Stugor i Skarrev
Destination

Skarrev

Skarrev

Hyr semesterstuga i Skarrev - Boka här

Stuga i Skarrev, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Skarrev är ett mysigt och vackert beläget semesterområde på nordsidan av Aabenraa Fjord.

Område

Skarrev ligger på halvön Løjt Lands sydkust i Sønderjylland, några få km från den gamla handelsstaden Aabenraa. Det familjevänliga sommarstugeområdet är omgivet av vacker och fridfull natur, fjord, kuperat landskap, fält, skog, idylliska hålvägar, vackra gamla hus med halmtak och flera forntidsminnen. Skarrev är en idealisk semesterort för dem som vill njuta av naturen eller utnyttja de många aktivitetsmöjligheterna och sevärdheterna, som detta område bjuder på. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området. I Aabenraa hittar ni en mysig bymiljö samt bra inköpsmöjligheter och matställen.

Strande

Det finns bra, c:a 10 m bred, sandstrand med flera badbryggor vid Aabenraa Fjord utanför Skarrev. Här är det goda betingelser för vindsurfing. Dessutom är det möjligt att sätta i småbåtar i vattnet från stranden, om ni vill utöva segelsport eller fiska på fjorden från en båt.

Natur

Skarrev ligger ända ut mot den breda Aabenraa Fjord, och utanför Skarrev finns det ett rev, som det är möjligt att gå på eller att fiska ifrån. Sommarstugeområdet är omgivet av gröna lövskogar, fridfull och oförstörd natur, fjord och kuperad terräng. Løjt Lands natur skiljer sig från resten av Sønderjylland, på så vis att här är naturen mer dramatisk och kuperad. Det natursköna området inbjuder till vandringsturer med sina många stigar och småvägar.

Aktiviteter

Det är idealiska fiskemöjligheter på revet utanför Skarrev och längs Aabenraa Fjord. Det arrangeras havsfiske med kutter från Aabenraa. Området har dessutom flera Put & Take-sjöar. Betingelserna för vindsurfing är bra utanför Skarrev. För golfspelare finns det goda möjligheter på en av Sønderjyllands nio golfbanor. Härliga naturupplevelser väntar längs de markerade vandrings- och cykelstigarna i området. Ringridningsarrangemang äger rum varje helg, hela sommaren, runt omkring i Sønderjylland.

Attraktioner

Det finns ett stort antal forntidsminnen i området. En av Danmarks bäst bevarade stendösar, Myrpold, är vackert belägen mitt emot Skarrev och härifrån är det en storslagen utsikt över fjorden mot Als och Fyn. Då gravkammaren upptäcktes hittade man där gravgåvor och tio skellett. Ett par km mot nordost ligger långdösen Tvekløft. Løjtland präglas av vackra, restaurerade hus med halmtak, som är en sevärdhet i sig själv. Det finns flera intressanta slott i området, bl.a. Aabenraa Slott, Gram Slott och Gottorp slott (det sistnämnda i Tyskland).

Utflykter

Besök Aabenraa, som ligger ända ner till fjorden. Här kan ni uppleva hamnen, stranden, den härliga gågatan med torg, en gammal stadsdel samt Aabenraa slott, som är omgärdat av vatten och träd (10 km). Den 100 hektar stora parken 'Dyrehaven' med skog, gräsarealer, ängar, hjortar och kronvilt ligger nära Haderslev (28 km). Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen, som ligger bara 40 km från Skarrev. LEGOLAND, c:a 100 km från Skarrev, är byggt av 44,5 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.