Stugor i Rude Strand
Destination

Rude Strand

Rude Strand

Hyr semesterstuga i Rude Strand - Boka här

Stuga i Rude Strand, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Rude Strand är ett härligt och fridfullt sommarstugeområde med bra strand, belägen på den jylländska östkusten, söder om Århus.

Område

Sommarstugeområdet Rude Strand är omgivet av varierad natur och härlig badstrand. Området har en central belägenhet i förhållande till flera sevärdheter, större städer bl.a. Århus (28 km) och Horsens (35 km) samt härliga skogar och naturområden. Det finns värdshus och restaurang samt möjlighet till inköp av dagligvaror i området.

Strande

Rude Strand är en av den jylländska östkustens bästa badstränder. Den breda barnvänliga sandstranden med badbrygga inbjuder till diverse strandaktiviteter och vandringsturer, det är bl.a. bra förhållanden för vindsurfing.

Natur

Från det härliga öppna landskapet norr om Rude Strand är det utsikt till Kysing Fjord och det fridlysta området ner mot fjorden. Fuldendalen och Fløjstrup Skov, längre norrut, är ett kuperat skogsområde med sprickbildningar; dessutom ängsområden, en å som slingrar sig genom trakten samt ett rikt djurliv. Här finns ett otal vandringsstigar. Från de högt belägna naturområdena är det möjligt att se till Mols, Samsø och Tunø. Alldeles i den södra utkanten av Århus ligger Marselisborgskovene, som verkligen är ett naturskönt område med många cykel- och vandringsstigar. Här har ni också möjlighet att komma helt nära t ex rådjur och vildsvin, inom ett inhägnat område.

Aktiviteter

Det finns bra möjligheter för fiske längs kusten. Det finns cykelstigar längs kusten norrut. Båtar och vattencyklar kan hyras i området. De många vandringsstigarna i naturområdena och skogarna som omger Rude Strand, ger möjlighet till många härliga naturupplevelser.

Attraktioner

Vid Rude Strand finns en långhög med flera stenkistor från tidiga stenåldern. Trakten bjuder i allmänhet på många historiska sevärdheter, bl.a. kyrkor, kyrkoruiner, monument, minnesstenar och ruiner från vikingatiden. Den Økologiske Have vid Odder är Nordens största ekologiska besöksträdgård. Hämta inspiration i den stora trädgården med temapark, djur, sädes- och blomsterfält (7 km). Traktens historia kan följas på Odder Hembygdsmuseum, där ni bl.a. kan uppleva den fridlysta Odder Vand- og Dampmølle, ett bondehus från 1700-talet samt flera spännande utställningar (8 km). Moesgård Museum på herrgården Moesgård rymmer arkeologiska samlingar från Danmark och Persiska Viken. Platsen är idylliskt belägen och omgiven av härlig skog, som leder ända ned till Århus Bugt (13 km). Området är i övrigt rikt på diverse gallerier och keramikverkstäder.

Utflykter

Från Hov, som ligger 9 km söder om Rude Strand, kör färjan dagligen till Samsø. Ön bjuder på en enastående natur, ro, stillhet, idyll och många aktivitetsmöjligheter. Besök Jyllands huvudstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intima gator med spännande butiker, de mysiga gågatorna, den livliga atmosfären vid kaféerna vid Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (28 km). Horsens har också många kulturella erbjudanden, Nordeuropas bredaste gågata, fjorden och många museer (35 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon (93 km). LEGOLAND, c:a 100 km från Rude Strand, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.