Stugor i Mommark
Destination

Mommark

Mommark

Hyr semesterstuga i Mommark - Boka här

Stuga i Mommark, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Mommark på Als östkust är omgiven av strand, hamn, skog och kulturskatter.

Område

Mommarks naturliga medelpunkt är den idylliska och fridfulla hamnen som både fungerar som en fiske- och småbåtshamn. Atmosfären är helt speciell här. Aldeles intill hamnen ligger Mommarks härliga, vindskyddade badstrand. De härliga skogsområdena kring Mommark, stranden, hamnen samt de många sevärdheterna och aktivitetsmöjligheterna i området gör Mommark till en attraktiv semesterort för hela familjen.

Strande

Stranden i Mommark är belägen bredvid hamnen. Den breda sandstranden med småsten inbjuder till bad, solbad och lek i sanden. Vattnet är lugnt och stranden är delvis avskärmad av stängsel och växtlighet mot landskapet bakom. C:a 7 km söder om Mommark ligger den 5 km långa sandstranden vid Skovmose, som sägs vara den härligaste badstranden på Als. Vattnet här är också mycket lugnt eftersom stranden ligger i lä bakom Fyn, Ærø och den tyska kuststräckningen.

Natur

Landskapet präglas av skog, backar, dalar och fält. Längs den 165 km långa kusten är naturen mycket allsidig. Fjordar och vikar avlöses av klinter och badstränder. Als har några av Danmarks vackraste skogsområden. Nørreskoven är den största skogen på ön, och detta 700 ha stora område är idealiskt för cykelturer och promenader. Det är också möjligt att köra bil genom skogen. I skogarna Blommeskobbel och Oleskobbel finns Nordeuropas största samling av stendösar. Dybbøl Banke med sina tio skansar är idag utsatt som nationalpark.

Aktiviteter

Här hittar fritidsfiskaren idealiska betingelser. Det är möjligt att fiska från kusten, i Put & Take-sjöar, i vattendrag samt på havet. Därutöver arrangeras det fisketurer med en äkta träfiskekutter från Mommark Havn. Als har dessutom en golfbana. I området finns det flera cykelleder som går genom det natursköna landskapet. Det är idealiskt att vandra längs stranden, i skogen och över ängarna.

Attraktioner

På den 34 km långa ön hittar ni bl.a. många kvarnar, slott, stendösar och gravhögar. Upplev t ex den historiska Dybbøl Mølle från 1744, vattenkvarnen Vibæk Mølle vid den heliga bäcken Vibæk, Sønderborg Slott och det tillhörande museet, Nordborg Slott från 1150 eller Augustenborg Slott, där det är möjligt att få en rundvisning. Besök Sønderborg med den vackra hamnfronten, de historiska byggnaderna, de bra inköpsmöjligheterna och Sønderborg Slott. Sønderborg ligger c:a 17 km från Mommark.

Utflykter

Från Fynshav, 9 km från Mommark, kan ni åka båt till den mysiga och stämningsfulla ön Ærø. Överfarten från Fynshav till Søby på Ærø tar c:a en timme. Besök Danfoss Universe i Nordborg. På det naturvetenskapliga upplevelsecentret kan ni köra på Segway, leka er fram till kunskap genom att använda både kropp och intelligens, och delta i spännande aktiviteter (30 km). Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen, som ligger bara 55 km från Mommark.