Stugor i Lunderskov
Destination

Lunderskov

Lunderskov

Hyr semesterstuga i Lunderskov - Boka här

Stuga i Lunderskov, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Lunderskov bjuder på en vacker, sydjylländsk natur och korta avstånd till städer och sevärdheter.

Område

Lunderskov är en liten, trevlig stationsort i Sønderjyllands gröna natur, 15 km väster om Kolding centrum. Området har fina möjligheter för friluftsliv för hela familjen. Ni kan promenera i skogar, bada i sjöar, fiska och spela golf och om ni vill se på något annat kan en kort biltur ta er till områdets många städer och attraktioner. Ni kan handla dagligvaror i Lunderskov och flera gånger om året kan ni också besöka en lokal marknad här. De närliggande städerna, Vejen och Kolding, har flera sevärdheter och fina shoppingmöjligheter att erbjuda er.

Strande

Det finns ingen badstrand i direkt anslutning till Lunderskov. I Skærbæk Strand, nordöst om Kolding, kan ni bada vid en fin, vit sandstrand med rent vatten och sandbotten. Skærbæk Strand ligger i det natursköna området Strandparken, där ni har en vacker utsikt till Løverodde på den andra sidan av fjorden (26 km).

Natur

Lunderskov omges av grönområden, skogar, naturområden, åkermarker och ån Kolding å. Strax öster om Lunderskov kan ni besöka skogen Harte Statsskov, där terrängen är kuperad och har en varierande växtlighet, bra olika långa vandringsleder, grillplats och hundskog. Denna rekreativa skog har status som skogsreservat och är vackert inramad av Stallerup sjö mot öster och Vester Nebel Ådal mot väster.

Aktiviteter

Området runt Lunderskov har en väldigt vacker natur och inbjuder till promenader i de vackra skogarna. Ni kan också besöka flera, attraktiva golfbanor i området. Prova t. ex banorna på Kolding Golf Club (11 km) och Birkemose Golf Club, nordöst om Kolding (20 km). Unna er själv en tur till 'Slotssøbadet i Kolding' - ett äventyrsbad för barn och vuxna. Här kan ni njuta av ett stort badland med rutschbanor, spabad, bastu, romerskt ångbad, motionsrum, solarier och hälsorum.

Attraktioner

Besök Kolding med de gemytliga, gamla gatorna, grönområdena, bra affärer, museer, konstgallerier, teater, charmerande torg med restauranter och caféer, ett rikt musikliv, Slotssjön och den mer än 700 år gamla kungaborgen Koldinghus (15 km). I den vackra Geografisk Have i Kolding kan ni njuta av anblicken och doften av en krydd- trädgård med läkeörter, en rosenträdgård och en doftträdgård. I den botaniska trädgården finns dessutom flera växthus en djurinhägnad, två lekplatser och områden, som är inspirerade av andra världsdelar. I Vejen hittar ni Vejen Konstmuseum, som har varierande konstutställningar året runt (15 km).

Utflykter

På det vackert belägna konstmuseet Trapholt kan ni se på intressanta utställningar av modern dansk bildkonst och möbeldesign. Museets samling av konsthantverk omfattar keramik och textil. Keramiksamlingen är bland landets största (20 km). Upplev en spännande och medryckande föreställning i Orion Planetarium i Jels (24 km). Hygum Hjemstavnsgård är ett trevligt frilandsmuseum i Rødding, där ni kan se på gamla redskap och byggnader och barnen kan vara med i roliga aktiviteter (39 km).