Stugor i Diernæs
Destination

Diernæs

Diernæs

Hyr semesterstuga i Diernæs - Boka här

Stuga i Diernæs, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Diernæs är en lugn och familjevänlig semesterort i den härliga sydjylländska naturen.

Område

Diernæs ligger i Diernæs Bugt mellan Haderslev och Aabenraa i ett naturskönt område, nära skog och strand. Utanför Diernæs, c:a 1 km ute i havet, ligger den lilla ön Barsø. Det finns en dagligvarubutik i området, men annars finns det många inköpsmöjligheter i Haderslev, som ligger 12 km norrut, och i Aabenraa, som ligger 14 km söderut. Här har ni bra strand, härlig natur, rika aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen inom räckhåll.

Strande

Den härliga badstranden vid Diernæs har Blå Flagg. Stranden är mycket barnvänlig eftersom det är långgrunt. Här har ni möjlighet att bada, sola, spela boll, segla, surfa osv.

Natur

Området kring Diernæs är präglat av en frodig natur med många skogar och sjöar. Det 700 ha stora området som utgör Pamhule Skovene, ligger i Haderslev Dalen och bjuder på flera markerade vandringsleder, bl.a. längs skogens vattendrag och sjöar. Sjön Slivsø, som har anslutning med Hopstrup Å, är en naturskön plats med ett rikt djurliv, stigar, utsiktsplatser och rastplatser.

Aktiviteter

Vid Diernæs är det bra möjligheter för vindsurfing, segling och vattenskidåkning. Den rika vegetationen på havsbottnen samt en gammal tysk ubåtsstation gör också området till en spännande plats att dyka på. Fritidsfiskare kan pröva lyckan från stranden, i Hopstrup Å, i sjön Slivsø, i en av områdets Put & Take-sjöar samt i havet. Det arrangeras havsfiske med kutter från både Aabenraa och Haderslev. För golfspelare finns det goda möjligheter på en av Sønderjyllands nio golfbanor. Området är mycket lämpligt för vandringsturer vid kust och strand och genom fält och skogar. Likaså finns det flera bra cykelleder, bl.a. längs Østersø-ruten.

Attraktioner

Den 100 hektar stora parken 'Dyrehaven' med skog, gräsarealer, ängar, hjortar och kronvilt ligger nära Haderslev. Runde Mølle ligger på Løjtland, där ni dessutom kan se de många renoverade husen med halmtak. Ön Barsø, som ligger en kilometer utanför Diernæs, fungerade under 1;a världskriget som ubåtsbas. Två gamla bunkrar från andra världskriget ligger fortfarande i bukten vid Diernæs. Haderslev Museum är ett arkeologiskt museum med en frilansavdelning och en utställning om Haderslev by. Det finns flera intressanta slott i området, bl.a. Aabenraa Slott, Gram Slott och Gottorp slott (det sistnämnda i Tyskland).

Utflykter

Besök de gamla handelsstäderna Haderslev och Aabenraa, som bägge ligger mellan 10 och 15 km från Diernæs. Haderslev har en mysig gågata, många gröna områden, bl.a. Damparken, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus samt den vackra domkyrkan. Aabenraa ligger nere vid fjorden, och här kan ni uppleva hamnen, stranden, den härliga gågatan med torg, den gamla stadsdelen samt Aabenraa slott, som är omgärdat av vatten och träd. Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen som ligger bara 48 km från Diernæs. LEGOLAND, c:a 80 km från Diernæs, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon. Djurparken ligger c:a 90 km från Diernæs.