Stugor i Kelstrup
Destination

Kelstrup

Kelstrup

Hyr semesterstuga i Kelstrup - Boka här

Stuga i Kelstrup, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugeområdet Kelstrup ligger i en vik vid Haderslev. Här kan ni tillbringa er semester i en trevlig sommarstuga i natursköna omgivningar, alldeles intill den fina, långa badstranden. Med både skogar och strand runt er sommarstuga, inbjuder området till en aktiv familjesemester.

Område

Kelstrup ligger i Diernæs Bugt, alldeles söder om Haderslev, i ett härligt och familjevänligt område nära skog och strand. Det finns en livsmedelsaffär i området, men annars finns det ett otal inköpsmöjligheter i Haderslev, 9 km mot nordväst. Bra strand, härlig natur, rika aktivitetsmöjligheter och sevärdheter, både roliga och kulturella, finns här inom räckhåll.

Strande

Vid Kelstrup finns det bra sandbadstrand i söderläge med flera badbryggor. Det är härligt vatten och långgrunt, det är små vågor och inga bränningar - och därför är stranden mycket barnvänlig. Stranden hör till en av Sønderjyllands bästa badstränder.

Natur

Kelstrup Plantage är en härlig granskog med ett rikt djurliv, och den omger sommarstugeområdet vid Kelstrup Strand. Tunneldalen-Dyrehaven, som ligger nära Haderslev, är en 100 ha stor och omväxlande djurpark med skog, gräsarealer, ängar och ett rikt djurliv. Det 700 ha stora området som utgör Pamhule Skovene, ligger i Haderslev Dalen och bjuder på flera markerade vandringsleder, bl.a. längs skogens vattendrag och sjöar.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten, där det är bra fiskevatten med både sandbotten, sten och tång, samt i områdets Put & Take-sjöar och på havet. Det arrangeras havsfiske med kutter från både Aabenraa och Haderslev. Den rika vegetationen på havsbottnen samt en gammal tysk ubåtsstation gör också området kring Diernæs, 8 km söder om Kelstrup, till en spännande plats att dyka på. För golfspelare finns det goda möjligheter på en av Sønderjyllands nio golfbanor. Området är mycket lämpligt för vandringsturer vid kust och strand och genom fält och skogar. Likaså finns det flera bra cykelleder, bl.a. längs Østersø-ruten.

Attraktioner

I Kelstrup Plantage kan ni uppleva gravhögar från sten-, brons- och järnåldern. Runde Mølle ligger på Løjtland, lite söder om Kelstrup, där ni dessutom kan se de många renoverade husen med halmtak. Ön Barsø, som ligger en kilometer utanför Diernæs, fungerade under 1.a världskriget som ubåtsbas. Två gamla bunkrar från andra världskriget ligger fortfarande i bukten vid Diernæs. Det finns flera intressanta slott i området, bl.a. Aabenraa Slott, Gram Slott och Gottorp slott (det sistnämnda i Tyskland).

Utflykter

Besök den gamla handelsstaden Haderslev, 9 km från Kelstrup. Haderslev har en mysig gågata, många grönområden, bl.a. Damparken, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus, flera intressanta museer och samlingar samt den vackra domkyrkan. LEGOLAND, c:a 78 km från Kelstrup, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon. Djurparken ligger c:a 88 km från Kelstrup.