Stugor i Genner Strand
Destination

Genner Strand

Genner Strand

Hyr semesterstuga i Genner Strand - Boka här

Stuga i Genner Strand, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

I Genner Strand, där naturen, den lilla jollehamnen och svanarna skapare en idyllisk stämning.

Område

Genner Strand ligger strax norr om halvön Løjt Land, längst inne i Genner Bugt, 10 km norr om Aabenraa och 17 km söder om Haderslev. Området är omgivet av stillsam, sydjylländsk natur med skog, åkrar och stränder. Precis utanför Genner Strand ligger den lilla, vackra ön Kalvø. En fördämning förbinder ön med fastlandet och en markerad naturstig leder Er, de ca 1.5 km runt omkring ön. Det finns inköpsmöjligheter i Genner, 3 km från kusten och i Løjt Kirkeby, 6 km söder om Genner Strand samt i Aabenraa.

Strande

Genner Strand ligger i veck utanför Kalvø. Detta betyder, att vattnet är stillastående och att stranden är mycket barnvänlig. Det finns en badbrygga på stranden. Mot norr och söder finns det skogsbeklädda skränter ner mot vattnet. Det fina badstranden i Loddenhøj, ett par kilometer öster ut har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden är också här mycket barnvänlig, eftersom vattnet bara långsamt blir djupare. Här kan Ni bada, sola, surfa, fiska osv.

Natur

Utanför Genner Strand, i riktning mot sydväst, ligger det kuperade Lerskov Plantage, som präglas av skog, områden med mossar, ängar och gräsbevuxna stränder. Generellt är det frodig vegetation på bottnen av Genner Bugt runt omkring Genner Strand. Längs kusterna växer tät vass och meterhögt gräs, som erbjuder attraktiva levnadsvillkor för många vadare och änder. Längst inne i Genner Bugt ligger den lilla ön Kalvø. Ön präglas av vacker, ostörd natur. Såväl Kalvø som det innersta av Genner Bugt är i dag utnämnda till naturreservat, och på bägge ställena finns ett rikt djurliv. I Loddenhøj, öster ut, finns en vacker skog, som inbjuder till promenader längs de markerade lederna.

Aktiviteter

Det är bra fiskemöjligheter längs kusten i buktens djupa vatten, i områdets Put & Take fiskesjöar samt ute på havet. Havsfiske arrangeras med kutter fån både Aabenraa med MS Rosita samt från Haderslev. För golfspelare finns det utmärkta möjligheter på en av Sønderjyllands 9 golfbanor. Cyklar uthyres i Løjt Kirkeby. Fina naturupplevelser väntar längs de markerade vandrings- och cykelstigarna i området - på fastlandet samt inte minst på Kalvø.

Attraktioner

Den lilla ön Kalvø är bl. a på grund av den vackra naturen, den trevliga hamnen och det lilla spännande museet, som berättar om öns historia, värt ett besök. Løjtland utmärks av vackra, restaurerade hus med halmtak, som bara det är en sevärdhet. Söder om Haderslev ligger Hadeslev Tunneldal, som bl. a innehåller Tunneldalen, Pamhule Skov och Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave och Haderslev Dyrehave. Haderslev Dyrehave är ett 100 ha stort, flott och kuperat område med skog, öppna grässlätter och ängar. Här lever ca 100 rådjur. Den flotta Pamhule Skov är en ca 300 ha stor skog med ett rikt djurliv och många kullar och sluttningar. I Tunneldalen finns 4 markerade vandringsleder samt ett antal stigar, som ger möjlighet till att uppleva den enastående naturen till fots eller på cykel.

Utflykter

I Lillebælt, utanför Genner Bugt, ligger ön Barsø. Den trevliga ön präglas av böljande landskap och vackra, gamla släktgårdar. En liten färja seglar ut från Loddenhøj till denna vackra ö. Den gamla handelsstaden Aabenraa ligger nere vid fjorden och här kan Ni uppleva hamnen, stranden, de trevliga gågatorna med torg, den gamla stadsdelen samt Aabenraa Slott, som är omgärdat av vatten och träd (10 km). Haderslev har en trevlig gågata, många grön områden, bl. a Damparken, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus samt den vackra domkyrkan (17 km). För motorsportsintresserade kan Vojens bjuda på både Go-cart och Speedway Center (30 km). LEGOLAND, ca 86 km från Genner Strand, är uppbyggt av 50 mio byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.