioner

Förutom naturen, kan halvön Røsnæs också bjuda på en del gallerier och verkstäder. Besök den levande handelsstaden Kalundborg med dess intressanta hamnmiljö, gamla stan, med ursprung från medeltiden, där Ni kan vandra mellan trånga gator och välbevarade korsvirkeshus, Danmarks enda femspiriga kyrka, många utställningar, den fascinerande stadskärnan och Kalundborgs Museum, där vikingafynd från Tissø finns utställda (15 km).

Utflykter

På östra sidan av Tissø finner Ni hela 7 herrgårdar med vackra alléer, omgivna av åkrar och skogar, bl. a de tre medeltida gårdarna Søbygård, Kattrup och Selchaudal (ca 36 km). Vikingaborgen Trelleborg i Slagelse är en 1000 år gammal vikingaborg. Ett museum på platsen utställer fynd från utgrävningar (verktyg, vapen, dräkter och liknande) och rekonstruktioner (50 km). Sommarland Själland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en trevlig tur med kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Själlands största vattenland (70 km). Besök huvudstaden København med det levande kulturlivet, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget'. Här finns det attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mera (105 km).