Stugor i Bevtoft
Destination

Bevtoft

Bevtoft

Hyr semesterstuga i Bevtoft - Boka här

Stuga i Bevtoft, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Bevtoft är belägen mitt i Sønderjyllands fascinerande natur och nära talrika sevärdheter.

Område

I Bevtoft bor ni centralt i förhållande till många av Sønderjyllands talrika sevärdheter och bara c:a 57 km från den tyska gränsen. Här har ni fina möjligheter att vara aktiva i naturen och odla era intressen. Några få hundra meter från semesterområdet hittar ni t ex den lilla ån Gelså, som bjuder på fina fiskemöjligheter. Dagligvarubutiker finns till förfogande inom en radie av 4 km. Den närmaste större staden är Haderslev, som ligger vid fjorden, och som kan bjuda på många affärer och intressanta museer (c:a 27 km).

Strande

Stränderna vid Lillebælt ligger c:a 25 km från semesterområdet. Genner Strand ligger i lä bakom ön Kalvø och är därför en mycket barnvänlig strand. Här hittar ni också en badbrygga. I nordlig och sydlig riktning sträcker sig de skogsklädda sluttningarna ända ned till vattnet. Den fina badstranden vid Loddenhøj har Blå Flagg. Denna strand är också mycket barnvänlig eftersom vattnet här inte är särskilt djupt. Stranden lämpar sig även fint för vindsurfing.

Natur

Semesterområdet präglas av en mycket omväxlande natur och är omgivet av fjord, strand, små sjöar, åar och skogar. Öster om semesterområdet hittar ni naturområdet Haderslev Tunneldal, som sträcker sig ända till Haderslev. Här finns det många vandrings- och cykelstigar, och den vackra Dyrehave med skog, gräsarealer, ängar, rådjur och kronhjort, där ni med fördel kan koppla av, ligger också i tunneldalen. Bakom Genner Strand (c:a 25 km) ligger den backiga Lerskov Plantage, ett naturområde, som präglas av skog, våtmarker och ängar. Utmed kusten växer det tjocka skogar med säv och vass, som lockar till sig ett otal vadarfåglar och änder. Utanför Genner Bugt ligger ön Kalvø (c:a 27 km) med en härlig, orörd natur. Såväl Kalvø som en del av Genner Bugt är idag utsatt som naturreservat.

Aktiviteter

Det finns riktigt bra fiskemöjligheter längs kusten, i Put & Takesjöarna, i traktens åar (t ex Gelså) och på havet. Det arrangeras havsfiske med kutter från Haderslev och Aabenraa. Golfentusiaster kan prova en av de nio golfbanorna i Sønderjylland. Den närmaste golfbanan är banan vid Toftlund Golf Club (c:a 8 km). Därutöver kan ni under er semester ta en kanottur eller en tur med häst och vagn. Området bjuder också på en historisk järnväg, som går mellan Aabenraa och Rødekro, och en hjulångare som går från Haderslev eller Aabenraa. Motorsportsintresserade kan i Vojens (c:a 15 km) besöka både en go-cartbana och ett speedwaycenter.

Attraktioner

Handelsstaden Haderslev har en mysig gågata, många grönområden, bl.a. Damparken, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus och samlingar samt en vacker domkyrka. Haderslev museum och Sønderjyllands Arkæologiske Museum är verkligen värda ett besök (27 km). Ön Kalvø är, på grund av den vackra naturen, den mysiga hamnen och det spännande lilla museet som berättar om ön, värd ett besök (27 km). Lek vikingar för en dag på Vikingecentret i Ribe, Danmarks äldsta by (33 km). Här kan ni bl.a. möta smeder, vävare och kockar från vikingatiden och besöka deras hus. Den mysiga ön Barsø präglas av ett backigt landskap med vackra gamla gårdar (33 km). En liten färja tar er från Loddenhøj till den vackra ön.

Utflykter

Den gamla staden Aabenraa, sträcker sig ända ner till fjorden och här kan ni uppleva hamnen, stranden, den härliga gågatan med marknader, den gamla stadsdelen samt Aabenraa slott (36 km). Halvön Løjt Land präglas av vackra restaurerade hus med halmtak, vilket i sig själv är en sevärdhet (41 km). Sommerland Syd är den största nöjesparken i Sønderjylland. Parken ligger i Tinglev, och här hittar ni action, fart och spänning för både stora och små (51 km). Kring Bevtoft hittar ni många intressanta slott, som t ex Aabenraa Slott, omgivet av vatten och träd, och Gram Slott som idag huserar ett museum för naturhistoria och geologi (13 km). LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter borgar för fart, spänning och upplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' bjuder på riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (75 km).