Stugor i Skovmose
Destination

Skovmose

Skovmose

Hyr semesterstuga i Skovmose - Boka här

Stuga i Skovmose, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Semesterorten Skovmose är vackert belägen på Als östkust. Sommarstugorna är vackert belägna i lugna skogsområden, precis bortom den långa vita sandstranden. Här kan ni njuta av natur, bad och idka olika vattensporter. Skovmose är en populär semesterort för hela familjen.

Område

Skovmose är med sin vackra orörda natur, de barnvänliga badstränderna och de många sevärdheterna och aktivitetsmöjligheterna ett mycket attraktivt semesterområde. Sydals är förbunden med halvön Kegnæs via fördämningsvallen 'Drejet', och här i området bor det endast några få invånare, så här är lugnt och stilla, bortsett från havets brus och vindens sus. Skovmose är en idealisk semesterort för dem som söker naturupplevelser, avkoppling och kultur. På den 34 km långa ön hittar ni bl.a. många kvarnar, slott, stendösar och gravhögar. Sommarstugorna ligger här mellan kornåkrar och härlig strand i fridfulla omgivningar. Det finns inköpsmöjligheter i Skovby, nära Skovmose.

Strande

Den 5 km långa stranden vid Skovmose sägs vara den bästa badstranden på Als. Den breda sandstranden inbjuder till bad, sol och diverse strandaktiviteter. Det finns volleybollnät på stranden. Här är det också populärt att flyga med drake. Vattnet är lugnt eftersom stranden ligger i lä bakom Fyn, Ærø och den tyska kuststräckningen. Det finns inga fjordar eller vikar i närheten av Skovmose, vilket gör stranden idealisk för vandringsturer.

Natur

Als har några av Danmarks vackraste skogsområden. Nørreskoven är den största skogen på ön, och detta 700 ha stora område är idealiskt för cykelturer och promenader. Det är också möjligt att köra bil genom skogen. I skogarna Blommeskobbel och Oleskobbel finns Nordeuropas största samling av stendösar. Dybbøl Banke med sina tio skansar är idag utsatt som nationalpark. Längs den 165 km långa kusten är naturen mycket allsidig. Fjordar och vikar avlöses av klinter och badstränder.

Aktiviteter

Havet kring Skovmose är väl lämpat för vindsurfing, fritidsfiske och simning. Fritidsfiskare hittar idealiska betingelser här. Det är möjligt att fiska från kusten, i Put & Take sjöar samt på havet. Båtar kan hyras i området eller tas med, eftersom det är tillåtet att lämna sin egen båt här på Skovmose Strand efter användning. Det finns flera cykelleder i området som tar er genom det natursköna landskapet. Det är idealiskt att vandra längs stranden, över ängarna, i skogarna, på halvön Kegnæs eller på Gendarmstien, som går längs med kusten. Det finns också en golfbana på Als.

Attraktioner

De många karaktäristiska kvarnarna och slotten på ön är verkligen värda ett besök. Upplev t ex den historiska Dybbøl Mølle från 1744, vattenkvarnen Vibæk Mølle vid den heliga bäcken Vibæk, Sønderborg Slott och det tillhörande museet, Nordborg Slott från 1150 eller Augustenborg Slott, där det är möjligt att få en rundvisning. Besök Sønderborg med den vackra hamnfronten, de historiska byggnaderna, de bra inköpsmöjligheterna och Sønderborg Slott. Sønderborg ligger c:a 20 km från Skovmose.

Utflykter

Från Mommark Havn, lite norr om Skovmose, kan ni ta en båttur till den mysiga och stämningsfulla ön Ærø. Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen, som ligger bara 54 km från Skovmose.