Stugor i Sottrupskov
Destination

Sottrupskov

Sottrupskov

Hyr semesterstuga i Sottrupskov - Boka här

Stuga i Sottrupskov, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Sottrupskov ligger vid Als Sund, 11 km från den mysiga staden Sønderborg.

Område

Här kan ni tillbringa er semester mitt i härliga bokskogar och fruktplantager, bara några få meter från Als Sund. Upplev Sønderjyllands kulturarv och njut av de många minnesmärkena, de gamla kvarnarna och slotten samt urgamla gravkamrar. Sottrupskov är en idealisk semesterdestination för bl.a. fritidsfiskare, naturälskare, golfspelare och historieintresserade. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området och Sønderborg på Als bjuder på bra inköpsmöjligheter, matställen, aktivitetsmöjligheter och sevärdheter.

Strande

Sommarstugeområdet ligger endast några få meter från en inbjudande sandbadstrand. Besök ev. också Varnæs Strand, som är en härlig, barnvänlig sandbadstrand som ligger mellan Varnæs Vig och Varnæs Hoved (18 km). Här kan ni bada, segla och fiska från små båtar. Ofta är det möjligt att hitta bärnsten mellan stenarna vid Varnæs Hoved.

Natur

Sønderjylland är mycket skogrikt och längs med östkusten hittar ni stora bokskogar som t ex Sottrup Storskov. Områdets fruktbara jord och det milda klimatet ger också optimala betingelser för fruktplantager, som det finns en del av i området. Nydam Mose, som ligger c:a 2 km från sommarstugeområdet, innehåller många värdefulla forntidsfynd. Hittills har man här funnit tre båtar, många vapen samt många andra föremål. Följ den markerade vandringsstigen Nydamssti, som leder er längs med Als Sund över Sandbjerg till huset Nydamshuset, där ni kan lära er mer om mossen och utgrävningarna. Varnæs Hoved är ett fridlyst område där det backiga landskapet präglas av fält, små mossar, skogar och en sjö (18 km). Vid kusten är det stränder och sluttningar.

Aktiviteter

Det arrangeras bl.a. byfester, ringridning, lantbruksutställningar och marknader i området. Ta en tur med den historiska järnvägen mellan Aabenraa och Rødekro eller en tur med hjulångaren från Aabenraa. Besök t ex ön Barsø, där en krigisk hövding med namnet Bars huserade under vikingatiden. Fritidsfiskare har bra möjligheter från kusten eller ombord på en kutter, som seglar ut från Aabenraa. Dessutom finns det flera Put & Take fiskeparker i området. I Sønderjylland kan golfentusiaster prova många olika golfbanor, som t ex vid Benniksgaard Golf Klub vid Gråsten (15 km) eller Sønderjyllands Golfklub vid Tinglev (39 km). Har ni lust att vandra längs kusten, kan ni använda den berömda stigen Gendarmstien, som tidigare användes för att hålla utkik efter smugglare.

Attraktioner

Semesterområdet är en kulturhistorisk och spännande trakt. I juni 1864 ägde här ett krig rum mellan Danmark och Preussen. Det vittnar bl.a. de många gravstenarna och minnesstenarna om. Dybbøl Mølle från 1744 låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet (8 km). Besök Sønderborg med de mysiga kaféerna och restaurangerna, de många aktivitetsmöjligheterna och den vackra båthamnen (11 km). Det restaurerade Sønderborg Slott har bl.a. ett museum som belyser Sønderjyllands historia. Gråsten Slott är omgivet av en vacker skog med en sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är tillgängliga för allmänheten (15 km). I skogen Varnæs Tykke ligger stenen 'Kæmpestenen', som är omgiven av 93 randsten. I mitten kan ni uppleva en frilagd gravkammare (18 km).

Utflykter

Høruphav på Als är ett litet, mysigt fiskeläge med båthamn (19 km). Njut av atmosfären här eller följ en vandringsstig ut i naturområdet Trillen. I Høruphav hittar ni också glashyttan Dansk Glaskunst, även den värd ett besök. Upplev butiken och verkstaden, där det endast används sand, soda, kalk och godkända färgämnen och råmaterial. Dansk Glaskunst är den enda glashyttan i Nordeuropa som arbetar in sten i massivt, handgjort glas. Besök Aabenraa och upplev hamnen, stranden, den fina gågatan med marknader, den gamla stadsdelen samt Aabenraa slott, som är omgärdat av vatten och träd (31 km). Halvön Løjt Land med sina halmtakstäckta hus är också värd ett besök (36 km). Sommerland Syd i Tinglev är den största nöjesparken i Sønderjylland. Här hittar ni actionland, vattenland, fart och spänning för både stora och små (39 km).