Stugor i Aabenraa
Destination

Aabenraa

Aabenraa

Hyr semesterstuga i Aabenraa - Boka här

Stuga i Aabenraa, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Det f.d. fiskeläget Aabenraa är i dag en vackert belägen och attraktiv handelsstad.

Område

Åbenrå ligger i det natursköna Sønderjylland, omgivet av vatten och vacker bokskog. När ni har semester i denna moderna och charmiga skepps- och sjöfartsstaden kan ni uppleva hamnen, den trevliga marinan med tillhörande sandstrand, en av Danmarks längsta gågator med torg och affärer, en gammal stadsdel kullerstensgator och välbevarade hus samt konstmuseet Brundlund Slott. Åbenrå är ett intressant semestermål p.g.a. de många forntidsminnena och krigsminnesmärken, den gamla Hærvej, den vackra naturen och de många kulturella och roliga arrangemangen och sevärdheterna.

Strande

Vid Åbenrås marina kan ni använda er av en härlig, barnvänlig sandstrand med grunt vatten och en lång brygga. Området har i allmänhet bra badstränder med grunt, lugnt vatten. Det varierar mellan öppna sandstränder och smala stenstränder, där träden växer nästan ända ned till vattenkanten. Kusten vid Åbenrå Fjord har många idylliska bukter och öar och här är det lätt att hitta ostörda platser.

Natur

Åbenrå är omgivet av vackra bokskogar med skogssjöar, fjordar med trevliga bukter och ett kuperat landskap med levande häckar. Halvön Løjtland, strax norr om Åbenrå, präglas av frodiga moränkullar, kuperat landskap och härliga stränder. I Varnæs Hoved - ett fridlyst område med en stor lerklint strax söder om Åbenrå Fjord, är landskapet omväxlande med åkermarker, ängar, mossar, branta skränter, små skogar och en sjö med skogsbevuxna skränter.

Aktiviteter

Det finns speciellt bra möjligheter för promenader i de många skogarna, som omger Åbenrå. Golfspelare kan besöka Åbenrå Golfklubb och prova 18-hålsbanan, som ligger i ett mjukt, böljande landskap med sjö och levande häckar och omgivet av havet (10 km). Ni kan fiska längs kusten eller i en av områdets många Put & Take fiskeparker. Det går också att följa med ombord på en kutter på havsfiske från Åbenrå Havn. Tag en tur på den historiska järnvägen (mellan Åbenrå och Rødekro) eller följ med på en tur med hjulångaren från Åbenrå eller Haderslev. Ni kan även hyra ridhästar på flera platser i området. Simhallen i Åbenrå är öppen hela året. Under sommarhalvåret kan ni uppleva byfester, ringridning, lantbruksutställningar och marknader i Åbenrå.

Attraktioner

På Sønderjyllands Søfartsmuseum i Åbenrå kan ni se på några av de föremål, som Åbenrå-skeppen tog med sig hem från världen under 1700- och 1800-talet. Det vackra, vita Brundlund Slott i Åbenrå omges av skog, vatten och trädgårdsanläggning. Slottet är i dag inrett som konstmuseum, som bl. a. har en stor C.W. Eckersberg-samling. Ta´ en tur till halvön Løjtland, som karaktäriseras av kuperad natur, idylliska vägar, byggda som rännor, vackra gamla hus med halmtak (7 km). En av Danmarks bäst bevarade forntidsgravar, Myrpold, är vackert belägen vid fjorden i närheten av Avbæk. Gravkammaren innehöll gravgåvor och 10 skelett da den hittades (8 km). Ett par kilometer öster ut ligger långdösen Tvekløft.

Utflykter

Besök den trevliga och natursköna ön Barsø utanför Løjtland och njut av den genuina atmosfären (11 km till färjan). Gråsten Slott med slottsträdgård omges av vacker sydjylländsk natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är tillgängliga för allmänheten (20 km). Följ med på en dagstur till den tyska gränsen, som bara ligger 25 km från Åbenrå. Kvarnen, Dybbøl Mølle (ursprungligen från 1744) låg tidigare mitt i ett militärt område och är i dag inrett med bilder och minnen från slagfältet (30 km). På Danfoss Universe i Nordborg på Als kan barn och vuxna leka sig fram för att lära sig om Naturvetenskap (56 km). I LEGOLAND® är det full fart, spänning och upplevelser för alla i familjen. I parken finns det bl. a riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys och vilda indianer (94 km).