Stugor i Frydenborg
Destination

Frydenborg

Frydenborg

Hyr semesterstuga i Frydenborg - Boka här

Stuga i Frydenborg, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

I Frydenborg är det ostört lugn och ro, vatten och gröna omgivningar.

Område

Det lilla fiskeläget Frydenborg är beläget ute vid Lilla Bält på den vackra Stenderuphalvön ¿ strax sydöst om Kolding. Från området, som är omgivet av havet, åkermarker och skogar med forntidsminnen, kan Ni njuta av utsikten till Fyn, Fænø och Fænø Kalv. Det rogivande och orörda området är ett perfekt semestermål för bl. a sportfiskare, naturälskare och historiskt intresserade personer. Runt omkring finns det möjligheter till inköp av dagligvaror och 15 km öster om Frydenborg ligger Kolding med sevärdheter och aktiviteter för hela familjen samt bra shopping och restauranger.

Strande

Eftersom kusten vid Frydenborg består av djupt vatten med strömmar, är det inte lämpligt att bada här. Däremot kan Løverodde Strand (9 km norr ut) erbjuda fin sandstrand, grunt, lugnt och barnvänligt vatten, Blå Flagga (av myndigheterna godkänt badvatten), en lång badbrygga och en stor gräsmatta med parksoffor, en del mindre områden i lä och en naturligt formad lekplats.

Natur

Frydenborg är omgiven av åkermarker, hav och skogar. Skogen Sønderskov ligger i den södra utkanten av Frydenborg - ända ut mot kusten, där Ni även hittar en bålplats 'Favntræpladsen' och en liten fästningsvall 'Husvold'. Sønderskov består av lövskog, bokskog, högmossar och ljungmossar med björk och gran. Norr om Frydenborg ligger Midtskov och Nørreskov. Tillsammans utgörs de av tre statliga skogar Stenderup Skovene. Dessa skogar har breda, handikappvänliga skogsvägar, flera leder utmed vattnet, ett rikt fågelliv och historiskt intressanta forntidslämningar, t. ex forntidsgravar, fästningsvallar och långgravar från medeltiden. Solkær Enge utanför Binderup är ett stort ängsområde, där ett stort antal fåglar rastar på våren (9 km). Några av landets vackraste bokskogar finns runt Skamligsbanken ¿ ett vackert naturområde, som med sina 113 m öh är Sønderjyllands högsta punkt. Härifrån är det tjusig utsikt över Lilla Bält till Fyn och fastlandet mellan Kolding och Christiansfeld (13 km).

Aktiviteter

De lugna och vackra området lockar till att promenera i skogen, fiska från kusten eller från jolle, surfa längs kusten eller dyka i det djupa och strömma vattnet. I farvattnet omkring Stenderuphalvön finns massor av fisk och vid Stenderup hage, några km söder om Frydenborg, är det väldigt populärt att fånga krabbor. Det finns även flera Put & Take fiskeparker i området. Slotssøbadet i Kolding är ett äventyrsbad för barn och vuxna. Badet kan bl. a erbjuda ett stort vattenland med rutschkanor, fontäner, spabad, bastu, romerskt ångbad, motionsrum, solarier och hälsorum (15 km). Lekparken i Kolding är ett rekreativt område för både barn och vuxna. Här kan Ni segla på den stora sjön, köra moon-cars eller bara koppla av. Syöstra Jylland är full av golfbanor och i direkt anslutning till Frydenborg, finns bl. a Kolding Golf Club (19 km), Bunker Golf Danmark mellan Haderslev och Kolding (19 km) och Birkemose Golfcenter i Kolding (22 km).

Attraktioner

I Sønder Stenderup kan Ni titta på Ateljes - en spännande och annorlunda ateljé med bl. a målningar, glaskonst, trä- och järnfigurer (5 km). Besök Kolding med de trevliga gamla gatorna, grön områdena, bra shoppingmöjligheter, museer, konstgallerier, teater, torg med mycket atmosfär med restauranger och caféer, ett rikt musik- och nattliv, Slotssøen och den mer än 700 år gamla kungaborgen Koldinghus (15 km). På Koldinghus kan Ni bl. a se på samlingar från 1500-talet och fram till i dag, riddarsalen och fängelset i källaren. Den vackra trädgården 'Geografisk Have' i Kolding består bl. a av en örtagård med läkeväxter, en rosenträdgård, doftträdgården, ett växthus samt områden, med inspiration från Kina, Japan, Sydamerika, Nordamerika, Canada, Europa och Asien. På det vackert belägna Trapholt kan Ni titta på intressanta utställningar med modern, dansk bildkonst och möbeldesign samt samlingar av konsthantverk, keramik och textil (19 km).

Utflykter

I Egtved kan Ni se Egtvedpigen, som hittades 1921 - hon är ett av Danmarks bäst bevarade bronsåldersfynd. Ett litet museum på platsen informerar om det sällsynta fyndet och visar kopior av hennes kista och klädesplagg (36 km). LEGOLAND är uppbyggt av Legoklossar och de mer än 50 aktiviteterna sörjer för fart, spänning och upplevelser! 'Den roligaste lekplatsen för hela familjen' kan erbjuda riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (55 km). Givskud är en kombinerad lejonpark og zoo. Här kör Ni runt bland de vilda djuren och kommer alldeles nära inpå både flodhästar och lejon (64 km). Fun Park Fyn i Aarup på Fyn kan uppvisa ett äventyrsbad samt nöjesaktiviteter för hela familjen. När Ni har betalat entréavgiften kan Ni gratis utnyttja alla aktiviteterna (66 km).