Stugor i Juelsminde
Destination

Juelsminde

Juelsminde

Hyr semesterstuga i Juelsminde - Boka här

Stuga i Juelsminde, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Stuguthyrning är populärt i Juelsminde, eftersom det finns vackra stränder på fritidsorten, en aktiv stads- och hamnmiljö och många trevliga stugor vid kusten kring Juelsminde. På en semester i en sommarstuga i Juelsminde hittar ni vackra naturområden, sevärdheter och aktiviteter för hela familjen.

Område

Juelsminde ligger på Juelsmindehalvön, som är ett av de mest natursköna områdena i Danmark och byn Juelsminde är en riktigt mysig by med flera matställen och många spännande butiker. Byn har dessutom en småbåtshamn och en charmig hamnmiljö. Juelsminde är en idealisk semesterort för dem som gärna vill ha semester i fridfulla omgivningar, nära strand, by, aktiviteter och sevärdheter.

Strande

Juelsminde har flera härliga sandstränder med rent vatten och naturligtvis Blå Flagg. Som de flesta Kattegattstränderna är också stränderna vid Juelsminde mycket barnvänliga. Alla stränderna ligger nära byn, och här har ni möjlighet att bada, sola, vandra, spela boll eller surfa. Den livligaste stranden är Storstranden, som ligger nära Juelsmindes Havn. Den lugnaste stranden är Sandbjerg Vig.

Natur

Norr om Juelsminde ligger skogsområdet As Hoved Skov. Runt omkring den natursköna sjön Teglværkssøen, alldeles vid Juelsminde, finns det grönområden med bänkar och bord. En idealisk plats för en picknick. Stouby-Grund Skov ligger i en backig terräng och har bra vandringsstigar.

Aktiviteter

Det väntar många fina naturupplevelser längs cykel- och vandringsstigarna i den härliga, varierade naturen kring Juelsminde. För fritidsfiskare finns det goda möjligheter direkt från kusten, på näset As Hoved, i hamnen, i områdets många sjöar (bl.a. Teglværkssøen) eller på havet. För golfspelare finns en 18-håls golfbana till förfogande hos Juelsminde Golfklub. Banan ligger i natursköna omgivningar med panoramautsikt över Juelsmindebugten. Det är goda förutsättningar för vindsurfing kring Juelsminde.

Attraktioner

Bjerre Mølle är en av områdets bäst bevarade väderkvarnar. Aarup Mølle är en idylliskt belägen vattenkvarn vid skog och å - mellan Juelsminde och Vejle. Vid Palsgård Gods, som ligger i Palsgård skog, hittar ni Palsgård Slottspark med träd, blommor, guldfiskdamm och slottssjö. Glud Museum, c:a 11 km från Juelsminde, är ett friluftsmuseum med bl.a. en fyrlängad bondgård, öppna verkstäder osv. Besök ev. några av de många gallerierna, glashyttorna, keramikverkstäderna och konsthantverkarna som finns på Juelsmindehalvön.

Utflykter

15 km norr om Juelsminde kan ni åka med färjan från det lilla, idylliska fiske- och färjeläget Snaptun vid Horsens Fjord till öarna Endelave och Hjarnø. På den fridfulla ön Hjarnø, som ligger mycket nära fastlandet, hittar ni bl.a. ett fågelreservat. Ön Endelave, som ligger c:a 10 km ut i Kattegatt, präglas av härlig natur som inbjuder till cykel- och vandringsturer under hela året. Här är dessutom vattenkvalitén hög. Besök Horsens, som blev 'Årets By' 2002. Horsens är, med sin natursköna placering, sina många kulturella erbjudanden, Nordeuropas bredaste gågata, fjorden, Danmarks Industrimuseum, Horsens Museum och den trevliga stämningen, alltid värd ett besök. Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon.