Stugor i Alken
Destination

Alken

Alken

Hyr semesterstuga i Alken - Boka här

Stuga i Alken, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Det natursköna området kring Alken är ett eldorado för naturälskare och fritidsfiskare.

Område

Alken är belägen direkt ned mot den fiskrika Moss Sø, där det också finns möjlighet att bada; och endast 6 km från den vackert belägna handelsstaden Skanderborg med bra aktivitetserbjudanden, affärer och matställen.

Strande

Det finns möjlighet att bada i Moss Sø, men vill ni bada i havet, kan ni t ex köra de 30 km ut till Saksild. Här hittar ni en av den jylländska östkustens bästa badstränder. Den breda barnvänliga sandstranden med badbrygga inbjuder till diverse strandaktiviteter och vandringsturer. Det finns dessutom bra möjligheter för vindsurfing här.

Natur

Den vackra naturen kring Alken, det mittjylländska höglandet, är präglad av fält, sjöar, kullar och skogar. Alldeles i den södra utkanten av Århus ligger Marselisborgskovene, som verkligen är ett naturskönt område med många cykel- och vandringsstigar. Här har ni också möjlighet att komma helt nära t ex rådjur och vildsvin, inom ett inhägnat område.

Aktiviteter

Det är idealiska fiskemöjligheter i Moss Sø, som också lämpar sig bra som badsjö. Det väntar många härliga naturupplevelser längs vandrings- och cykelstigarna i området. Ni kan bl.a. cykla runt Moss Sø eller Skanderborg Sø. För golfspelare finns det fina möjligheter i området, som är mycket rikt på golfbanor. Ni kan bl.a. besöka en av de tre närmaste banorna; Skanderborg Golf Klub, Horsens Golfklub och Aarhus Aadal Golf Club. I Skanderborg finns bowlingcenter, simhall samt tennisbanor.

Attraktioner

Den lilla charmiga byn Boes är, med sina gamla halmtakstäckta hus, verkligen värd ett besök. Boes ligger bara 3 km väster om Alken. Besök handelsstaden Skanderborg, som är en av Danmarks vackrast belägna städer. Här hittar ni bl.a. en härlig stadskärna med många butiker och matställen samt ett fint kulturhus med många olika kultur- och aktivitetserbjudanden. Øm Kloster Museum vid Ry är ett klosterhistoriskt museum med ruinpark, medicinhistorisk samling, örtagård och skelettsamling (10 km).

Utflykter

Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de mysiga gågatorna, den livliga atmosfären vid kaféerna vid Vadestedet, osv. (29 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både noshörningar och lejon (70 km). LEGOLAND, 80 km från Alken, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.