Stugor i Kegnæs
Destination

Kegnæs

Kegnæs

Hyr semesterstuga i Kegnæs - Boka här

Stuga i Kegnæs, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

På halvön Kegnæs kan ni ha semester i fridfulla, natursköna omgivningar.

Område

Kegnæs är en liten, flack och glest befolkad halvö som ligger ut mot Flensborg Fjord och som är förbunden med Als via en naturlig fördämningsvall 'Kegnæs Drej'. På denna fridfulla och mysiga halvö ligger de flesta sommarstugorna på sydkusten i byarna Vestermark, Østerby och Sønderby, där de bästa stränderna också finns. Här finns goda möjligheter till att bada, vindsurfa, fiska, cykla och vandra.

Strande

Det finns bra och barnvänliga sandbadstränder på sydsidan av Kegnæs. Vattnet är långgrunt. På några ställen finns dessutom badbryggor.

Natur

Halvön Kegnæs är lågt belägen och landskapet är flackt. Naturen är frodig och det finns flera skogsområden på halvön. Sjön Hartsø ligger i den sydvästra änden av Kegnæs och är omgiven av vass- och ängsområden. På våren är här ett rikt fågelliv.

Aktiviteter

Det är idealiska förhållanden för vindsurfing på halvöns sydkust, både för nybörjare och mer övade. Det finns surfskola på platsen. Dessutom finns det möjlighet att speedsurfa på plant vatten. För fritidsfiskare finns det bra möjligheter vid kusten, på Østersøen samt i områdets sjöar och vattendrag; bl.a. är det några riktigt bra fiskeplatser vid Vestermark och på Kegnæssidan av fördämningsvallen 'Drejet'. Området lämpar sig väl för segling, och båtar kan hyras i området. Härliga naturupplevelser väntar längs de många cykel- och vandringslederna som bl.a. går genom ett fågelreservat.

Attraktioner

Den 18 m höga Kegnæs Fyr ligger alldeles vid fördämningsvallen. Kegnæs Kyrka är berömd för sitt timglas på predikstolen som visar gudstjänstens varaktighet. På Als och Kegnæs hittar ni en stor koncentration av fornminnen, stendösar och gravhögar.

Utflykter

Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen, som ligger bara 60 km från Kegnæs. Några av de historiska minnesmärkena på Als, såsom Dybbøl Mølle och slotten i Gråsten, Sønderborg, Augustenborg och Nordborg är också värda ett besök. Dybbøl Mølle (ursprungligen från 1744) låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet. Gråsten Slott och slottsträdgård, är omgiven av vacker, sønderjylländsk natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och slottsträdgården är öppen för allmänheten. Sønderborg Slott är renoverat i barockstil och innehåller bl.a. ett museum för den sønderjylländska historien.