Stugor i Fynshav
Destination

Fynshav

Fynshav

Hyr semesterstuga i Fynshav - Boka här

Stuga i Fynshav, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Den lilla hamnstaden Fynshav ligger på Als och är omgiven av de vackraste skogar.

Område

I den lilla hamnstaden Fynshav händer det alltid något. Njut av de rena badstränderna, besök båthamnen eller ta en tur på gocart banan, som bara ligger 3 km fån sommarstugeområdet. Sommarstugorna ligger på östsidan av ön Als, nära till matvaruaffärer (ca 300 m) och Lillebælt. Sønderborg är en vackert belägen stad med bra inköpsmöjligheter, restauranger, många museer och aktivitetsmöjligheter (16 km). Direkt intill sommarstugeområdet finner Ni de vackra skogsområdena Nørreskov och Oleskobbel.

Strande

På Als kan Ni alltid hitta en strand som ligger i lä. Om det blåser på den ena sidan av ön, så kan Ni snabbt och lätt söka Er över på den andra sidan av ön. Stranden vid Fynshav är en bra badstrand med 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Ca 16 km från sommarstugeområdet hittar Ni en ostörd strand i fågelreservatet Trillen. Det sägs, att den 5 km låna stranden i Skovmose (ca 21 km) är den bästa badstranden på Als. Det breda sandstranden inbjuder till bad, solbad och olika strandaktiviteter, som t ex att flyga med drake eller att spela beachvolley.

Natur

Als har ett mycket milt klimat och därför kan Ni också finna exotiska plantor här, som inte växer på andra ställen i Danmark. I skogen Sønderskoven i Sønderborg växer det t ex ett 25-30 m högt kaliforniskt träd. Landskapet på Als präglas av kullar och dalar och längs den 165 km långa kusten är naturen mycket allsidig. Fjordar och vikar avlöses av branter och badstränder. På våren kan Ni på många platser höra den gröna Klockgrodans egendomliga bräkande. På Als finner Ni också ett av de vackraste skogsområdena i Danmark. Nørreskoven är den största skogen på ön och perfekt till cykelturer eller promenader. Det finns också möjligheter till att köra bil genom skogen. Nordeuropas största samling av stenåldersgravar (stenhögar) finner Ni i skogarna Blommeskobbel och Oleskobbel och området Dybbøl Banke med sina 10 skansar är i dag utnämnd till nationalpark.

Aktiviteter

På Als kan Ni bada och surfa medan småbåtsseglarna kan hitta trevliga hamnar och lugna vikar där de kan lägga till för ankar. Också sportfiskare hittar perfekta förhållanden här, eftersom det finns möjlighet att fiska direkt från kusten i Put & Take fiskeparker liksom i havet. Ni kan dessutom hyra båtar i området. På semesterorten finns det flera cykelleder, som går genom det natursköna landskapet. Njut t ex också av en promenad längs stranden, över åkrar, genom skogar, på halvön Kegnæs eller på Gendarmstien, som går längs kusten. Pröva också att följa Alsstien, som går från Mommark till Nordborg. Runt omkring Als ligger det många olika skeppsvrak, som Ni kan dyka efter. Om Ni inte själva vill dyka, så har Ni möjlighet att se dykarna från Als Dykarklubb på en storskärm, under tiden de dyker. Dessutom kan Ni hitta två golfbanor på ön.

Attraktioner

Høruphav (ca 16 km) är ett litet, trevligt fiskeläge med båthamn. Njut av de olika intrycken eller följ en vandringsstig ute i naturområdet Trillen, där Ni från ett utsiktstorn kan se på fågellivet. Glasblåsarverkstaden, Dansk Glaskunst i Høruphav är också värt ett besök. Upplev butiken och verkstaden där bara sand, soda, kalk och godkända färg- och råmaterial användes. Dansk Glaskunst är den enda glasblåsarverkstaden i Nordeuropa, som lägger in sten i massivt, handgjort glas. Besök staden Sønderborg (ca 16 km) med dess vackra hamn, de historiska byggnaderna, de bra inköpsmöjligheterna och slottet där Ni kan beundra samlingar från medeltiden och fram till nutid. På Danfoss Museum och Teknorama, som ligger precis vid sidan om Danfoss fabriken i Nordborg (ca 23 km), kan Ni uppleva ett industriäventyr om nutidens och framtidens teknologi.

Utflykter

Upplev t ex Agustenborg Slott (11 km), Vandmølle och det tillhörande museet (18 km), Dybbøl Mølle från 1744, som ligger på det före detta slagfältet, Dybbøl Banke Nationalpark (20 km) samt Nordborg Slott från 1150 (23 km). Från Fynshav kan Ni komma till Fyn och från Mommark Havn till den trevliga och pittoreska ön Ærø. Tegelverket, Cathrinesminde Teglværksmuseum i Broager (ca 25 km) härstammar från 1732. Gå med på en rundvisning för att få veta lite mer om de stora maskinerna och verktygen för produktionen av tegelsten och om den enskilde arbetarens vardag. Vid Tønder (ca 80 km) ligger Schackenborg Slott, som dock inte är öppet för offentligen, men där Ni under sommarmånaderna kan ta del i en rundvandring i slottsträdgården.