Stugor i Lavensby Strand
Destination

Lavensby Strand

Lavensby Strand

Hyr semesterstuga i Lavensby Strand - Boka här

Stuga i Lavensby Strand, Sydöstjylland, Danmark till uthyrning!

Det mysiga semesterområdet Lavensby Strand ligger på Als östkust, alldeles ut mot Lillebælt och Det Sydfynske Øhav.

Område

Lavensby Strand är ett härligt sommarstugeområde i lugna och natursköna omgivningar. Belägenheten ut mot Lillebælt gör platsen attraktiv för alla som gärna vill bada, fiska och njuta av naturen vid vattnet. Området ligger bara några få km från Nordborg, där ni hittar butiker, aktivitetserbjudanden och matställen, och på kort avstånd hittar ni många intressanta och kulturella sevärdheter.

Strande

Den 20 km långa, barnvänliga stranden vid Lavensby är lämplig till både bad och vindsurfing. Sanden är grov, vattnet är grunt och bottnen varierar mellan sten- och sandbotten.

Natur

Lite norr om Købingsmark ligger Dyvig och Mjels Vig, som är rena naturpärlorna. Båda platserna har naturhamn och ligger i ett backigt och vackert landskap. En stig tar er hela vägen runt om Nordborg Sø, men det är också möjligt att gå upp i landskapet och njuta av utsikten över sjön. Nära Nordborg ligger den återskapade insjön Oldenor. Här hittar ni en stillsam natur och ett mycket rikt fågelliv. Landskapet på Als präglas av skog, backar, dalar och fält. Längs den 165 km långa kusten är naturen mycket allsidig. Fjordar och vikar avlöses av klinter och badstränder. Als har några av Danmarks vackraste skogsområden. Nørreskoven är med sina 12 km Danmarks längsta bokskog. Detta 700 ha stora område är idealiskt för cykelturer och promenader. Det är också möjligt att köra bil genom skogen som ligger på den östra delen av ön. I skogarna Blommeskobbel och Oleskobbel finns Nordeuropas största samling av stendösar. Dybbøl Banke med sina tio skansar är idag utsatt som nationalpark.

Aktiviteter

Det finns verkligen goda fiskemöjligheter på Als. Här kan ni fiska från kusten, på havet från en jolle eller i sötvattensjön Nordborg Sø. Det finns också en Put & Take-sjö och några fiskrika vattendrag på ön. Därutöver arrangeras det fisketurer med en äkta träfiskekutter från Mommark Havn (29 km). Vid Nordborg hittar ni Nord-Als Idrætscenter, som erbjuder ett otal aktiviteter såsom t ex tennis, work-out och simning. Vid Nordborg hittar ni Nordborg Golfklubs vackra bana, där det finns utmaningar för nybörjare såväl som mer tränade golfspelare. Nästan varje helg, hela sommaren, arrangeras det traditionell sønderjylländsk ringridning - en upplevelse som ni inte får missa. I området finns det flera cykelleder som går genom det natursköna landskapet. Det är idealiskt att vandra längs stranden, i skogen och över ängarna.

Attraktioner

Als är otroligt rik på gamla och vackra byggnadsverk, upplev bl.a. de äventyrliga slotten Sønderborg Slott, Augustenborg Slott samt Nordborg Slott från 1150, som ligger på en ö i Nordborg Sø. Nordborg Slott är öppet för alla och omgivet av en härlig park. Från fyrtornet vid Augustenhof kan ni uppleva en storslagen utsikt över det sønderjylländska fastlandet, Barsø, Lillebælt och ända till Helnæs på Fyn (13 km). Runt omkring på ön hittar ni bl.a. många kvarnar, kyrkor, slott, stenåldersboplatser, stendösar, gravhögar och andra historiska minnesmärken. Upplev t ex den legendariska Dybbøl Mølle från 1744, vattenkvarnen Vibæk Mølle vid den heliga bäcken Vibæk, Sønderborg Slott eller Augustenborg Slott. På Als finns det en lång rad spännande konstverk utomhus samt flera intressanta konstutställningar och gallerier.

Utflykter

Besök Sønderborg med den vackra hamnfronten, de historiska byggnaderna, slottet, de bra inköpsmöjligheterna de mysiga matställena och det livliga nattlivet (22 km). Sønderborg Slott är renoverat i barockstil och innehåller bl.a. ett museum för den sønderjylländska historien. Dybbøl Mølle (ursprungligen från 1744) vid Sønderborg låg tidigare mitt i ett militärt område och är idag inredd med bilder och minnesmärken från slagfältet (26 km). Gråsten Slott och slottsträdgård är omgivna av vacker, sønderjylländsk natur med skog och sjö. Den rikt utsmyckade slottskyrkan och den blomsterrika slottsträdgården är öppna för allmänheten (36 km).