Stugor i Dyngby
Destination

Dyngby

Dyngby

Hyr semesterstuga i Dyngby - Boka här

Stuga i Dyngby, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Dyngby är ett naturskönt, stillsamt och fridfullt område med bra badstrand vid Danmarks östkust.

Område

Sommarstugeområdet vid Dyngby Strand är centralt beläget i förhållande till sevärdheter, större städer samt härliga skogar och naturområden. I Kattegatt, utanför Dyngby, ligger öarna Tunø och Samsø, som det finns möjlighet att besöka på endagsturer. Det finns bra aktivitetsmöjligheter längs kusten, och fina inköpsmöjligheter i Saksild by, 4 km från Dyngby Strand.

Strande

Den härliga, lugna och barnvänliga Dyngby Strand är en av de bästa stränderna i Östjylland. Här finns massor av plats till diverse strandaktiviteter och vandringsturer. Kattegatts vågor ser också till att det är goda betingelser för vindsurfare här.

Natur

Dyngby är omgiven av skog, grönområden, fält och kust. Från de högt belägna naturområdena bakom kusten är det möjligt att se till Mols, Samsø och Tunø. Alldeles i den södra utkanten av Århus ligger Marselisborgskovene, som verkligen är ett naturskönt område med många cykel- och vandringsstigar. Här har ni också möjlighet att komma helt nära t ex rådjur och vildsvin, inom ett inhägnat område.

Aktiviteter

Det finns flera bra golfbanor i Östjylland. Den närmaste är Odder Golfklubs, men banorna i Århus och Skanderborg ligger också inom räckhåll. Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten - ända från Norsminde till Hov. Norrut finns det cykelstigar längs kusten. De många vandringsstigarna i naturområdena och skogarna vid Dyngby ger möjlighet till många, härliga naturupplevelser.

Attraktioner

Trakten bjuder på många historiska sevärdheter, bl.a. kyrkor, kyrkoruiner, monument, minnesstenar och ruiner från vikingatiden. Den Økologiske Have vid Odder är Nordens största ekologiska besöksträdgård. Hämta inspiration i den stora trädgården med temapark, djur, sädes- och blomsterfält (7 km). Traktens historia kan följas på Odder Hembygdsmuseum, där ni bl.a. kan uppleva den fridlysta Odder Vand- og Dampmølle, ett bondehus från 1700-talet samt flera spännande utställningar (8 km). Den gamla Gylling Mølle är idag helrenoverad och fullt funktionsduglig. Nu mals det mjöl här igen (12 km). Moesgård Museum på herrgården Moesgård rymmer arkeologiska samlingar från Danmark och Persiska Viken. Platsen är idylliskt belägen och omgiven av härlig skog, som leder ända ned till Århus Bugt (24 km).

Utflykter

Från Hov, som ligger 7 km söder om Dyngby Strand, kör färjan dagligen till både Tunø och Samsø. Tunø har en vacker och omväxlande natur, ett milt klimat och en mysig, stämningsfull by. Samsø bjuder på en enastående natur, ro, stillhet, idyll och många aktivitetsmöjligheter. Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de mysiga gågatorna, den livliga atmosfären vid kaféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (32 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon (93 km). LEGOLAND, c:a 100 km från Dyngby, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.