Stugor i Hvidbjerg
Destination

Hvidbjerg

Hvidbjerg

Hyr semesterstuga i Hvidbjerg - Boka här

Stuga i Hvidbjerg, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Hvidbjerg är ett populärt semesterområde i natursköna omgivningar vid Vejle Fjord.

Område

Hvidbjerg ligger på sydsidan av Vejle Fjord, 9 km norr om Fredericia och 19 km söder om Vejle. Under sommarperioden är Hvidbjerg ett livligt område, dels på grund av den fina stranden med östkustens största sandklitt och dels på grund av de många sommarstugorna. Flera av sommarstugorna i området har utsikt över Vejle Fjord och vid klart väder är det till och med möjligt att se ända till ön Æbleø. Det finns bra inköpsmöjligheter i Hvidbjerg.

Strande

Den barnvänliga sandstranden vid Hvidbjerg har lugnt vatten och Blå Flagg. Stranden är uppdelad i Hvidbjerg Klit (i den norra änden) och Fladstranden (i den södra änden). Vid Hvidbjerg Klit kan ni uppleva den knappt 30 m höga, fridlysta sandklitten som är den enda sandklitt i Jylland vilken är vänd mot öster. Från toppen av klitten är det fin utsikt över Trelde Næs och det yttersta av Vejle Fjord. Vid Trelde Næs, c:a 5 km från Hvidbjerg, finns ytterligare en härlig badstrand med Blå Flagg.

Natur

Alldeles söder om Hvidbjerg ligger halvön Trelde Næs med härlig sandstrand, fält, ängar och vackra skogsområden med rikt djurliv. Längst ut vid fyren ligger Troldeskoven med de krokiga träden, ett utbrett stigsystem samt flera utsiktsplatser med utsikt över Vejle Fjord. Landskapet längs Vejle Fjord hör till Danmarks vackraste, bl.a. på grund av frodigheten och nivåskillnaderna.

Aktiviteter

Det finns bra fiskemöjligheter från kusten, i fjorden, i områdets åar samt i Put & Take-sjöarna. Det finns flera bra golfbanor i området, bl.a. Vejle Golf Clubs bana, som ligger i de vackra Munkebjergskogarna. Vejle Fjord är väl lämpad för all slags vattensport, som t ex segling och vindsurfing. Många härliga naturupplevelser väntar längs områdets vandringsstigar och cykelleder.

Attraktioner

Den fridlysta Børkop Vandmølle ligger idylliskt i natursköna omgivningar och är bl.a. rikskänd för den gourmetrestaurang som etablerats på platsen. Vattenkvarnen är fortfarande i drift några timmar i veckan och det säljs nymalet mjöl och gryn på platsen. Här finns också ett lokalhistoriskt museum, som omfattar lantbruksredskap och hantverksredskap från förr i tiden. Ett par hundra meter från vattenkvarnen hittar ni Solstenen, som är ett historiskt bevis på våra förfäders soldyrkan.

Utflykter

Egtvedpigen hittades 1921 och är en av Danmarks bäst bevarade bronsåldersfynd. Ett museum på platsen informerar om det sällsynta fyndet och visar kopior av hennes kista och klädesföremål (46 km). Jellingestenene med sina runinskriptioner stammar från vikingatiden och kallas Danmarks dåbsattest (dopattest) (30 km). Den gamla fästningsstaden Fredericia är 350 år gammal. Staden är vackert belägen ute vid Lillebælt och är omgiven av Nordeuropas bäst bevarade vallanläggning. Här finns också Danmarks största gratis lekplats 'Madsby Legepark'. Vejle är en mysig handelsstad med många spännande butiker, bra matställen och kulturella erbjudanden. Vejles kännetecken är en vit väderkvarn från 1846. Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här kör ni runt bland de vilda djuren och kommer helt nära både flodhästar och lejon (38 km). LEGOLAND, c:a 45 km från Hvidbjerg, är byggt av 50 milj. byggklossar. Här finns massor av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.