Stugor i Årö
Destination

Årö

Årö

Hyr semesterstuga i Årö - Boka här

Stuga i Årö, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Den lilla, fridfulla och idylliska ön Årø är belägen i Lillebælt - alldeles söder om Haderslev Fjords utlopp.

Område

En båttur på bara 7 min. tar er från Årøsund på fastlandet ut till det lilla färjeläget på Årø. Ön är en charmig plats för naturälskare och fritidsfiskare som vill ha en avkopplande semester med lugn och ro. Landskapet på ön är helt flackt och bjuder på ett rikt djurliv. Årø by är en idyllisk bymiljö med halmtakstäckta hus och idylliska krokiga gator. Byn, den mysiga och aktiva fiske- och småbåtshamnen, de gamla gravarna och långdösarna från stenåldern, stengärdena, hålvägarna, inköpsmöjligheterna, matställena samt de fina badstränderna bidrar alltsammans till att göra Årø till en attraktiv semesterdestination.

Strande

På Årø hittar ni två fina badstränder. Den mest barnvänliga stranden med grunt vatten ligger på den södra delen av ön, och den andra i lagunen nära Årø hamn. Det är goda förhållanden för vindsurfing längs stränderna.

Natur

Årø omfattar 1 200 tunnland och den högsta punkten ligger bara 6 m över havsytan. Det är möjligt att gå de 10 km runt ön. Trots öns storlek hittar ni här en otroligt omväxlande natur och ett mycket rikt växt- och djurliv. Halvön på Årøs östra sida, Årø Kalv, är ett c:a 30 ha stort fågelreservat som utanför häckningsperioden är öppet för intresserade. Här finns förutom fågellivet också ett rikt växtliv. Det vackra landskapet inbjuder till långa vandringsturer, och tar ni turen längs öns sydkust kan ni ha turen att få se tumlare tumla runt i vattnet nära kusten.

Aktiviteter

Årø är en mycket charmig plats för fritidsfiskare. Det är möjligt att fiska nästan överallt längs den 10 km långa kusten. Vatten- och vindförhållandena kring Årø ger också bra möjligheter för vindsurfare, antingen ni är nybörjare eller tränade. Kombinationen av både djupa och grunda vatten kring ön, ger också möjlighet till stora dykupplevelser för dykare på alla erfarenhetsnivåer.

Attraktioner

Njut av en tur genom den idylliska bymiljön. De smala gatorna, halmtakstäckta husen, stengärdena, hålvägarna och de många forntidsminnena vittnar om öns bostäder genom många perioder. Från Årø kan ni, med färjan, nå Jylland på bara 7 min. och t ex besöka den vackra gamla handelsstaden Haderslev, och gå en tur i den fascinerande gamla stadsdelen med domkyrkan eller handla på en av Danmarks mysigaste gågator (16 km).

Utflykter

Söder om Haderslev ligger Haderslev Tunneldal, som innefattar bl.a. Tunneldalen, Pamhule Skov och Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave är ett 100 ha stort fint kuperat område med skog, öppna grässlätter och ängar. Här lever c:a 100 dovhjortar. Den fina Pamhuse Skov är en c:a 300 ha stor skog med ett rikt djurliv och många backar och sluttningar. I Tunneldalen finns fyra markerade vandringsleder samt ett otal stigar som ger er möjlighet att uppleva den enastående naturen till fots eller på cykel. LEGOLAND, c:a 86 km från Årø, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.