Stugor i Flovt
Destination

Flovt

Flovt

Hyr semesterstuga i Flovt - Boka här

Stuga i Flovt, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Flovt är belägen nära en barnvänlig badstrand på Jyllands östkust och c:a 15 km från Haderslev.

Område

När ni har semester i närheten av den gamla handelsstaden Haderslev, har ni rika möjligheter att shoppa och gå på sightseeing. Semesterområdet ligger bara några få hundra meter från den vackra Flovt Strand, och dagligvaror kan inhandlas inom en radie av 5 km. Det finns goda möjligheter att få uppleva några härliga semesterdagar vid Lillebælt, där ni till exempel kan spela golf, vandra, fiska eller besöka ett inspirerande museum.

Strande

Stranden vid Flovt är, på grund av det grunda vattnet och den härliga sandbottnen, mycket barnvänlig. Sandstranden har dessutom klitter och Blå Flagg. Lillebælt lämpar sig väl till vindsurfing och andra former av aktiviteter på vattnet.

Natur

Naturen bakom kusten är mycket varierad. Stigar och leder i området inbjuder till vandrings-, cykel- och ridturer. Kelstrup Plantage bjuder på en härlig skog, branta sluttningar, djupa klyftor och många breda platåer. Här kan ni vidare uppleva gravhögar från bronsåldern, stenåldern och järnåldern (13 km). Haderslev Tunneldal sträcker sig över 25 km från den plats där Haderslev Fjord mynnar i Lillebælt, till Vojens (15 km). I Haderslev Tunneldal hittar ni bl.a. den vackra Pamhule Skov och Dyrehaven med skog, ängar och kronhjort. Här kan ni njuta av naturen längs fyra markerade vandringsleder samt ett otal stigar.

Aktiviteter

Golfentusiaster kan prova en av de talrika golfbanorna i Sønderjylland, och banan vid Haderslev Golfklub kan verkligen rekommenderas (18 km). Ni kan fiska från kusten eller i områdets Put & Take-sjöar. Därutöver kan ni fiska i havet genom att följa med på havsfiske med en kutter som lägger ut från antingen Aabenraa (15 km) eller Haderslev (15 km). En båttur genom den 12 km långa Haderslev Fjord med båten 'Helene' är en härlig naturupplevelse. Det arrangeras turer från Haderslev under sommarperioden. Den omväxlande vegetationen på havsbottnen samt en gammal tysk ubåtshamn gör området kring Diernæs, c:a 22 km söder om Flovt, till en spännande plats för dykare. Därutöver kan ni, på många platser i Sønderjylland under sommarperioden, delta i byfester, där den gamla sporten ringridning utövas.

Attraktioner

En sjuminuters färjetur tar er från Årøsund (7 km) till den lilla ön Årø, som har ett rikt djurliv samt en idyllisk bymiljö med halmtakstäckta hus och små krokiga gator. Besök den gamla handelsstaden Haderslev. Här hittar ni en mysig gågata, många grönområden, en gammal stadsdel med varsamt renoverade hus, flera intressanta museer och samlingar samt en vacker domkyrka (15 km). Det finns ett otal forntidsminnen här i området. En av Danmarks bäst bevarade gravhögar, Myrpold, är vackert belägen vid Skarrev på Løjt Land (31 km), och härifrån är det en storslagen utsikt över fjorden mot Als och Fyn. Då gravkammaren upptäcktes hittade man där gravgåvor och tio skellett. Ett par km öster härom ligger långdösen Tvekløft. De halmtakstäckta husen på halvön Løjt Land är också värda ett besök.

Utflykter

I byn Aabenraa, kan ni uppleva hamnen, stranden, den härliga gågatan med marknader, en gammal stadsdel samt Aabenraa slott, som är omgärdat av vatten och träd (35 km). Gå på upptäcktsfärd på Planetarium Orion i Rødding och lär er mer om hur vikingarna använde himlakropparna (43 km). LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter borgar för fart, spänning och upplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' bjuder på riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (86 km). Dybbøl Mølle från 1744 låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet (64 km). Sønderborg och slottet som bl.a. rymmer ett museum med Sønderjyllands historia, är också värd ett besök (66 km).