Stugor i Smedebæk
Destination

Smedebæk

Smedebæk

Hyr semesterstuga i Smedebæk - Boka här

Stuga i Smedebæk, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Den lilla byn Smedebæk ligger naturskönt i det mittjylländska fritidsfiskeområdet.

Område

Smedebæk är idealisk för dem som vill njuta av naturen och fiska i områdets många fiskesjöar, -dammar och -åar. Här är det ro, stillhet och frisk luft. Området ligger på ett avstånd av 10-20 km från städerna Nørre-Snede, Brande, Ikast och Give, där det finns bra inköpsmöjligheter och flera matställen.

Strande

Smedebæk är belägen ungefär mitt inne i landet, så det är långt till kusten. Det är c:a 85 km till stränderna vid östkusten (Saksild Strand och Rude Strand), c:a 60 km till Ringkøbing Fjord (Skaven Strand) och c:a 90 km till Vesterhavet (Nymindegab).

Natur

Fem stora dammar, en stor sjö och två åar, Brede Å och Holtum Å, omger Smedebæk. En mycket stor vattenarea står här till förfogande för bl.a. fritidsfiskare. Hastrup Plantage är ett vackert skogsområde väster om Smedebæk med bl.a. fyra markerade vandringsleder och den skogsomgärdade Hastrup Sø. Den storslagna naturen kring Smedebæk präglas dessutom av härliga ljungbevuxna hedar, Nedergård Skov samt sjöarna Rørbæk Sø, Ensø, Ejstrup och Hampen.

Aktiviteter

Det finns ett otal fiskemöjligheter här i områdets sjöar, dammar och åar. Dessutom finns det inte mindre än sex Put & Take-sjöar i trakten. För golfspelare finns det många möjligheter. Besök bl.a. Brande Golfklub, Give Golfklub, Ikast Golf Klub eller Silkeborg Golf Club. Området är rikt på vandringsleder samt natur- och cykelstigar. Här kan ni njuta av det omväxlande landskapet och den fridfulla naturen.

Attraktioner

Højderyggens Hembygdsmuseum i Nørre-Snede berättar om hedbondens hårda liv och visar en samling med textilier och redskap (10 km). Hærvejen är en flera tusen år gammal oxväg och pilgrimsrutt, som går från den tyska gränsen, tätt förbi Smedebæk, och ända till Viborg. Den natursköna vägen leder genom backar, hedlandskap, ådalar och lövskogar, förbi gravhögar från järn- och bronsåldern och stensättningar från vikingatiden.

Utflykter

Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon. Djurparken ligger bara c:a 28 km från Smedebæk. I Jelling kan ni se Danmarks Dåbsattest (dopattest) i form av Jellingestenene. Runstenarna är resta av Gorm den Gamle och Harald Blåtand. (37 km) Det 147 m höga Himmelbjerg är ett av områdets mest berömda och natursköna utflyktsmål. Från toppen och från tornet, på toppen av berget, är det en praktfull utsikt över landskapet (40 km).