Stugor i Follerup
Destination

Follerup

Follerup

Hyr semesterstuga i Follerup - Boka här

Stuga i Follerup, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Tag semester i rogivande och natursköna omgivningar - här kan Ni vara Er själv och har ändå nära till allt!

Område

Follerup ligger ca 10 km bortom Fredericia, i ett vackert, lugnt och kuperat naturområde med åkermarker och grönområden. I detta rekreativa område finner Ni lugn och ro, öppna vidder och vacker oförstörd natur med bl. a en fiskrik å och en sjö. Inte långt från Follerup finns det härliga badstränder, vackra naturområden, fritidsaktiviteter, städer som Fredericia (10 km), Vejle (17 km) och Kolding (26 km) samt flera av Jyllands mest populära attraktioner. Det finns möjligheter att handla dagligvaror i området och på kort avstånd härifrån, erbjuder de större städerna på bra möjligheter att handla, restauranger och sevärdheter.

Strande

Østerstrand i Fredericia är en sandstrand med badbrygga och 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Här finns det bra möjligheter för vindsurfing (11 km österut). Hvidbjerg Strand är en bra och barnvänlig sandstrand med 'Blå Flagga'. Här hittar Ni dessutom den 27 m höga, fridlysta sanddynen, som är den enda sanddynen på Jylland, som ligger i östlig riktning. Från toppen av klitten är det vacker utsikt ut över Trelde Næs och den yttersta delen av Vejle Fjord (13 km mot nordväst). Strandparken i Skærbæk har en fin, lång och vit sandstrand med sandbotten och klart, rent och lugnt badvatten. Stranden avskärmas av träd och andra planteringar. Strandparken ligger i ett område med vacker natur, från vilken Ni har utsikt till Løverodde på den andra sidan av Kolding Fjord (13 km söderut.

Natur

Follerup är omgivet av ett vackert och kuperat landskap, som består av åkermarker och grönområden med planteringar och träd. Den fiskrika Mølle å, rinner igenom området Mølleådalen, som ligger strax intill Follerup. I Mølleådalen finns också Møllesjön och den vackra, restaurerade Follerup Mølle. I den närliggande Fuglesang Skog, kan Ni ha turen att få se rådjur. Hannerup Skog bjuder på många, vackra utsikter. Alldeles nordöst om Follerup, ligger halvön Trelde Næs med en härlig sandstrand, åkermarker, ängar och vackra skogsområden med ett rikt djurliv. Ytterst ut mot fyren, ligger Troldeskogen med de krokiga träden, ett vitt förgrenat stigsystem samt flera utsiktsplatser med utsikt över Vejle Fjord (13 km).

Aktiviteter

Det finns flera golfbanor till förfogande i området. Bl. a har Fredericia Golf Club på en vacker, 18-håls bana med sjöar och vattendrag och en av Danmarks längsta Par-3 banor med 9 hål (8 km). Det går att fiska i Mølleån, i Møllesjön, i Fredericia Hamn, på flera ställen längs kusten och i områdets Put & Take fiskesjöar. Ni kan även fiska ute på havet, på Lilla Bält med fiskekutter, som går från hamnen i Fredericia. Kusten på båda sidorna om Fredericia inbjuder dessutom till bad, strandaktiviteter och vattensport, som t. ex surfing, dykning och seglads i kajaker och båtar. Om Ni vill skämma bort Er själv, kan Ni besöka Fredericia Kurbad och njuta av en vitaliserande behandling i behagliga omgivningar. Madsbyparken i Fredericia är ett rekreativt fritidsområde med bl.a. en stor, gratis lekplats, en inhägnad med keldjur, en sjö med källvatten, en golfbana, en historiskt intressant ministad och en motionsstig.

Attraktioner

Gammelby Mølle är en 200 år gammal vattenkvarn i Mølleådalen i Follerup. Gå och se kvarnen och utställningen med de flotta målningarna och museumsbutiken. Den fridlysta Børkop Vandmølle ligger idyllisk i natursköna omgivningar och är bl. a känd över hela landet, för den gourmetrestaurang, som finns på denna plats. Vattenkvarnen är fortfarande i drift några timmar i veckan och här säljs det nymalet mjöl och gryn. Här finns också ett lokalhistoriskt museum, som omfattar lantbruksredskap och hantverksredskap från förr i tiden (10 km). Den gamla fästningen och staden Fredericia är 350 år gamla. Staden är vackert belägen vid Lilla Bält och är omgiven av Nordeuropas bäst bevarade skansar. Här finns också Danmarks största gratis lekplats 'Madsby Legepark' (11 km). Vejle är en trevlig affärsstad med många spännande butiker, bra restauranger och kulturella erbjudanden. Vejles varumärke är en vit väderkvarn från 1846 (17 km).

Utflykter

På det vackert belägna museet Trapholt i Kolding kan Ni titta på intressanta utställningar av modern dansk konst och möbeldesign. Museets samling av konsthantverk omfattar keramik och textil. Keramiksamlingen hör till landets största (21 km). Jellingstenarna med dess runristningar, kommer från vikingatiden och kallas för Danmarks dopattest (28 km). 'Egtvedpigen' hittades 1921 och är en av Danmarks bäst bevarade bronsåldersfynd. Ett litet museum på platsen, informerar om det sällsynta fyndet och visar kopior på hennes kista och klädedräkt (37 km). Givskud är en kombinerad lejonpark och zoo. Här åker Ni runt bland de vilda djuren och kommer tätt inpå både flodhästar och lejon (37 km). LEGOLAND är uppbyggd av 50 milj. byggklotsar. Mer än 50 aktiviteter sörjer för fart, spänning och upplevelser! På 'Den roligaste lekplatsen för hela familjen' finns det riddare i rustning, pirater, tuffa cowboys, vilda indianer och mycket, mycket mera (43 km).