Stugor i Löjt
Destination

Löjt

Löjt

Hyr semesterstuga i Löjt - Boka här

Stuga i Löjt, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Det idylliska Løjt ligger på den backiga halvön Løjt Land.

Område

Semesterområdet ligger nära Aabenraa Fjord och bjuder på talrika aktiviteter för hela familjen. Ni kan köpa dagligvaror inom en radie av 3 km och nära semesterområdet kan en liten färja ta er till ön Barsø, där en krigisk hövding med namnet Bars huserade under vikingatiden. Området präglas av vacker, omväxlande natur, rena stränder och Aabenraa med många affärer, matställen, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter (10 km).

Strande

Stränderna i området är mycket barnvänliga eftersom det rena vattnet är fridfullt och grunt. Endast några få hundra meter från semesterområdet hittar ni en strand med Blå Flagg. Kusten vid Aabenraa Fjord bjuder på många idylliska vikar och öar, och här finner ni lätt en ostörd plats.

Natur

Sønderjylland är mycket rik på skogar. Längs med östkusten ligger de stora bokskogarna och inne i landet hittar ni barrträdsplantager. Naturen på Løjt Land skiljer sig från det övriga landskapet i Sønderjylland för att här är naturen mera backig. Sønderjyllands typiska natur kommer till uttryck i det varierade landskapet kring Hostrup Sø (19 km). Här kan ni hitta små skogar med ekar, pilträd och björk. Norr och väster om sjön ligger mossar med vattenfyllda torvtäkter och små sjöar, och öster om sjön ligger det fridlysta området Bjergskov och Sønder Hostrup Overdrev. Varnæs Hoved är ett fridlyst område där det backiga landskapet präglas av fält, små mossar, skogar och en sjö. Vid kusten finns det stränder och sluttningar (27 km).

Aktiviteter

Semesterområdet bjuder på flera aktiviteter som t ex swimmingpool, minigolf, bordtennis, biljard och basketboll. Här hittar ni också en golfbana och en simhall. Under sommarperioden är det många arrangemang i Sønderjylland. Här kan ni uppleva byfester, ringridning, lantbruksutställningar och marknader. Längs de markerade vandrings- och cykelstigarna i semesterområdet väntar er härliga naturupplevelser. Ta en tur med den historiska järnvägen (mellan Aabenraa och Rødekro) eller en tur med hjulångaren från Haderslev eller Aabenraa. Ni kan fiska i bl.a. Aabenraa Fjord, eller ombord på en kutter, som seglar ut från Aabenraa, i områdets Put & Take fiskeparker eller i naturliga sjöar.

Attraktioner

Besök ön Barsø, där de gamla grusvägarna och gårdarna har bevarats. Här är allt ännu mer gammaldags än på halvön Løjt. Njut också av den vackra utsikten från de många kullarna ut över fälten, de många gårdarna, landtungan Sønderballe Hoved, Genner Bugt och Løjt Land. Det finns ett otal forntidsminnen i området. En av Danmarks bäst bevarade gravhögar, Myrpold, är vackert belägen mitt emot Skarrev (9 km), härifrån är det en storslagen utsikt över fjorden mot Als och Fyn. Då gravkammaren upptäcktes hittade man där gravgåvor och tio skellett. Ett par km öster härom ligger långdösen Tvekløft. Besök Aabenraa, som bjuder på en mysig hamn, strand, en fin gågata med marknader, en gammal stadsdel samt Aabenraa slott, som är omgärdat av vatten och träd (10 km).

Utflykter

Nära byn Haderslev hittar ni den stora parken Dyrehaven. Här kan ni njuta av naturen i ett landskap med skog, gräsarealer, ängar, rådjur och kronhjortar (23 km). Sønderjyllands största nöjespark, Sommerland Syd i Tinglev, bjuder på action, vattenland, fart och spänning för både stora och små (29 km). I området kring Løjt hittar ni många intressanta slott, som t ex Aabenraa slott, som är omgärdat av vatten och träd, och Gram Slott, som idag huserar ett museum för naturhistoria och geologi (42 km). Besök Sønderborg med den vackra hamnfronten, de historiska byggnaderna, de bra inköpsmöjligheterna och slottet, där ni kan uppleva samlingar från medeltiden och fram till nutiden. LEGOLAND är byggt av 50 milj. byggklossar. Mer än 50 aktiviteter borgar för fart, spänning och upplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' bjuder på riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mer (105 km).