Stugor i Bryrup
Destination

Bryrup

Bryrup

Hyr semesterstuga i Bryrup - Boka här

Stuga i Bryrup, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Bryrup ligger i natursköna omgivningar inne i landet - ett paradis för naturälskare och fritidsfiskare.

Område

Den trevliga och fridfulla byn Bryrup ligger i en dalgång i det mittjylländska höglandet i ett härligt naturområde bakom byn Ry och Himmelbjerget. Byn och sommarstugorna ligger helt ned till den idylliska sjön Bryrup Langsø, som är en mycket populär fiskesjö. I Bryrup finns inköpsmöjligheter och flera matställen.

Strande

Eftersom Bryrup ligger inne i landet, är det långt till kusten; c:a 50 km till stränderna vid östkusten (Dyngby Strand och Rude Strand), c:a 80 km till Ringkøbing Fjord (Skaven Strand) och c:a 110 km till Vesterhavet (Nymindegab). Likväl finns det möjlighet att bada från en badbrygga i Bryrup Langsø och i Hundsø, där det finns en liten sandstrand. Dessutom finns det simhall i Them, 10 km från Bryrup.

Natur

Naturen kring Bryrup växlar mellan frodigt landskap, hedar, sjöar, backar och vattendrag. Bryrup Langsø, som ligger alldeles vid byn, är en långsträckt, rätt grund och fiskrik sjö. Sjöarna Karlsø, Langsø, Kvindsø och Kulsø förenas av ån genom Bryrup. Ett av Danmarks högsta berge, Himmelbjerget på 147 m, ligger i vackra omgivningar, nära Bryrup. Bryrup är omgiven av skogar. Norr om byn ligger den stora bokskogen Velling Skov. I skogen väster om byn hittar ni utsiktsplatserna Velling Kalv och Velling Gavl.

Aktiviteter

Det finns enastående fiskemöjligheter i traktens många sjöar, vattendrag och Put & Take-sjöar. Området är rikt på vandringsleder och naturstigar. Här kan ni njuta av det omväxlande landskapet och den fridfulla naturen. Ta ev. en tur med Hjejlen - Danmarks äldsta hjulångare i drift. Himmelbjerg Golf ligger nära Bryrup, och förutom en 18-hålsbana, finns här också en 9-håls Pay & Play-bana.

Attraktioner

Många konsthantverkare har hemvist i området, och de vill gärna ha besök i sina verkstäder och ateljéer. Danmarks kortaste, men vackraste järnväg, veteranbanan Bryrup-Vrads, kör sin 5 km långa sträckning förbi skogar, sjöar och fridlysta naturområden. Hos Labyrinthia vid Rodelund kan ni prova Europas största 3D-labyrint (13 km).

Utflykter

Det 147 m höga Himmelbjerg är ett av områdets mest berömda och natursköna utflyktsmål. Från toppen och från tornet, på toppen av berget, är det en praktfull utsikt över landskapet. Øm Kloster Museum vid Ry är ett klosterhistoriskt museum med ruinpark, medicinhistorisk samling, örtagård och skelettsamling (20 km). Konstcentret Silkeborg Bad ligger omgivet av skog och sjö, och här går natur, konst och vackra byggnader upp i en skön enhet (21 km). AQUA Ferskvands Akvarium i Silkeborg är Danmarks enda och Nordeuropas största färskvattensakvarium. I Silkeborg finns dessutom Silkeborg Museum och Silkeborg Kunstmuseum. På Jysk Automobilmuseum i Gjern finns en imponerande samling av 140 restaurerade veteranfordon (36 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon (38 km).