Stugor i Truust
Destination

Truust

Truust

Hyr semesterstuga i Truust - Boka här

Stuga i Truust, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Omringad av klara sjöar, svagt böljande kullar, spännande attraktioner och Jyllands längsta flod, Gudenåen.

Område

Er fritidsbostad ligger i ett vackert naturområde mellan skog, mjukt böljande kullar och ett mångfald av sjöar och floder, som inbjuder till kanotpaddling och simning. Inom en sträcka av 5 km finns det bra inköpsmöjligheter och om Ni inte själva vill laga mat, kan vi rekommendera att Ni äter middag på den trevliga restaurangen Truust Kro med vänlig personal och många traditionella, danska rätter. Er fritidsbostad ligger inte långt från varken Danmarks största sevärdheter eller spännande städer. Silkeborg, med de många museerna och gallerierna och spännande affärer, ligger ca. 15 km från Er fritidsbostad och staden är ett speciellt intressant utflyktsmål för de konstintresserade. Århus (41 km) lockar bl. a med Tivoli Friheden, Kunstmuseet ARoS, Den Gamle By, Marselisborg Skoven, de små gränderna i Latinerkvarteret och de många caféerna vid Århus Å.

Strande

Hinge Søbad (9 km) är en badplats vid Hinge Sø, där det är sandstrand och badbrygga. Sjöns botten består av sand och sten. Almindsø nära Silkeborg (16 km) är en av Danmarks renaste badsjöar och här finns de två badstränderna Østre och Vestre Søbad, som under sommaren har både omklädningsmöjligheter och livräddare. Om Ni föredrar att simma i havet, bör Ni åka på utflykt till de vackra stränderna vid Kattegatt (70 km) eller Västerhavet (112 km).

Natur

Arnakkekilden är en naturlig källa med friskt järnhaltigt vatten, som ligger vid KunstCentret Silkeborg Bad och ett flott utflyktsmål, inrett i ett gammalt, vackert renoverat kurbad. Gjern Bakker (16 km) i den underbara och vilda naturen, är ett av de mest markanta landskapen längs Gudenåen. Kullarna formades under den senaste istiden och på vissa platser är det en höjdskillnad på upp mot 90 meter. Från det fridlysta Store Troldhøj får Ni en vacker utblick ut över Sminge Sø och det böljande landskapet. Det 147 m. höga Himmelbjerget är ett av områdets mest berömda utflyktsmål. Från toppen av berget har Ni en enastående utsikt ut över hela landskapet (32 km).

Aktiviteter

I Ert semesterområde finns det många stigar, som lämpar sig förträffligt till långa promenader och cykelturer. Det går också att paddla kanot i området. Trust Camping ligger precis vid Gudenåen och här har Ni möjligheter för att hyra kanot och ta Er ned för en 160 km lång färd längs med floden! Om Ni inte har lust för att själv kämpa med vattenmassorna, kan Ni ta Er en segeltur med världens äldsta, ännu aktiva hjulångare, Hjejlen och segla mellan Silkeborg och Himmelbjerget. I området finns det även ett flertal golfbanor och den omväxlande Tange Sø Golfklubb ligger bara 11 km längre bort. Ni kan också njuta av en vacker och stilla dag vid Grønbæk Put & Take bara 1 km längre bort. Här kan Ni fiska olika slags öring och lax, gös och ål. Dessutom lockar Silkeborg med ett inomhus go-cart center ¿Karting World Silkeborg¿, där ni lätt kan tillbringa flera fartfyllda timmar (13 km).

Attraktioner

På Jysk Automobilmuseum i Gjern (15 km) kan ni titta på en imponerande samling av 140 restaurerade fordon. Elmuseet ligger vid Danmarks största vattenkraftverk, Gudenaacentralen (Tangeværket) och utställningarna visar en omfattande samling av föremål, som beskriver strömproduktion, strömfördelning och strömförbrukning sedan 1920-talet (15 km). Silkeborg Museum håller till i Silkeborgs äldsta byggnad och är ett kulturhistoriskt museum med utställningar om bl. a istiden, en antik glassamling och huvudattraktionen Tollundmanden, som är ett mosslik från forntiden. Även färskvattencentret AQUA i Silkeborg är värt ett besök. Här kan hela familjen lära sig mer om Danmarks vattendrag och sjöar och ha det trevligt i en vacker park med djuranläggning och lekområde.

Utflykter

I Labyrinthia i Rodelund (24 km) kan Ni se på Europas största tredimensionella labyrint och - försöka att komma ut igen! Labyrinthia består av både ett museum, ett kryptotek och en jättelabyrint. Det är också spännande att besöka Randers Regnskov (36 km) med djungelstigar, krokodiler och vattenfall. Håll ögon och öron öppna och upplev en helt speciell tropikvärld med djur och plantor, som lever fritt under Regnskovens kupol. Mønsted Kalkgruber är världens största kalkgruva, en riktigt äventyrlig plats med små sjöar och porlande bäckar, som inger en lite otäck känsla (43 km). Løveparken Givskud Zoo är både en zoologisk trädgård och en safaripark. Kör förbi de vilda djuren i bil och kom helt tätt inpå t. ex flodhästar och lejon (72 km). Sist men inte minst finns Legoland, där mer än 50 milj. byggklossar har skapat naturtrogna minibyggnader och sevärdheter. En jätteupplevelse för hela familjen (82 km)!