Stugor i Köbingsmark
Destination

Köbingsmark

Köbingsmark

Hyr semesterstuga i Köbingsmark - Boka här

Stuga i Köbingsmark, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Om ni vill tillbringa er semester i en sommarstuga i natursköna omgivningar, precis intill en vacker badstrand, är Köbingsmark på den norra delen av Als den perfekta semesterorten. Här kan ni njuta av de vackra, lugna omgivningarna eller besöka några av Als intressanta sevärdheter.

Område

Sommarstugeområdet Købingsmark är beläget allra längst norrut på Als, alldeles ut mot Lillebælt, och c:a 5 km från Nordborg. Området är beläget i fridfulla omgivningar, precis vid den bästa stranden på Nordals, och omgivet av skogs- och naturområden. Det finns möjligheter att handla dagligvaror i området under sommarhalvåret och i Nordborg finns det flera butiker och matställen.

Strande

Den lugna stranden vid Købingsmark är den längsta och bästa badstranden på Nordals. Stranden är en blandning av sandstrand och strand med små sten. Vattnet är grunt och därför är stranden mycket barnvänlig. Här finns också en härlig flytbrygga för dem som gärna vill bada i lite djupare vatten. Det är bra förhållanden för vindsurfing längs kusten.

Natur

C:a 5 km söder om Købingsmark ligger Dyvig och Mjels Vig, som är rena naturpärlorna. Båda platserna har naturhamn och ligger i ett backigt och vackert landskap. En stig tar er hela vägen runt om Nordborg Sø, men det är också möjligt att gå upp i landskapet och njuta av utsikten över sjön. Nära Nordborg ligger den återskapade insjön Oldenor. Här hittar ni en stillsam natur och ett mycket rikt fågelliv. Landskapet på Als är präglat av skog, backar, dalar och fält. Längs den 165 km långa kusten är naturen mycket allsidig. Fjordar och vikar avlöses av klinter och badstränder. Als har några av Danmarks vackraste skogsområden. Nørreskoven är med sina 12 km Danmarks längsta bokskog. Detta 700 ha stora område är idealiskt för cykelturer och promenader. Det är också möjligt att köra bil genom skogen som ligger på den östra delen av ön. I skogarna Blommeskobbel och Oleskobbel finns Nordeuropas största samling av stendösar. Dybbøl Banke med sina tio skansar är idag utsatt som nationalpark.

Aktiviteter

Det finns verkligen goda fiskemöjligheter på Als. Här kan ni fiska från kusten, på havet från en jolle eller i sötvattensjön Nordborg Sø. Det finns också en Put & Take-sjö och några fiskrika vattendrag på ön. Därutöver arrangeras det fisketurer med en äkta träfiskekutter från Mommark Havn (36 km). Nära Købingsmark har golfspelare möjlighet att prova Nordborg Golfklubs banor. Ni kan också besöka Nordals Idrottscenter, som har en modern simhall (5 km). Nästan varje helg, hela sommaren, arrangeras det traditionell sønderjylländsk ringridning - en upplevelse som ni inte får missa. I området finns det flera cykelleder som går genom det natursköna landskapet. Det är idealiskt att vandra längs stranden, i skogen och över ängarna.

Attraktioner

Nordborg Slott från 1150 ligger på en ö i Nordborg Sø. Slottet som är öppet för alla är omgivet av en vacker park. I gamla sta´n i Nordborg finns det många spännande, små och skeva byggnader. Från fyrtornet vid Augustenhof kan ni uppleva en storslagen utsikt över det sønderjylländska fastlandet, Barsø, Lillebælt och ända till Helnæs på Fyn. I skogarna Blommeskobbel och Oleskobbel på Als östkust, hittar ni Nordeuropas största samling av stendösar. Runt omkring på ön hittar ni bl.a. många kvarnar, kyrkor, slott, stenåldersboplatser, stendösar, gravhögar och andra historiska minnesmärken. Upplev t ex den legendariska Dybbøl Mølle från 1744, vattenkvarnen Vibæk Mølle vid den heliga bäcken Vibæk, Sønderborg Slott eller Augustenborg Slott. På Als finns det en lång rad spännande konstverk utomhus samt flera intressanta konstutställningar och gallerier.

Utflykter

Besök Sønderborg med den vackra hamnfronten, de historiska byggnaderna, slottet, de bra inköpsmöjligheterna, de mysiga matställena och det livliga nattlivet (30 km). Sønderborg Slott är renoverat i barockstil och innehåller bl.a. ett museum för den sønderjylländska historien. Danfoss Universe är en naturvetenskaplig upplevelsepark, där ni leker er till kunskap. Ni är själv en del av upplevelsen när ni utforskar de roliga aktiviteter och spännande naturfenomenen. Lär er mer om naturens krafter, vetenskapens förunderliga värld och den teknik, som gör vår vardag enklare (8 km). Dybbøl Mølle (ursprungligen från 1744) låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inrett med bilder och minnen från slagfältet (35 km). Gråsten Slott och slottsträdgård är omgivna av vacker, sönderjylländsk natur. Den rikt dekorerade slottskyrkan och den blomstrande slottsträdgården är öppna för allmänheten (44 km). Flensburg erbjuder bra shopping, en spännande stadskärna och många aktiviteter (50 km).