Stugor i Årösund
Destination

Årösund

Årösund

Hyr semesterstuga i Årösund - Boka här

Stuga i Årösund, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Årøsund är ett trevligt semestermål vid Lilla Bält med vacker natur och många aktivitetsmöjligheter.

Område

Hamnstaden Årøsund på Sönderjylland, ligger strax söder om utloppet av Haderslev Fjord, 15 km från Haderslev, och med utsikt till den lilla, idylliska ön Årø. Stadens centrum är den trevliga hamnen med hamnmiljö, skeppsvarv, fiskebåtar och lustbåtar. I Årøsund kan ni bada, segla, fiska, promenera och cykla. Ni kan handla dagligvaror i sta´n och besöka restauranten på det restaurerade och mycket charmerande Årøsund Badhotell.

Strande

I den södra delen av Årøsund finns en härlig och barnvänlig badstrand. Ni kan också utnyttja en bra sandstrand i Flovt. Längs med kusten finns det fina förutsättningar för vindsurfare.

Natur

Årøsund är omgiven av hav, grönområden och åkermarker. Om ni har tur, kan ni få se havsörnar jaga över Årøsund. I Flovt (5 km) ligger den vackra skogen Skovgaard Skov, som drivs enligt principen hållbarhet, dvs. ett ekonomiskt, socialt, etiskt och ekologiskt synsätt. Strax söder om Haderslev kan ni gå på promenad i den idylliska Pamhule skogen. Skogen har ett rikt djurliv, många kullar och skränter och markerade vandringsleder (15 km). Årø Kalv på ön Årø är ett stort fågelreservat, som fågelintresserade kan besöka då det inte är häckningssäsong. Längs Årøs sydkust kan ni ha turen att uppleva marsvin som tumlar runt i vattnet alldeles invid kusten.

Aktiviteter

Årøsund är en perfekt semesterort för sportfiskare. Ni kan fiska i Årøsunds hamn och längs kusten, där ni bl. a. kan fånga stora havsöringar. Havet omkring Årøsund inbjuder dessutom till bad, surfing och dykning. Ni kan segla ut på en tur med en ångbåt från Årøsund och segla genom den 12 km långa Haderslev Fjord. En mycket vacker tur. Området är full av naturstigar längs vattnet och genom att följa dessa kommer ni förbi ängar och åkrar med betande djur. Och ni kan hela tiden njuta av utsikten över Lilla Bält. Golfspelare kan prova på de närliggande banorna på Haderslev Golfklubb eller Brundland Golfcenter i Toftlund.

Attraktioner

Efter en kort seglats på 7 minuter från Årøsund kommer ni till den lilla, natursköna ön Årø. Här kan ni njuta av landskapet, gå längs de markerade vandringslederna och njuta av öns trevliga hamn, forntidsminnen, byar med korsvirkeshus, stengärden, hålvägar och de välhållna släktgårdarna. Besök domkyrkostaden Haderslev med den charmerande stadskärnan, kullerstensgator och trevliga trädgårdar. Här kan ni gå på sightseeing, besöka museer och gallerier samt shoppa och äta (15 km). Haderslev Dyrehave är ett stort, vackert och kuperat naturområde med skog, öppna grässlätter och ängar. Här lever omkring 20 krondjur och 200 rådjur. Ett stort antal stigar leder er runt om i området (15 km).

Utflykter

I Sønderborg kan ni njuta av den vackra hamnutsikten, de historiskt intressanta byggnaderna, de fina shoppingmöjligheterna och slottet, där ni kan se på samlingar från medeltiden och fram till nutid. Under sommaren kan ni även se på ringridningsturneringar här (67 km). LEGOLAND har byggts upp av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter bidrar till fart, spänning och upplevelser! På den roliga lekplatsen för hela familjen finns det riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (85 km).