Stugor i Graasten
Destination

Graasten

Graasten

Hyr semesterstuga i Graasten - Boka här

Stuga i Graasten, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Tillbringa semestern med familjen i en sommarstuga i Gråsten i den södra delen av Danmark. På semesterorten Gråsten finns det vackra skogar, Gråsten Slott vid slottssjön, fjord och en aktiv handelsstad. Gråstens sommarstugor ligger i det trevliga och barnvänliga området Fiskenäs - ända nere vid vattnet.

Område

Gråsten är belägen 15 km väster om Sønderborg, och 16 km från den dansk-tyska gränsen. Här hittar ni det vackra vita Gråsten Slott där ni kan uppleva Livgardets vaktavlösning och som då och då bebos av drottningen, den härliga tillhörande slottsträdgården som kan besökas när slottet är obebott, en mysig bymiljö, en charmig småbåtshamn, många spår från forntiden samt de idylliska Gråsten Skove. Området kring Gråsten är rikt på såväl historiska sevärdheter som nöjen för hela familjen. Upplev t ex den traditionella ringridningen som just detta område är så känt för.

Strande

På båda sidor om Gråsten hittar ni flera lugna, i lä belägna och barnvänliga badstränder. Fiskenæs Strand på halvön Fiskenæs ligger mindre än 1 km från centrum. Den härliga sandstranden inbjuder till att sola, bada samt strand- och vattenaktiviteter. Besök även Alnor Strandpark, som ligger 2 km söder om Gråsten. Den härliga sandstranden är mycket barnvänlig tack vare sitt grunda vatten och här finns bl.a. en lekplats. Stranden vid Rendbjerg (4 km) är en liten sandstrand med en badbrygga och en båthamn. Vid Rendbjerg Strand finns det fina möjligheter för vindsurfing. Därutöver är stränderna Marina Minde, Adsbøl Strand, Brændstoft Strand, Dalsgårde Strand, Rinkenæs Strand och Sandager Strand värda ett besök.

Natur

Gråsten Slotssø är belägen i Gråsten by och är en samlingsplats för många djur och fåglar. I de vackra Gråsten Skove kan ni uppleva ett ovanligt omväxlande växt- och djurliv samt sköna utsiktsplatser som t ex Humlebjerg, längs de många vandrings- och cykelstigarna. Njut av naturskogen med de 500 år gamla ekarna, gravhögar, vilt, ruvande rovfåglar, Danmarks största koloni av hägrar, sjöar med abborre, fiskrika åar samt vackra sjöar som döpts efter danska prinsessor. Besök också de närliggande skogarna Over- och Nederstjernen, Rinkenæs Skovene och Roden Skov, som alla bjuder på vacker och idyllisk natur.

Aktiviteter

De härliga naturomgivningarna och de vackra skogarna inbjuder till såväl vandrings- som cykel- och ridturer i landskapet. Fritidsfiskare kan fiska direkt från kusten, i områdets Put & Take-sjöar eller från fiskekuttere. Benniksgaard Golf Center, några få km söder om Gråsten, erbjuder en av Danmarks vackraste golfbanor. 18-hålsbanan är belägen i ett fridlyst område varifrån ni kan njuta av den vackra utsikten över Flensborg Fjord. Under sommarperioden arrangeras det många aktiviteter i Sønderjylland, och ni kan bl.a. uppleva byfester, ringridning, kreatursmarknader och andra marknader.

Attraktioner

Gråsten Slott och slottsträdgård från 1759 är omgivet av vacker natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården som är formgivna av Dronning Ingrid, är öppna för allmänheten. Rinkenæs Gl. Kyrka, som byggdes 1158 i romansk stil är en av de äldsta kyrkorna i Danmark. Kyrkmurarna och kyrkogården med de många minnesstenarna vittnar om de många krig som har utspelat sig här (4 km). Cathrinesminde Teglværksmuseum på Broager är en välbevarad industrianläggning från slutet av 1800-talet. Tegelverket är idag inrättat som museum (7 km). Dybbøl Mølle från 1744 låg tidigare mitt i ett militärområde och är idag inrättat med bilder och minnen från slagfältet. Besök samtidigt Historiecenter Dybbøl Banke med utställningar om slaget 1864 (11 km). Besök Sønderborg med de mysiga kaféerna och restaurangerna, det livliga nattlivet, de många kulturerbjudandena och aktivitetsmöjligheterna, den vackra småbåtshamnen samt det imponerande barockslottet (15 km).

Utflykter

Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen som ligger bara 16 km från Gråsten. Danfoss Universe i Nordborg är ett nytt och enastående center för upplevelser kring naturens krafter och vetenskapens förunderliga värld. Det är den världsberömda verksamheten Danfoss som presenterar Danfoss Universe (40 km).