Stugor i Loddenhöj
Destination

Loddenhöj

Loddenhöj

Hyr semesterstuga i Loddenhöj - Boka här

Stuga i Loddenhöj, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Loddenhøj ligger i den fridfulla, sønderjylländska naturen, omgiven av skog, fält och strand.

Område

På den norra delen av halvön Løjt Land, 10 km norr om Aabenraa, ligger det familjevänliga sommarstugeområdet Loddenhøj. Området ligger mycket naturskönt omgivet av skog, kust, idylliska hålvägar och vackra gamla hus med halmtak. I Lillebælt, utanför Loddenhøj, ligger ön Barsø. Den mysiga ön präglas av backiga landskap och vackra gamla släktgårdar. Det finns inköpsmöjligheter i Løjt Kirkeby, 4 km från Loddenhøj, samt i Aabenraa. Vid Loddenhøj har ni bra strand, härlig natur, rika aktivitetsmöjligheter och sevärdheter för hela familjen inom räckhåll.

Strande

Den fina badstranden vid Loddenhøj har Blå Flagg. Stranden är mycket barnvänlig eftersom det är långgrunt. Här kan ni bada, sola, surfa, fiska osv.

Natur

Området kring Loddenhøj präglas av en frodig och kuperad natur med många skogar, fält och sjöar. Skogen, som ligger alldeles intill sommarstugeområdet inbjuder till vandringsturer längs de markerade lederna. Precis norr om Loddenhøj ligger Genner Bugt med den lilla, natursköna ön Kalvø. Både Kalvø och den innersta av Genner Bugt är utsatt som naturreservat med ett rikt djurliv.

Aktiviteter

Det finns fina fiskemöjligheter längs kusten, i områdets Put & Take-sjöar samt på havet. Det arrangeras havsfiske med kutter från både Aabenraa och Haderslev. Förhållandena vid Loddenhøj Strand är bra för vindsurfare. För golfspelare finns det goda möjligheter på en av Sønderjyllands nio golfbanor. Cyklar uthyres i Løjt Kirkeby. Fina naturupplevelser väntar längs de markerade vandrings- och cykelstigarna i området.

Attraktioner

Løjtland präglas av vackra, restaurerade hus med halmtak, som är en sevärdhet i sig själv. Den 100 hektar stora parken 'Dyrehaven' med skog, gräsarealer, ängar, hjortar och kronvilt ligger nära Haderslev. Det finns flera intressanta slott i området, bl.a. Aabenraa Slott, Gram Slott och Gottorp slott (det sistnämnda i Tyskland).

Utflykter

Den gamla handelsstaden Aabenraa ligger nere vid fjorden, och här kan ni uppleva hamnen, stranden, den härliga gågatan med torg, den gamla stadsdelen samt Aabenraa slott, som är omgärdat av vatten och träd (10 km). Haderslev har en mysig gågata, många grönområden, bl.a. Damparken, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus samt den vackra domkyrkan (25 km). Ta ev. en dagstur till den tyska gränsen, som ligger 45 km från Loddenhøj.